Make ‘Em Drop zet Little Devil op z’n kop

Immobilize en I Am Legion brengen stemming erin

Wouter de Waal ,

Dat het Tilburgse hardcorecombo Make ‘Em Drop in zijn korte bestaan al een stevige fanschare heeft opgebouwd, bleek wel uit de werkelijk afgeladen achterzaal van Little Devil afgelopen vrijdag. Ondanks de beperkte manoeuvreerruimte wist de band de boel heel goed in beweging te krijgen, daarbij energiek gesteund door de collega’s van Immobilize en I Am Legion.

IMMOBILIZE
Aangezien men in Little Devil bij uitzondering besloten blijkt te hebben de avond op de aangekondigde tijd van start te laten gaan, speelt I Am Legion rond half tien al zijn laatste emotioneel geladen harde noten. Vervolgens is het de beurt aan de jongens van Immobilize, die de propvolle ruimte vol trotse ouders/verzorgers, vriendjes en vriendinnetjes trakteren op een stevige pot metalcore vol heftige breakdowns, onderwijl lustig op de planken in het rond springend. Die houding vindt met name direct voor het podium al snel navolging, terwijl de rest van de aanwezige sardientjes met ver- dan wel bewondering (of beide) toeziet. Een effectieve kickstart van deze stemmige samenkomst.

MAKE ‘EM DROP
Of de hoeveelheid met grote petten en gaten in de oren uitgeruste jongeren daarna nog verder toeneemt, valt moeilijk uit te maken. In ieder geval is het ook bij het aantreden van Make ‘Em Drop weer welhaast ongezellig druk in de zaal. Zoals hiervoor echter al duidelijk is geworden, schrikt dat de harde kern van liefhebbers bepaald niet af. Er is zelfs iemand in staat om een ‘stagedive’ te wagen, zij het enigszins ten koste van de plafondversiering. Verder wordt er voorin wederom veel wild gedanst, waarbij vooral de neus een kwetsbare plek blijkt: verschillende medeschepseltjes druipen gedurende het concert af met de hand voor dat lichaamsdeel, al dan niet met enkele tranen in de ogen. Het mag de pret echter niet drukken, en hoewel de muziek van deze heren – zoals de meeste hardcore – misschien niet het eerste is wat je thuis in de speler zou schuiven (of via je iPod zou luisteren), komt die live voor dit publiek uitstekend tot zijn recht. Deze bijeenkomst bruist gewoon van jeugdige energie en Make ‘Em Drop is in een dergelijke situatie zonder meer de juiste band op de juiste plaats. Een heel bevredigende avond kortom.