Brandon kan het in zijn eentje prima af Brandon kan het in zijn eentje prima af

Het bewijs van een prima gelukte solocarrière

, Romy van der Poel

Brandon kan het in zijn eentje prima af

Het bewijs van een prima gelukte solocarrière

Romy van der Poel ,

Brandon Flowers, die ene van The Killers, is nog lang niet klaar met zijn solo carrière. Het nieuwe Killers album staat gepland voor november, maar de frontman tourt er in zijn eentje nog lustig op los.

Het bewijs van een prima gelukte solocarrière

Brandon Flowers, die ene van The Killers, is nog lang niet klaar met zijn solo carrière. Het nieuwe Killers album staat gepland voor november, maar de frontman tourt er in zijn eentje nog lustig op los.

Dat de zalen nog steeds vol lopen voor Flowers blijkt vanavond eens te meer. 013 is zo gevuld dat een drankje halen voordat de show überhaupt begint al een hele opgave is. Wie gillende tienermeisjes verwacht heeft het mis. Het publiek van vanavond bestaat grotendeels uit volwassenen. Volwassenen die elkaar op het balkon platdrukken en medelijden hebben met het publiek bij het podium dat nog dichter op elkaar staat.

De zanger heeft een vierkoppige band en twee zangeressen meegenomen en opent het concert rustig met het langzamere nummer ‘On The Floor’. Maar al snel komt daar verandering als de bekende klanken van Crossfire klinken. Het nummer, zijn grootste hit als soloartiest, wordt luidkeels ontvangen en elk woord wordt letterlijk meegezongen.

Gevolgd door ‘Magdalena’ en ‘Bette Dayves Eyes’, een Kim Carnes cover, blijft het publiek onvermoeid meedoen. Brandon maakt het publiek pas echt blij als hij vraagt of er nog Killers fans in de zaal zijn. Alle 2200 handen gaan in de lucht terwijl Read My Mind wordt ingezet.

Las Vegas
Vegas, de stad van het gokken, de zonden en voortaan ook van Brandon Flowers. Tijdens het nummer ‘Fabulous Las Vegas’ licht het reusachtige doek achter het podium op en worden de lichtjes van de Sin City zichtbaar. ‘’Didn’t nobody tell you / the house wil always win.’’ Brandon doet zijn afkomst eer aan. Hij danst, springt en krijgt het publiek aan het zingen en dansen. Een perfecte entertainer.

De nummers van Flowers’ soloplaat, Flamingo, worden enthousiast ontvangen. Vooral zijn twee singles ‘Crossfire’ en ‘Only The Young’ worden luidkeels meegezongen. Het concert verveelt geen moment. Maar wanneer er een Killers song klinkt, draait zelfs iedereen bij de bar zich even om. Flowers wordt solo op een manier ontvangen waar hij alleen van kon dromen en hij bewijst dat hij het in zijn eentje prima af kan. Toch is het grootste deel van het publiek hier als tussendoortje. Leuk om hem solo te mee te maken, maar het liefst wordt hij gezien met de andere drie van de band waar hij zijn voornaamste succes aan te danken heeft.

The best for last
Na ‘Swallow It’ en ‘Playing With Fire’ verdwijnt hij van het podium om later terug te komen voor zijn tweede single Only The Young en voor Was It Something That I Said?. Dan begint er en soort Born Slippy-achtige muziek te klinken en als het publiek de eerste woorden van Mr. Brightside herkent lijkt het alsof iedereen hier de hele avond op gewacht heeft. De zaal springt, zingt, en danst.

Met zijn kenmerkende arrogantie staat hij daar. Wetend wat hij moet doen en vooral hoe. De kracht van Flowers zit hem op de manier waarop hij op het publiek reageert. Hij kan een glimlach niet onderdrukken wanneer er enthousiast gereageerd wordt op een liedje. Hij doet wat hij moet doen en hoe. Dat doet hij. Precies na een uur stopt hij ermee. Hopelijk zien we hem snel weer terug, alleen dan wel met zijn eigen band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg