Liturgy opent de dag met een blije zwarte mis Liturgy opent de dag met een blije zwarte mis

Gewezen hippies bekeren zich tot de black metal

, Maarten de Waal

Liturgy opent de dag met een blije zwarte mis

Gewezen hippies bekeren zich tot de black metal

Maarten de Waal ,

Het is nog niet eens zondag, maar de kerkvaste Roadburnganger kan vandaag kiezen tussen twee alternatieve religieuze samenkomsten om de dag goed te beginnen. Terwijl Candlemass in de Grote Zaal een meer dan twee uur lange dienst verzorgt, houdt Liturgy in de Bat Cave een viering voor een meer besloten gezelschap. Een selecte groep aanbidders verzamelt zich vol verwachting in de kleine ruimte...

Gewezen hippies bekeren zich tot de black metal

Het is nog niet eens zondag, maar de kerkvaste Roadburnganger kan vandaag kiezen tussen twee alternatieve religieuze samenkomsten om de dag goed te beginnen: Terwijl Candlemass in de Grote Zaal een meer dan twee uur lange dienst verzorgt, houdt Liturgy in de Bat Cave een viering voor een meer besloten gezelschap. Een selecte groep aanbidders verzamelt zich vol verwachting in de kleine ruimte...

CONCERT
Liturgy, Bat Cave, zaterdag 16 april.

PLUS
Jong als ze zijn, hebben de jongens van Liturgy met hun eerste twee platen al een hele nieuwe niche in de black metal gecreeerd. Neem de chaotische sound van meer traditionele black, voeg daaraan een positief-extatische vibe toe en zie, men heeft Liturgy. Alsof een stel brave middenklassejongens uit progressieve milieus heeft besloten hun eigen take op black metal te gaan creeeren. Het wonderlijke is, dat het werkt.

MIN
 Men moet er wel voor open staan. Tussen de nummers door liet men soms wel lange pauzes vallen, zeker in het begin, wat niet ten goede kwam aan de mojo.

CONCLUSIE
Of je dit goed of slecht vindt, hangt sterk af van je theologische standpunten. Vind je het heiligsschennis wanneer een black metalband speelt met op de achtergrond een beeld van een stralend blauwe hemel? Gruw je ervan wanneer je blij wordt van een black metal-concert? Zo ja, dan is Liturgy vreselijk. Sta je echter open voor een nieuwe draai aan een vaak toch nogal vastgeroest genre, dan is deze band zeker aan te bevelen. Of deze formule vruchtbaar genoeg is om ook in de toekomst garant te staan voor goede releases, zal de tijd leren.

CIJFER
8+

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg