Studio krijgt bandmarathon

Twaalf uur lang live-muziek met negen acts

Femmy Reijnders ,

Morgenmiddag/avond/nacht is de eerste bandmarathon in Studio. Negen bands treden op gedurende de dag en daar zitten ook Tilburgse bands tussen. Bedrijfsleider Dirk de Leeuw van Studio is mede-
organisator en schetst voor 3VOOR12/Tilburg een plaatje van hoe het morgen eraan toe gaat.

Twaalf uur lang live-muziek met negen acts

Morgenmiddag/avond/nacht is de eerste bandmarathon in Studio. Negen bands treden op gedurende de dag en daar zitten ook Tilburgse bands tussen. Bedrijfsleider Dirk de Leeuw van Studio is mede-organisator en schetst voor 3VOOR12/Tilburg een plaatje van hoe het morgen eraan toe gaat.

Wiens idee is was het om een bandmarathon te organiseren?

"Het idee kwam van Patrick van Rooij (bassist bij Red Lemon), die bij Studio stage liep. Hij deed een media opleiding waarvoor hij een project moest organiseren. Dat werd deze bandmarathon. ‘’

Waren er voorwaarden voor een band om mee te mogen doen aan de bandmarathon?

"Ja er zijn zeker voorwaarden. De band moet begrijpen wat het publiek wil en ze moeten serieus met hun muziek bezig zijn. Qua genre staan we overal voor open. Van klassiek tot grunge, het maakt niet uit."

Welke genres kunnen we morgen verwachten?

“De bedoeling is dat de bandmarathon om 2 uur ’s middags rustig begint met vooral akoestische muziek. Rond 9 uur ’s avonds komt de wat heftigere, versterkte muziek. Zo bouwen we het rustig aan op. Drie bands komen uit Tilburg: Sticks 'n Stones, Red Lemon en Walking Home."

Wordt dit evenement in samenwerking met andere organisaties georganiseerd?

"De bandmarathon wordt alleen georganiseerd door Studio. Maar we zouden graag samenwerken met organisaties, bands en sponsoren. Zonder die drie, is het moeilijk een bandmarathon te organiseren. Als je als band interesse hebt om in Studio op te treden, kun je via allerlei wegen contact zoeken; via de website, e-mail, telefoon of een bezoek aan Studio."

Denk je dat het druk wordt?

"Ja, ik verwacht dat er veel familie en vrienden van de bands komen. Bovendien is de entree gratis. Dat is altijd riskant omdat de kans groot is dat het meer kost dan dat het oplevert. Maar we organiseren de bandmarathon met als voornaamste reden om live-muziek in Tilburg meer te willen stimuleren."

Gaat Studio vaker een bandmarathon organiseren?

"Als het aan mij ligt wel. Het is een leuk initiatief, maar afhankelijk van de medewerking van de bands en eventuele partners die het steunen."

De line up:

14:00 Walking Home
15:45 Foozack
16:45 Mallow
18:15 The Faction
19:45 Time 2 Play
21:15 Rejoice
22:30 Red Lemon
00:00 The Realms
01:15 Verrassingsact