Achtste Incubated in het teken van psychedelica Achtste Incubated in het teken van psychedelica

Kleine bezettingen imponeren in bomvolle Paradox

, Maarten de Waal

Achtste Incubated in het teken van psychedelica

Kleine bezettingen imponeren in bomvolle Paradox

Maarten de Waal ,

Het lijkt misschien geen goed idee om een Incubated-avond te organiseren op bevrijdingsdag i.v.m. de concurrentie van bevrijdingsfestivals, maar dat blijkt een misvatting: De zaal is afgeladen vol. De line-up is dan ook om de vingers bij af te likken, met maar liefst vier acts op de bill. Om mensen de gelegenheid te geven nog tijdig de trein te halen, begint het feest dus al iets na achten...

Kleine bezettingen imponeren in bomvolle Paradox

Het lijkt misschien geen goed idee om een Incubated-avond te organiseren op bevrijdingsdag i.v.m. de concurrentie van bevrijdingsfestivals, maar dat blijkt een misvatting: De zaal is afgeladen vol. De line-up is dan ook om de vingers bij af te likken, met maar liefst vier acts op de bill. Om mensen de gelegenheid te geven nog tijdig de trein te halen, begint het feest dus al iets na achten...

KIM KI O
En wel met dit Turkse damesduo. Keyboards en bas, meer is het niet, maar ze blijven wonderwel overeind. Als we mogen afgaan op het vrijwel onbeweeglijke publiek is niet iedereen het daar over eens, maar in een tijd waarin we overspoeld worden met Joy Division-klonen die de sound van een van de grondleggers van het donkere jaren tachtig-geluid tot een commercieel succesnummer maken door er een gelikte en radiovriendelijke draai aan te geven, is het een verademing om te horen dat sommigen trouw blijven aan de spaarzame instrumentatie van weleer. In hedendaagse oren mag een en ander wat karig en kneuzig klinken, maar authentiek en welgemeend is het wel. Een sympathieke band. 

JEFRE CANTU-LEDESMA
Deze man met de ingewikkelde naam maakte eerder deel uit van Tarentel, maar maakt nu op eigen gelegenheid mooie etherische klanksculpturen, vandaag bijgestaan door een in een hoekje van het podium hurkende vrouw (het vrouwelijke deel van het Moon Duo?) die nauwelijks zichtbaar eveneens nauwelijks hoorbare vocalen toevoegt. Goed opgebouwd en indrukwekkend. 

MOON DUO
Een mannetje en een vrouwtje, oorspronkelijk afkomstig uit San Francisco maar nu levend in de bergen van Colorado, maken met gitaar & kastje (drums zijn de grote afwezigen deze avond) sterk op krautrock geinspireerde psychedelica. Hun muziek is redelijk eenvoudig maar daarom niet minder effectief, niet in de laatste plaats door de constant aanwezige stuwende puls. Het duo heeft in hun nog korte leventje als band al een behoorlijke fanschare opgebouwd en ook in Tilburg krijgen ze een warm onthaal. De maan staat er stralend bij vandaag.

BARN OWL
En nu we toch op de nachtelijke toer zijn, kunnen de biologisch-dynamische (baard)mannen van kerkuil, die in het Engelse taalgebied de schuur boven de kerk blijkt te prefereren, mooi afsluiten. En dat doen ze met verve. Hun ambient klanklandschappen, voortgebracht door hun twee gitaren en een hele serie effecten, vormen zonder meer het meest ge(s)laagde optreden van deze avond. Jefre mag ook nog even aan wat knoppen komen draaien, daarmee de saamhorige familiesfeer in deze scene benadrukkend. Een mooi einde van een van de betere Incubated-avonden tot nu toe.   

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg