Opwarmen voor Roadburn 2011 met Sunn O))), Black Mountain, Ufomammut Opwarmen voor Roadburn 2011 met Sunn O))), Black Mountain, Ufomammut

Een duik in de 3VOOR12-archieven levert 22 audio-sets op

, Ingmar Griffioen

Opwarmen voor Roadburn 2011 met Sunn O))), Black Mountain, Ufomammut

Een duik in de 3VOOR12-archieven levert 22 audio-sets op

Ingmar Griffioen ,

Donderdag begint in Tilburg de jaarlijkse hoogmis van de riff, stoner en psychedelica weer: Roadburn. 3VOOR12 maakt al sinds 2001 opnames op het festival en duikt voor deze editie graag in de audioarchieven. Opwarmen dus voor Roadburn 2011: met curatoren Sunn O))), Ufomammut, Black Mountain, Earth en meer!

Een duik in de 3VOOR12-archieven levert 22 audio-sets op

Donderdag begint in Tilburg de jaarlijkse hoogmis van de riff, stoner en psychedelica weer: Roadburn. Tot en met zondag spelen tachtig acts van over de hele wereld in de drie zalen van Roadburn en het Midi Theater. 3VOOR12 maakt al sinds 2001 opnames op het festival en duikt voor deze editie graag in de audioarchieven. Opwarmen dus voor Roadburn 2011: met curatoren Sunn O))), Ufomammut en Black Mountain, Earth en meer!

Luisteren doe je via de links aan de rechterkant!


De organisatie van Roadburn vraagt regelmatig artiesten terug, die vanwege een nieuw album, een hereniging of een jubileum opnieuw relevant zijn. Vandaar dat we je hier 22 sets kunnen aanbieden van artiesten die dit jaar op de Roadburn-bill staan. Een speurtocht leverde dertien oude Roadburn-sets op.

Daarnaast stuitten we op negen live-sets van mooie festivals als State-X New Forms, Eurosonic, Motel Mozaique, 5 Days Off, TegenTonen, Metropolis en Pinkpop! Uit Landgraaf hoor je de opener van de editie van 2010: Sungrazer. De Candese psychrockers van Black Mountain namen we op in Paradiso en dan vonden we van zes artiesten als Woven Hand en Beaver nog losse songs in de kluizen.

3VOOR12/Tilburg doet vier dagen lang verslag en daarvoor bezoek je de festivalsite. Daar vind je ook de speciale Roadburn Luisterpaal met onder meer Liturgy, Swans, Black Mountain, Earth, Woven Hand, de Roadburn sampler en de laatste cd van Sunn O))): Monoliths & Dimensions.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg