Roadburn Radio komt naar Kink X-Rated Roadburn Radio komt naar Kink X-Rated

Bob Rusche: "Onbegrijpelijk dat er voor deze muziek geen aandacht is op de radio"

, Robin Geurts

Roadburn Radio komt naar Kink X-Rated

Bob Rusche: "Onbegrijpelijk dat er voor deze muziek geen aandacht is op de radio"

Robin Geurts ,

Roadburn komt in radiovorm naar het webstation Kink X-Rated. Vanaf 21 april nemen stoner, doom en alles wat zich verder met Roadburn
associeert elke donderdag drie uur lang het station over. Het accent
zal liggen op nieuwe releases in deze genres, aangevuld met unieke
live-opnames uit het rijke verleden van het festival. 3VOOR12/Tilburg
sprak met Bob Rusche, de presentator van het programma X-Rated en
samensteller van het themakanaal van Kink.

Bob Rusche: "Onbegrijpelijk dat er voor deze muziek geen aandacht is op de radio"

Roadburn komt in radiovorm naar het webstation Kink X-Rated. Vanaf 21 april nemen stoner, doom en alles wat zich verder met Roadburn associeert elke donderdag drie uur lang het station over. Het accent zal liggen op nieuwe releases in deze genres, aangevuld met unieke live-opnames uit het rijke verleden van het festival. 3VOOR12/Tilburg sprak met Bob Rusche, de presentator van het programma X-Rated en samensteller van het themakanaal van Kink.

"Het wordt echt een dwarsdoorsnede van de stijlen waar Roadburn zich de afgelopen jaren sterk voor heeft gemaakt, van stoner en doomrock tot de wat duistere varianten. Zo zul je in de eerste aflevering een opname van de show van Current 93 horen. Dit vooral ook als ode aan Arjen Grolleman, mijn vorig jaar overleden vriend en collega."

Kink X-Rated draait op dit moment een mix van experimentele muziek, elektronica en ambient. Een enthousiaste Rusche noemt Roadburn Radio een 'welkome aanvulling' op de genres die nu op het station te horen zijn: "Dat komt vooral door de diversiteit die je tijdens Roadburn ook meemaakt. Het is misschien begonnen als stoner-festival, maar nu treden er zulke uiteenlopende bands als Godflesh en Scorn op dezelfde avond op. Er is een rijke variëteit te horen." Rusche draait in zijn eigen programma ook regelmatig doom-bands als Earth en Sunn 0))), maar zegt dat andere stoner-varianten op X-Rated voorheen nog niet veel aan bod kwamen. "Wij willen graag stijlen bij elkaar zetten die op geen enkel ander station te horen zijn. Roadburn is wel gewoon in 20 minuten uitverkocht, er is dus een hele grote markt voor. Ik vind het onbegrijpelijk dat er dan nergens aandacht voor die muziek is."

Voor de samensteller van X-Rated is het nieuwe programma ook wel een manier om de zichtbaarheid van het station te vergroten: "Roadburn Radio wordt pontificaal op de homepage van het festival geplaatst. Daarmee boren we wel een andere doelgroep aan. Er is ook de internationale factor: er is vreselijk veel aandacht voor Roadburn in het buitenland, vooral vanuit Amerika. Dat maakt het programma echt tot een uitbreiding." Maar de voornaamste reden voor de stap naar een Roadburn Radio-show, is toch wel Rusche's eigen passie voor de muziek. "Festivals als Roadburn en Incubate halen de krenten uit de pap en komen met niet voor de hand liggende, maar uitstekende programma's. Voor mij is Roadburn wel één van de hoogtepunten van het jaar."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg