Albumpresentatie Nuclear Sushi hard, strak en dodelijk effectief

Gomorra feestelijke bende, Foretold oerdegelijke invaller

Wouter de Waal ,

Na een verdiende finaleplek in de Metal Battle eerder dit jaar, was het afgelopen vrijdag tijd voor de presentatie van nieuwe plaat 'Never Shut Up'. In een goedgevulde Stage01 demonstreerde Nuclear Sushi nog eens waar het in uitblinkt: snoeiharde en retestrakke thrash, gelardeerd met een schier eindeloze reeks gitaarloopjes en bijtende vocalen.

Gomorra feestelijke bende, Foretold oerdegelijke invaller

Na een verdiende finaleplek in de Metal Battle eerder dit jaar, was het afgelopen vrijdag tijd voor de presentatie van nieuwe plaat 'Never Shut Up'. In een goedgevulde Stage01 demonstreerde Nuclear Sushi nog eens waar het in uitblinkt: snoeiharde en retestrakke thrash, gelardeerd met een schier eindeloze reeks gitaarloopjes en bijtende vocalen.

FORETOLD
Aangekondigd voorprogramma Ink laat vanavond verstek gaan, maar gelukkig zijn de lokale vrienden van Foretold niet te beroerd deze leemte te vullen.

Met een ouderwetse pot death metal, veelal gespeeld in een middentempo dat goed correspondeert met de gemiddelde leeftijd en omvang van de bandleden, zorgt de groep voor een stevige en gedegen start van de avond. Variaties in drumpatronen en liedopbouw voorkomen eentonigheid en al met al legt deze sympathieke band een mooie basis voor wat komen gaat.

GOMORRA
Waar Nuclear Sushi is, is Gomorra. Dat is ook deze avond niet anders. Weliswaar kent de jonge thrash horde uit Breda met twee nieuwe gitaristen een iets ander, meer herkenbaar metalig gezicht dan voorheen, maar de muzikale koers is in grote lijnen dezelfde gebleven - net als de springerigheid van de fanatieke aanhang trouwens.

Die maalt er duidelijk niet om dat het zaalgeluid zeker aanvankelijk nogal belabberd is en stuitert er lustig op los, terwijl de oudere garde daarachter gemoedelijk tegen elkaar aan kletst. Schattig.

NUCLEAR SUSHI
De veteranen van Nuclear Sushi moeten het vervolgens zonder publieke steun van de jonge Gomorra-honden doen, maar compenseren dat gemis ruimschoots met een ijzersterke show waar geen speld tussen te krijgen valt.

Of het nu gaat om de perfect op elkaar ingespeelde gitaristen die solo's steevast vloeiend van elkaar overnemen en eveneens excelleren in unisono passages, de dynamische ritmesectie of de enthousiasmerende vocalen en presentie van de zanger, alle muzikale puzzelstukjes vallen vanavond precies op hun plaats.

Het resultaat is onoverwinnelijk, en illustreert de kracht die men kan genereren wanneer die zijn eigen plan trekt en zich niet laat leiden door anderen, een thema dat trouwens ook veelvuldig terugkeert in de teksten.

Een geweldige presentatie die iedere aanwezige van de kwaliteit van deze groep zal hebben overtuigd (en hopelijk ook van de aanschaf van een cd). Zo horen we onze thrash graag.