Boef en de Gelogeerde Aap brengen eerbetoon aan Echte Helden Boef en de Gelogeerde Aap brengen eerbetoon aan Echte Helden

Tilburgs hiphopduo is "honderd procent gegroeid"

, Timo Pisart

Boef en de Gelogeerde Aap brengen eerbetoon aan Echte Helden

Tilburgs hiphopduo is "honderd procent gegroeid"

Timo Pisart ,

"Echte helden hebben niets te vertellen, ze houden het voor zichzelf", met die zinsnede brengt Tilburgse hiphopformatie een eerbetoon aan mensen als James Worthy, Kees de Koning en Sticks. Gisteren kwam de videoclip Echte Helden uit.

Tilburgs hiphopduo is "honderd procent gegroeid"

"Echte helden hebben niets te vertellen, ze houden het voor zichzelf", met die zinsnede brengt Tilburgse hiphopformatie een eerbetoon aan mensen als James Worthy, Kees de Koning en Sticks. Gisteren kwam de videoclip Echte Helden uit. "Zij blijven bij zichzelf. Ze scheppen niet op en lopen niet te verkondigen hoe goed ze wel niet zijn", zo vertelt Thomas Waterreus (de Gelogeerde Aap) aan de telefoon vanuit Bonn, "en dat terwijl ze baas zijn in hetgeen ze doen." De videoclip is geregisseerd door Denis Majstorowic, die ook de clip van het nummer Wij Zijn heeft geregisseerd. "Hij zat met Boef op de basisschool en is een goede vriend van ons."

Kees de Koning zit niet in de clip, maar is voor Waterreus misschien wel de grootste held. "Hij heeft Topnotch opgestart en zoveel voor de Nederlandse hiphop betekend, maar zal nooit uit zichzelf de publiciteit zoeken. Hij regelt alles achter de schermen." Sticks komt wel even voorbij. "Die rapt niet over hoeveel geld hij verdient, maar over zijn eigen omgeving. Sticks houdt ervan om mensen te helpen."Echte Helden is al de derde videoclip van Boef en de Gelogeerde Aap ter ondersteuning van het album Wij Zijn. Sinds dit album januari 2011 uitkwam op Topnotch zit het duo niet stil: naast de videoclips bracht het duo met single Mosredna een heuze 'music videogame' uit, verder hebben ze vooral "verschrikkelijk veel" opgetreden. "Daardoor zijn we honderd procent gegroeid, we hebben nu een vast concept. Waar we eerst nog weleens switchten qua setlist, hebben we nu een vaste show die echt staat, met duidelijke spanningsbogen." Inmiddels zit het duo weer voorzichtig in de studio, alwaar al opzetjes voor drie mogelijke albumtracks zijn geschreven, maar de focus ligt op de optredens. Ze spelen op Lowlands - "een droom die uitkomt" - en doen in het najaar een clubtour met Zo Moeilijk.

Maar waarom zit Thomas eigenlijk op een terrasje in Bonn? "Ik ga vanavond naar B.B. King, de oude bluesgitarist. Als je 85 bent en nog steeds optreedt, dan ben je voor mij sowieso ook een echte held."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg