013-directeur Guus van Hove overleden

Tilburger overlijdt bij ongeluk in Verenigde Staten

3VOOR12/Landelijk: Atze de Vrieze ,

013-directeur Guus van Hove is plotseling overleden. Dat heeft het Tilburgse podium zojuist bekend gemaakt. Van Hove kreeg samen met zijn vrouw een ongeluk in de Verenigde Staten.

Tilburger overlijdt bij ongeluk in Verenigde Staten

013-directeur Guus van Hove is plotseling overleden. Dat heeft het Tilburgse podium zojuist bekend gemaakt. Van Hove kreeg een ongeluk tijdens een rondreis in de Verenigde Staten.

Het  podium laat weten:

“Met enorme verslagenheid maken wij bekend dat onze directeur Guus van Hove (44 jaar) op maandag 22 augustus 2011 tijdens een rondreis door de Verenigde Staten is overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Het verschrikkelijke nieuws is bij familie, vrienden en personeel van 013 zeer hard aangekomen. Daarom en vanwege het onderzoek dat nog gaande is, kunnen wij op dit moment geen mededelingen doen over de toedracht van het ongeval.”

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden. Voor de rest van de week zijn alle shows in 013 afgelast. Guus van Hove was sinds 2003 directeur van het Tilburgse poppodium. Daarnaast was hij sinds 2008 bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Hij werkte ook bij de Telegraaf Media Groep als uitgever van onder meer OOR en Hitkrant.

Walter Hoeijmakers, directeur van festival Roadburn, laat via Twitter weten aangeslagen te zijn door het overlijden van Van Hove. “Devastated! Feeling completely numb after the death of 013 venue's Guus, and his wife. Guus helped us/me out with Roadburn BIG TIME BIG TIME.” Ook het festival Incubate staat uitgebreid stil bij het overlijden van Van Hove. "Vanaf het eerste moment dat we met een vaag plannetje voor een vaag festival aan een vergadertafel in 013 aan kwamen gaf Guus ons vertrouwen. In de tussentijd werd hij een van de belangrijkste partners in onze ontwikkeling. Kritisch als het moest. Maar altijd vol drive en vol geloof. Dankzij die instelling zijn we nu wat wij zijn en worden wij wat wij gaan worden."

Namens het Midi Theater (waar 013 voor festivals als Roadburn en Neurotic Deathfest mee samenwerkte) reageert een verslagen manager Joost Veuger uitgebreid: "Guus is geen collega. Guus is een buurman, inspirator, huisvriend en Guus is trots. Trots op 013, zijn mensen, zijn plannen. En zijn vriendin. Guus is een beetje familie, onze huisvriend. Guus, die als geen ander je enthousiast wist te maken voor zijn plannen. Guus die altijd in was voor een praatje waarin hij zijn wilde plannen deelde of jouw plannen aanhoorde. Liefst met biertje in de ene hand, en een sigaret in de andere. Kritisch, maar hij zou je overtuigen en inspireren. En dat deed hij ook. Net zoals hij je altijd alle vertrouwen gaf."

"Guus, of met hip shirt of grijs pak en witte blouse was de afgelopen jaren betrokken bij het organiseren van evenementen in ons pand of organiseerde ze met zijn team.  Roadburn, Incubate, Neurotic Deathfest en afgelopen maandag nog het TIK-feest. Bij MIDI keken we daar altijd naar uit; als Guus het met zijn team regelt wordt het een feest. En dat werd het ook altijd. Guus heeft ons veel inspiratie gegeven, dacht mee en zette zijn schouders er onder. Guus heeft bijgedragen aan het succes van het MIDI Theater. Daar ben ik hem zeer, zeer dankbaar voor. En voor het vertrouwen dat hij altijd gaf. Guus laat een leegte achter in Tilburg en in de cultuursector."

In 2003 was Guus van Hove te gast in het programma Ziel En Zaligheid met Leonieke Daalder.