Het Lowlandsgevoel van Boef en de Gelogeerde Aap: stomdronken struinen over camping 3 Het Lowlandsgevoel van Boef en de Gelogeerde Aap: stomdronken struinen over camping 3

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

, Timo Pisart

Het Lowlandsgevoel van Boef en de Gelogeerde Aap: stomdronken struinen over camping 3

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Timo Pisart ,

Al zes jaar gaan de heren van het Tilburgse hiphop/dubstep-duo Boef en de Gelogeerde Aap naar Lowlands, "en ook dit jaar zijn we weer op camping 3 te vinden". Op deze camping staan ze ieder jaar met zo'n veertig vrienden uit Tilburg. "Het is een eer dat wij nu in de X-Ray staan. Ik heb altijd geroepen: 'Als we er niet staan voor 2013, dan is er iets goed mis. Vooral met de programmeurs! Gelukkig staan we er nu zelfs een jaar eerder."

Nederlandse artiesten over hun aanstaande optreden in de polder

Al zes jaar gaan de heren van het Tilburgse hiphop/dubstep-duo Boef en de Gelogeerde Aap naar Lowlands, "en ook dit jaar zijn we weer op camping 3 te vinden". Op deze camping staan ze ieder jaar met zo'n veertig vrienden uit Tilburg. De heren gaan vooral op en neer tussen de X-Ray en de Bravo en af en toe de India, aldus Thomas Waterreus (de Gelogeerde Aap). Kortom: "Het is een eer dat wij nu in de X-Ray staan. Ik heb altijd geroepen: 'Als we er niet staan voor 2013, dan is er iets goed mis. Vooral met de programmeurs! Gelukkig staan we er nu zelfs een jaar eerder."

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
"Waarschijnlijk is dit het zevende jaar dat we gaan. We zijn echte Lowlands-mannen en nemen altijd een delegatie uit Tilburg mee, maar dit is voor het eerst dat we spelen. Omdat er nog een aantal festivals voor zitten zijn de kriebels er nog niet helemaal, maar we hebben er ongelooflijk veel zin in."

Wat is je mooiste Lowlands moment?
"Vorig jaar struinde ik met mijn vriendin vanaf 6 uur 's ochtends tot half 10 over de camping, met drank in de hand. Waarom dat zo tof was weet ik niet, we waren allebei stomdronken en het voelde alsof we met zijn tweeën tegen de rest van de wereld knokten, maar niet negatief. Het was magisch om vanaf de 24-uurstent naar camping 3 te wandelen, overal praatjes te maken en te proeven van de sfeer. Muzikaal was Magnetic Man met Benga en Skream vorig jaar in de X-Ray ook fenomenaal, het ging helemaal los en was gewoon ziek, in de loods druppelde het zweet letterlijk van het plafond, mensen gingen helemaal stuk en er was zoveel liefde."

Welk Lowlands-moment zou je liever vergeten?
Waterreus tikt Tom Maas (Boef) aan. "Hee Tommy, hedde gij een Lowlands-moment datte beter vergeet?" Even later: "Misschien dat we teveel drugs hebben gebruikt. Oh, en in de gangen vanaf het terrein naar de campings werd een gast helemaal wild en pleurde hij een hek om toen het festivalterrein om vijf uur 's nachts dicht ging, vorig jaar. Dat hek belandde in de arm van een vriend, dat zag er wel bot uit met flink wat schrammen, sneeën en bloed."

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, gaan jullie iets speciaals doen?
"We gaan een heel harde show geven en misschien gaan we wat doen met visuals, maar daar kan ik nog niet teveel over prijsgeven. Het moet een verrassing zijn."

Wie zou je in de Tïtty Twïster tegen het lijf willen lopen?
"Ik zou wel een keer een avondje los willen gaan met Spike van Di-rect en The Deaf, we zijn hem al een paar keer tegengekomen op festivals, en met James Worthy. Wij vieren, dus ook met Tommy, zouden we de boel goed op stelten kunnen zetten."

Stel dat je wordt gevraagd voor een dj-set in de Groove Tube, welke plaat zou je zeker draaien?
"De allernieuwste Boef-beat: een snoeiharde instrumental genaamd Klapt, met tussendoor wat disco. Ik heb de track vorige week voor het eerst gehoord, en dit is hem gewoon. Hij klapt keihard."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg