3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

, Wouter de Waal en Marco van Hoof

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

Wouter de Waal en Marco van Hoof ,

Wat het weer betreft heet het dat ‘april doet wat die wil’, maar op concertgebied durven we je wel te verzekeren dat dit één van de drukste en boeiendste maanden van het jaar is, of het nu regent of de zon schijnt. Het duistere en geestverruimende Roadburn Festival en het snoeiharde Neurotic Deathfest zijn deze maand zowel kwalitatief als kwantitatief grote uitschieters, maar ook als je daarvoor geen kaartjes (meer) kan of wil kopen, blijven er nog talloze optredens over.

Deze concerten mag je niet missen in de maand april

Wat het weer betreft heet het dat ‘april doet wat die wil’, maar op concertgebied durven we je wel te verzekeren dat dit één van de drukste en boeiendste maanden van het jaar is, of het nu regent of de zon schijnt. Het duistere en geestverruimende Roadburn Festival en het snoeiharde Neurotic Deathfest zijn deze maand zowel kwalitatief als kwantitatief grote uitschieters, maar ook als je daarvoor geen kaartjes (meer) kan of wil kopen, blijven er nog talloze optredens over.

CUL DE SAC WORDT TWAALF MET SHAKING GODSPEED – 1 APRIL
Zo wordt meteen aan het begin van de maand al het twaalfjarig bestaan gevierd van muziekcafé Cul de Sac. Daar zullen de onstuimige rockers van Shaking Godspeed, die zich de laatste tijd vakkundig in de kijker hebben gespeeld, je van je sokken blazen met hun gruizige mix van rammelende drums, razende (bas)gitaren en een knisperend orgel. De jarige trakteert, dus je kunt zo naar binnen lopen.

COUNTERPOINT + INK – 2 APRIL, LITTLE DEVIL
Ben je het rocken daarna nog niet moe, dan kun je de volgende dag vrolijk doorhobbelen naar Little Devil, waar de Britten van Counterpoint en Brabanders van INK zullen laten horen welks een hels gejank zij aan hun respectieve instrumenten weten te ontlokken. Ook hier hoef je trouwens enkel je drankjes te betalen.

EEFJE DE VISSER – 3 APRIL, KLEINE ZAAL 013
Dagen achter elkaar in het rond stuiteren put echter menigeen uit. Gelukkig kun je op deze eerste rustdag van de maand terecht in 013, waar opkomende liedjesschrijfster Eefje de Visser je opwacht om je te betoveren met haar eigenzinnige creaties. Als je bij haar je naam en digitaal adres achterlaat maak je bovendien kans op een huiskamerconcert. Misschien wil support Katía dan ook wel komen.

FISCHER-Z – 6 APRIL, DOMMELSCH ZAAL 013
Mensen die al iets langer meegaan (of de ouderlijke platenkast geplunderd hebben), kunnen vandaag hun hart ophalen bij oude artistieke punkheld John Watts. Gedurende deze tour zal hij uitsluitend nummers van de eerste drie albums die hij dertig jaar geleden met Fischer-Z uitbracht ten gehore brengen, dus nostalgie gegarandeerd. In de beste DIY traditie verzorgt hij overigens ook zelf het voorprogramma.

INCUBATED 07 – 7 APRIL, PARADOX
En ja, dan is het weer tijd voor de zevende Incubated editie. Deze keer met de dromerige geluidslandschappen van Hawaiiaan John Maus, de harde avant-gardistische rockklanken van Sightings uit New York en de zacht ruisende pop van Eklin. Een interessante vermenging van sferen wederom dus, die vast garant staat voor een bijzondere avond.

DUBIOZA KOLEKTIV – 10 APRIL, HALL OF FAME
Iedereen die hedendaagse Balkanmuziek een warm hart toedraagt, kan zich vandaag vervoegen bij de Hall of Fame, waar het Bosnische Dubioza Kolektiv ongetwijfeld voor een spetterende performance zal zorgen. De temperaturen kunnen daarbij wel eens hoog oplopen, ook al gezien de beperkte capaciteit van de zaal. Vooraf kaartjes halen bij één van de op de webstek genoemde voorverkoopadressen wordt dan ook aanbevolen.

ROADBURN FESTIVAL: AFTERBURNER – 17 APRIL, 013
Toegegeven, de drie hoofddagen van het Roadburn Festival zijn net als voorgaande jaren al lang stijf uitverkocht. Dat betekent echter allerminst dat je thuis moet gaan zitten mokken als je geen kaartje hebt kunnen bemachtigen. Zo speelt Vanderbuyst de woensdag van tevoren al in de Cul en Gingerpig op zaterdag. In Little Devil kun je vrijdag, zaterdag en zondag laat terecht voor een fijne gratis randprogrammering. En tot slot: voor de Afterburner op zondag zijn nog wel kaartjes. Een uitgelezen kans om kennis te maken met de onvergelijkbare Roadburnsfeer…

LAURA JANSEN – 19 APRIL, DOMMELSCH ZAAL 013
Voor degenen die toch liever thee dan alcohol en THC tot zich nemen, is het concert van Laura Jansen twee dagen later een aanrader. Deze Nederlands/Amerikaanse songwriter is de laatste tijd bezig aan een onstuitbare opmars en zal vandaag op het hoofdpodium van 013 laten horen hoezeer ze gegroeid is sinds ze haar carrière in het Tilburgse bandje Blow Your Mind startte.

BROTHERHOOD FOUNDATION – 21 APRIL, KLEINE ZAAL 013
Een ander illuster product van lokale bodem is de hardcore/metal band Brotherhood Foundation, die bijna tien jaar geleden de handdoek in de ring gooide, maar nu op uitnodiging van het Belgische Groezrock festival weer even in leven is. Dat betekent dat het optreden van vandaag wellicht het laatste is dat je van deze bende kunt beleven in Tilburg. Komen dus.

SUNNPIMP – 23 APRIL, LITTLE DEVIL
Net als andere maanden kun je ook nu weer in Little Devil terecht voor een keur aan (veelal gratis) concerten, bijvoorbeeld dat van de vuige rockers van Sunnpimp en het Franse Cortona deze zaterdagavond. Fris flesje in de hand en lekker wapperen met die haren. [Mocht je nou meer van wereldmuziek houden en Staff Benda Bilili afgelopen Mundial gemist hebben, dan kun je jezelf vandaag overigens beter bij 013 melden.]

DEAN WAREHAM PLAYS GALAXIE 500 – 25 APRIL, KLEINE ZAAL 013
De Engelse groep Galaxie 500 geniet ware cultstatus in indiekringen. Deze maandag kun je zelf uitvinden of je de wortels van combo’s als Low en Deerhunter kunt terughoren in het geluid van deze band, want oprichter Dean Wareham zal vanavond vele oude groepsklassiekers ten gehore brengen in 013. Nieuwsgierige luisteraars weten genoeg.

THE KIK – 28 APRIL, CUL DE SAC
Voor een fris muzikaal einde van de maand raden we je tot slot het kersverse nederbietcombo The Kik in de Cul aan. Met Ries Doms (onder andere ex-Hooghwater) op drums is dit een bandje waar ook Tilburg een beetje trots op mag zijn. Dat wil je natuurlijk niet missen en daar is ook geen enkele reden toe, want er wordt geen entree geheven. Gewoon gaan kortom.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg