3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

, Marco van Hoof, Richard Mathijssen en Wouter de Waal

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

Marco van Hoof, Richard Mathijssen en Wouter de Waal ,

De zomer is daar en de festivals roepen. Ook binnen Tilburg heb je echter genoeg mogelijkheden om onder het genot van een drankje in de buitenlucht naar een orkestje te luisteren, bijvoorbeeld tijdens de Muzenconcerten of de verse Sunny Singer-Songwriters Sundays in De NWE Vorst.

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli

De zomer is daar en de festivals roepen. Ook binnen Tilburg heb je echter genoeg mogelijkheden om onder het genot van een drankje in de buitenlucht naar een orkestje te luisteren, bijvoorbeeld tijdens de Muzenconcerten of de verse Sunny Singer-Songwriters Sundays in De NWE Vorst. 013 en Little Devil programmeren bovendien ook lustig door, dus wanhoop niet wanneer het weer tegenzit of je even weg wil uit de zon – zelfs zonder kaartjes voor hippe acts Brandon Flowers en The National ziet deze maand er rooskleurig uit.

BITCHES FROM HEAVEN PARTY – 2 JULI, LITTLE DEVIL
Hang je met de Dansnacht toch al rond in het centrum van Tilburg en wil je even iets anders, dan kun je vanaf tien uur voor niks terecht in Little Devil bij de Bitches From Heaven Party. Twee rockcombo’s van Brabantse bodem, rijzende ster INK en de Boerenkool Meej State My Worst Case band (hel jawel!) zullen je daar zeker weten te vermaken.

PAPA ROACH – 5 JULI, DOMMELSCH ZAAL 013
Papa Roach is een welkome gast in Tilburg. Voor de zevende keer staat de band in 013, dit keer met Julien-K en Ill Niño (die vorige keer nog moesten afzeggen) als support. De band speelt nummers van hun laatste album, Metamorphosis en natuurlijk het onvermijdelijke Last Resort. Liefhebbers van dikke rock uit Californië kunnen zich 5 juli melden bij 013.

EARTH CRISIS – 7 JULI, STAGE ONE 013
Straight Edge is niet dood, hooguit ruikt het een beetje apart, maar dat kun je vandaag ook zelf verifiëren door naar het intiemste zaaltje van 013 af te reizen. De dierenknuffelende metalcore veganisten van Earth Crisis zullen je daar ongetwijfeld op een intense show vergasten, gesteund door lokale vrienden Oathbreaker, Human Demise en The Fifth Alliance.

EXIVIOUS + DROWN THE MOTH – 8 JULI, KLEINE ZAAL 013
De dag erna blijven we in de hardere regionen, maar verplaatsen ons naar de Kleine Zaal voor de fusionmetal mannen van Exivious (met leden van Cynic en Textures in de gelederen) en de lokale helden van Drown The Moth. Averse komt zelfs helemaal uit Frankrijk aanzetten ter support, dus dan moet dat tochtje naar 013 jou ook wel kunnen lukken.

GOSPEL OF THE HORNS + ZARATHUSTRA – 10 JULI, STAGE ONE 013
Het houdt maar niet op met de metal deze maand. Zo treden deze zondag de bikkels van Gospel Of The Horns en Zarathustra voor je op. Mocht metaalmoeheid dreigen toe te slaan, bedenk dan dat eerstgenoemde band van de andere kant van de wereld komt, dus niet elke dag te zien is in deze omgeving en laatstgenoemde vast garant staat voor een verschroeiende start.

MAX TAX Y SUS BANDITOS – 13 JULI, KLEINE ZAAL 013
Tijdelijk terug van weggeweest: de warmbloedige lokale bende van Max Tax Y Sus Banditos. Eind vorige eeuw vierde men triomfen door heel Europa en nu staat men te popelen om 013 nog één keer volledig plat te spelen. De groepsnaam vertelt je al wat voor muziek je kunt verwachten. Tast je toch nog in het duister? Dan zegt de support Dwayne & The Texmexplosion genoeg.

HARD CHARGER + CRACKS IN THE WALL + GFR – 14 JULI, LITTLE DEVIL
Gratis een ongezonde dosis rammelpunk uit Canada voorgeschoteld krijgen? Dat kan gewoon, met Hard Charger vandaag in Little Devil. De lokale beroemdheden van Cracks In The Wall en subtiele vrienden van GFR (Gewoon Fucking Raggen) zorgen in de aanloop daar naar toe voor passend aangenaam vertier.

RAY & ROBBY OF THE DOORS – 16 JULI, DOMMELSCH ZAAL 013
Nee, het is geen Amerikaanse versie van Nick & Simon die je vanavond aan het werk kunt zien op het hoofdpodium van 013. Het zijn wel degelijk Ray Manzarek en Robby Krieger van The Doors die je midden in de zomer, gesteund door zeer ervaren en deskundige krachten, een onvergetelijke Doors show gaan voorschotelen. Misschien komt Jim ook nog wel aanzeilen…

JAMES VINCENT MCMORROW – 19 JULI, DE NWE VORST
Door de samenwerking tussen 013 en De NWE Vorst is James Vincent McMorrow te zien in Tilburg. Hij imponeerde in april op Motel Mozaïque en gaat dat in De NWE Vorst nog eens dunnetjes overdoen. De Ierse singer/songwriter maakt prachtige folkliedjes die live door zijn aparte stem nog beter uit de verf komen. Zonde om te missen!

SUNNY SINGER-SONGWRITERS SUNDAY – 24 & 31 JULI, DE NWE VORST
Geen leukere zondag, dan een singer/songwriter zondag! In de binnentuin van De NWE Vorst zijn vanaf 24 juli vier middagen singer/songwriters uit Brabant en daarbuiten te horen. De eerste editie zullen Nomad en Louise Donker voor je optreden, een week later Aidan’s Well en Maartje Witlox. Muziek, tuin, zon, drank en gratis entree. Moeten we nog meer zeggen?

PENNYWISE – 26 JULI, DOMMELSCH ZAAL 013
Punkrockers zitten deze zomer gebeiteld. Voordat de veteranen van Bad Religion je volgende maand van de sokken gaan blazen, doen hun iets jongere collega’s uit Californië van Pennywise 013 ongetwijfeld even op zijn grondvesten schudden. Authority Zero en The Adolescents maken het programmaplaatje af.

NEGATIVE PLANE + TRIBULATION + FORETOLD – 30 JULI, LITTLE DEVIL
Nadat de zon (hopelijk) een maand lang op je kop heeft gebrand, ben je natuurlijk in de perfecte geestesgesteldheid terechtgekomen voor een hoop onvervalste black en death metal. Dat treft, want de Amerikanen van Negative Plane doen vandaag Little Devil aan, net als de Zweden van Tribulation en de Brabanders van Foretold trouwens. Gewoon langskomen dus.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg