Pharaoh Overlord blinkt uit in herhaling Pharaoh Overlord blinkt uit in herhaling

Zijproject Circle laat andere kant zien

, Dyon Schlebos

Pharaoh Overlord blinkt uit in herhaling

Zijproject Circle laat andere kant zien

Dyon Schlebos ,

Hoe Circle uitblinkt in variatie, Pharaoh Overlord doet dit juist in herhaling. Repetitieve riffs en statische hoekige drums is dat de band kenmerkt. Helaas lijkt de band soms wat ongeïnteresseerd.

Zijproject Circle laat andere kant zien

Hoe Circle uitblinkt in variatie, doet Pharaoh Overlord dit juist in herhaling. Repetitieve riffs en statische hoekige drums is dat de band kenmerkt. Helaas lijkt de band soms wat ongeïnteresseerd.

CONCERT
Pharaoh Overlord, MIDI Theater, zaterdag 16 april

PLUS
De strakke set van Pharaoh Overlord is indrukwekkend. De Finnen, met gitarist Jussi Lehtisalo (Circle) onder de gelederen, maken hypno-improv stonerrock met krautrock en psychedelische invloeden. De kapotte overslaande keelklanken van druktemaker Lehtisalo, die soms neigen naar Billy Corgan, weet de herhaling van de muziek goed te doorbreken.

MIN
De band lijkt je soms aan te staren met de gedachte: doen jullie anders wat! De uitvoering lijkt wat ongeinteresseerd, maar dit is vast niet de bedoeling.

CONCLUSIE
De festivallers staan in de MIDI tevreden met een biertje in de hand mee te knikken en te deinzen op de herhalende noten van Pharaoh Overlord. De kracht van de band zit hem in de herhaling en strakheid; dit toont de band vandaag met overtuiging.

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg