Incubate haalt Bill Drummond (KLF) voor conferentie DIY

Tilburgs festival breidt uit in 013, Midi Theater en met camping

3VOOR12/Landelijk: Ingmar Griffioen ,

Incubate staat dit jaar in het teken van DIY (Do it yourself), met als thema We Are Incubate. Voor de conferentie is zojuist Bill Drummond (KLF) als spreker bekendgemaakt. Het Tilburgse festival introduceert ook Loyal Class: een creditsysteem voor loyaal gebruik van social media. Ook nieuw zijn de weekendcamping en uitbreiding naar de Kleine Zaal van 013 en het Midi Theater.

Tilburgs festival breidt uit in 013, Midi Theater en met camping

Incubate staat dit jaar in het teken van DIY (Do it yourself), met als thema We Are Incubate. Voor de conferentie is zojuist Bill Drummond (KLF) als spreker bekendgemaakt. Het Tilburgse festival introduceert ook Loyal Class: een creditsysteem voor loyaal gebruik van social media. Ook nieuw zijn de weekendcamping en uitbreiding naar de Kleine Zaal van 013, nu ook doordeweeks, en het Midi Theater.

De jaarlijkse conferentie staat in september ook in het teken van DIY. Incubate gaat weer op zoek naar een paar toonaangevende sprekers die hun ervaringen willen delen. Bill Drummond is als eerste bevestigd, meldt het enthousiaste directielid Joost Heijthuijsen. "Van de KLF, hij is nog nooit in Nederland geweest. Hij is in mijn ogen één van de belangrijkste media-manipulators van onze scene." Drummond komt vertellen hoe hij het met KLF en het kunstenaarsduo The K Foundation heeft aangepakt. Meest tot de verbeelding sprekende wapenfeit van het duo is het verbranden van een miljoen pond in 1994, wat leidde tot de film 'Watch the K Foundation Burn a Million Quid'.

Incubate besteedt ook aandacht aan films. Zo namen de Amerikaanse electronica-kunstenaar Dan Deacon en filmmaker Jimmy Joe Roche vorig jaar tijdens Incubate op een boerderij in Hilvarenbeek een film op. De 17-minuten durende film 'Hilvarenbeek' kun je nu hieronder zien. Dit jaar biedt Incubate in ieder geval de film Press Pause Play, die onder meer al op SXSW te zien was en nota bene van telecombedrijf Ericsson afkomstig is. "Die gaat bij ons in Nederlandse première", vertelt Heijthuijsen. "Hank Shocklee, vorig jaar nog bij ons te gast, Andrew keen en dergelijke creatievelingen komen erin aan bod."