Jungle By Night houdt openbare repetitie in Kleine Zaal

Amsterdammers sprankelen pas bij toegift

Lisa Ruskus ,

De hit van het afgelopen festivalseizoen: Jungle By Night. Een negenkoppig collectief met een gemiddelde leeftijd van amper twintig jaar. We hoeven ons niet nog eens over de overrompelende kwaliteit van deze band uit te laten. Een ieder die Jungle By Night live heeft mogen aanschouwen, zal direct toegeven dat alles wat de band doet van ongekende kwaliteit is.

Amsterdammers sprankelen pas bij toegift

De hit van het afgelopen festivalseizoen: Jungle By Night. Een negenkoppig collectief met een gemiddelde leeftijd van amper twintig jaar. We hoeven ons niet nog eens over de overrompelende kwaliteit van deze band uit te laten. Een ieder die Jungle By Night live heeft mogen aanschouwen, zal direct toegeven dat alles wat de band doet van ongekende kwaliteit is. De swingende afrobeat van deze jonge band uit Amsterdam combineert een Afrikaanse sound met een westers geluid dat samen een fris geluid in het Nederlands muzieklandschap brengt.

Het optreden is ‘leuk’. Er wordt wel een beetje gedanst, maar het blijft nogal plat; alsof het publiek bij een openbare repetitie van de band staat te kijken. Terwijl we uit eerdere ervaringen weten dat de heren in staat zijn een goed feestje te bouwen, blijft de party helaas uit tot aan de toegift.

De groep timmert hard aan de weg. In april kwam de debuutplaat uit, waarna een succesvolle gang langs verschillende zomerfestivals volgde. In een zaal komt de band echter niet lekker uit de verf. De nummers zijn lang uitgesponnen en lijken mede daardoor erg veel op elkaar. De jongens gunnen elkaar hun momentje -tof om te zien, maar het haalt de vaart uit het optreden. Daarnaast vindt het optreden vooral op het podium plaats. Het publiek mag kijken, dansen of wat zij ermee wil, maar wordt niet bij het concert betrokken.

Het repertoire van de band is (nog) niet toereikend genoeg om het publiek te blijven verrassen. Toch hebben we goede hoop voor deze jongemannen. De muzikaliteit van de band, hun originaliteit en hun leeftijd lijken de ingrediënten voor succes. Na het optreden in 013 speelt de band nog drie keer dit jaar en daarna komen er nieuwe dingen. Laten we hopen dat die in 2012 meer van het podium zullen sprankelen