3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in maart

, Wouter de Waal en Marco van Hoof

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in maart

Wouter de Waal en Marco van Hoof ,

De winter is alweer bijna ten einde en dat merk je, ook op concertgebied. Vooral in de tweede helft van de maand struikel je welhaast over de concerten. 3VOOR12/Tilburg doet als altijd een poging de krenten uit de pap te vissen, met in deze overgangsmaand bijzondere aandacht voor afscheid van het oude en presentatie van het nieuwe.

Deze concerten mag je niet missen in maart

De winter is alweer bijna ten einde en dat merk je, ook op concertgebied. Vooral in de tweede helft van de maand struikel je welhaast over de concerten. 3VOOR12/Tilburg doet als altijd een poging de krenten uit de pap te vissen, met in deze overgangsmaand bijzondere aandacht voor afscheid van het oude en presentatie van het nieuwe.

GUILD OF STAGS – 10 MAART, CUL DE SAC
Terwijl Jacqueline Govaert succes heeft met popmuziek, brengen de drie heren van wijlen Krezip jaren zeventig rock. Aangevuld met de langharige Brit Michael Devlin op zang vormen ze Guild Of Stags en ze zullen er ongetwijfeld op gebrand zijn in thuishaven Tilburg te laten horen hoe rijk, robuust en rockend het muzikale leven na Krezip is.

K CUBE – 11 MAART, KLEINE ZAAL 013
Noem het experimenteel of avant-gardistisch. Noem het anders dan anders. Noem het genreoverstijgend en conventies negerend. Wij noemen de combinatie van de accordeon van Kimmo Pohjonen, de drums van Sami Kuoppamäki, het gitaarwerk van Timo Kämäräinen (ja ja, het zijn Finnen) en andere (geluids)effecten simpelweg een must. [De avontuurlijke platzakjes onder ons kunnen ook kiezen voor Little Devil, waar dezelfde avond Cube X speelt – verre familie?]

CINEMA SOLORIENS & THE COSMO-DRAMA – 16 MAART, PARADOX
Saxofonist Marshall Allen (86) – bekend van het legendarische Sun Ra Arkestra waar hij sinds 1958 deel van uitmaakt en thans de leider van is – brengt met drummer Eric Thielemans, Tilburgs gitaartalent Jasper Stadhouders en multi-instrumentalist James Harrar een unieke avond avontuurlijke, avant-garde jazz waarbij de rasmuzikanten ook een aantal niet eerder vertoonde filmbeelden van Sun Ra van een soundtrack zullen voorzien. Voor iedereen die Allen op Incubate (ZXZW) gemist heeft en een herkansing wil (wie hem wel gezien heeft, is er natuurlijk sowieso al).

KLEINE VIEZERIK – 17 MAART, KLEINE ZAAL 013
Boef En De Gelogeerde Aap en enkele anderen niettegenstaande kent deze stad geen bijzonder levendige rap en hiphop scene. Concerten in het genre zijn wellicht mede daardoor dun gezaaid, maar met Kleine Viezerik haalt 013 deze maand in ieder geval toch een enkele rijzende ster binnen. Aan de op de webstek geplaatste foto te zien, doet hij die artiestennaam zonder meer eer aan, dus ranzige beatvrienden weten waar ze deze donderdag moeten zijn.

FRANKIE AND THE WONDERBOYS AFSCHEIDSSHOW – 19 MAART, LITTLE DEVIL
Aan alle goeds komt een eind. Voor Frankie And The Wonderboys valt het doek vandaag in Little Devil. Dit is dus je laatste kans om deze door wagens en wijven voortgedreven rock ‘n’ roll machine in levenden lijve aan het werk te zien. [In het geval van Jan van Gestel alias Valery Finn is die kans helaas verkeken, maar dankzij zijn muziekvrienden leeft hij voort op ‘Man Of The Year’, het postume album dat vandaag gepresenteerd wordt in Paradox.]

NO SLEEP ‘TIL BURG 2011 – 20 MAART, KLEINE ZAAL + STAGE ONE 013
Voor een staalkaart van alles dat op popgebied groeit en bruist in Tilburg en omgeving ben je ook dit jaar weer aan het juiste adres bij No Sleep ‘Til Burg. Met een vijftiental acts, stilistisch uiteenlopend van singer-songwriter tot hardrock en experimentele psychedelica tot hardcore, is er voor ieder wat wils. Entree is gratis, dus geen enkele belemmering om je lokale helden vandaag te steunen. [Liefhebbers van DJ sets kunnen zich trouwens de nacht van tevoren al bij 013 melden.]

DE KIFT – 24 MAART, KLEINE ZAAL 013
De lieden van De Kift behoeven waarschijnlijk voor de meeste lezers nauwelijks introductie, maar voor degenen die onverhoopt tot nu toe van hun eigenzinnige producten verstoken zijn geweest, toch even in het kort: deze vrolijke makkers dolen al sinds jaar en dag door stad en land met hun theatrale rammelmuziek vol poëtische teksten over pratende honden en hoofdkaas. Ieder concert is anders, want de mannen blijven maar met verse betekenisvolle onzin op de proppen komen. Daarom moet je ook elke keer langskomen en meteen een bijzonder vormgegeven plaatje kopen.

INCISION – 25 MAART, LITTLE DEVIL
Ook deze maand grossiert Tilburgs enige echte rawkcafé weer in gratis concertjes, waarvan dit er één is. De mannen van Incision houden van hardrock en ballads in de stijl van Guns ‘N’ Roses en Black Label Society en laten we eerlijk zijn, wie doet dat nou niet? Bossche supportact Blooddrenched vergt met zijn combinatie van death, thrash en hardcore wat weerbarstiger oren, maar als dat voor jou teveel gevraagd is, kun je natuurlijk ook gewoon wat later komen.

THE DEVIN TOWNSEND PROJECT – 29 MAART, DOMMELSCH ZAAL 013
Zoals in iedere muzieksector heb je ook in de metalen wereld van die nauwelijks categoriseerbare individuen rondlopen, die in de meest uiteenlopende hoeken van het spectrum opereren en op respect kunnen rekenen. Devin Townsend is daar een uitstekend voorbeeld van. Wellicht nog het bekendst door de extreme industrial van Strapping Young Lad, maar zoals hij al sinds jaar en dag op zijn eigen albums laat horen veel breder georiënteerd dan dat. Vandaag kun je dat zelf bevestigd zien in 013, met als mooie bonus de betoverende stem van Anneke van Giersbergen.

BRADLEY'S CIRCUS CD RELEASE PARTY – 31 MAART, DOMMELSCH ZAAL 013
Bang Bang Wa Wee's. Zo heet de nieuwe plaat van bluesrootsband met ballen Bradley's Circus. Voordat de Tilburgse bende in de VS gaat touren om de cd te promoten, geven ze in hun eigen stad een release party van het in Louisiana opgenomen schijfje. Op het hoofdpodium van 013 wel te verstaan. Begenadigd mondharpspeler Steven de Bruyn verzorgt het voorprogramma. Dus, hooggeëerd publiek, komt dit circus zien voordat dit het land verlaat!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg