Frens Frijns nieuwe directeur 013

STRP-directeur in Tilburg aan de slag

Bas van Duren ,

De zoektocht naar de nieuwe directeur van 013 is ten einde: vandaag maakte het poppodium bekend dat de huidige directeur van STRP Frens Frijns per 1 april aan de slag gaat. Frijns is de opvolger van Guus van Hove, die in augustus om het leven kwam tijdens een rondreis door de Verenigde Staten.

Frijns (45) heeft een indrukwekkende staat van dienst: in het verleden werkte hij als programmamaker dance bij de Effenaar en was hij directeur van het dancefestival Shine, cultuurmakelaar voor de gemeente Eindhoven en mede-initiator van eSphere en het 5 Minuten Museum.

Als oprichter en organisator is Frijns momenteel nog wel het meest bekend van het STRP Festival. Hij laat middels een persbericht weten 'met pijn in zijn hart' te stoppen met het STRP Festival en gaat met 'nog meer plezier en bezieling' beginnen aan zijn avontuur bij 013.

Tot zijn aanstelling op 1 april 2012 zal Frijns zich inzetten voor het maken van subsidieaanvragen en beleidsplannen voor STRP zodat zijn opvolger het roer kan overnemen.

De Eindhovenaar neemt de positie over van Guus van Hove die eind augustus vorig jaar samen met zijn vriendin tragisch om het leven kwam in Joshua Tree National Park. Van Hove was sinds mei 2003 directeur van 013.