Lekker slaapliedjes luisteren bij My Bubba & Mi in de Cul Lekker slaapliedjes luisteren bij My Bubba & Mi in de Cul

Achterste deel publiek helaas wel nogal rumoerig

, Wouter de Waal

Lekker slaapliedjes luisteren bij My Bubba & Mi in de Cul

Achterste deel publiek helaas wel nogal rumoerig

Wouter de Waal ,

Een knallend begin van het nieuwe seizoen kon je het optreden van My Bubba & Mi afgelopen donderdag in Cul de Sac wellicht niet noemen, maar mooi was de kalme performance van het vrouwelijke folk trio zeker wel.

Achterste deel publiek helaas wel nogal rumoerig

Een knallend begin van het nieuwe seizoen kon je het optreden van My Bubba & Mi afgelopen donderdag in Cul de Sac wellicht niet noemen, maar mooi was de kalme performance van het vrouwelijke folk trio zeker wel. Ondanks het op deze uitgaansavond snel aanzwellende gerucht uit de voorzijde van het café deden de Scandinavische meiden onverstoorbaar hun ding.

Een muzikaal drietal uit IJsland, Zweden en Denemarken dat elkaar toevallig in Kopenhagen treft, om daar op een dag door een passerende Italiaanse toerist te worden ontdekt en vervolgens in zijn thuisland opnamen te maken, met een eerder dit jaar uitgekomen debuutplaat als resultaat. Dat is het onwaarschijnlijke verhaal van My Bubba & Mi in een notendop. Deze avond geeft dit bijzondere gezelschap het eerste optreden in Cul de Sac na de zomerstop, enkel gewapend met drie stemmen en een akoestische bas, gitaar, banjo en citer. Over gebrek aan interesse hoeven de noordse schonen in ieder geval niet te klagen, want de kuil voor het podium is aanvankelijk goed gevuld met overwegend vrouwelijke toeschouwers. Die hebben zich echter blijkbaar voor het grootste deel niet ingesteld op een avondje luistermuziek, want velen van hen wijken al snel uit naar het hogere deel van de kroeg en kletsen er daar lustig op los.

Jammer, maar misschien is een uitspanning als deze op een uitgaansavond ook niet de meest geschikte plek voor een intiem en breekbaar concert. Een huiskamersetting had wellicht meer voor de hand gelegen. Het trio trekt zich gelukkig echter niets aan van het toenemende rumoer en gaat rustig door met het uitvoeren van eerlijke, zachte liedjes die vaak in de verte wat van ingetogen Amerikaanse folksongs weg hebben. Een enkele keer permitteren de dames zich een tempoversnelling tijdens een nummer (wat door het bardeel van het publiek meteen enthousiast onthaald wordt), maar hun hart ligt toch vooral bij fijne slaapliedjes. Geen repertoire om uitbundig op te dansen dus, maar daarom niet minder meeslepend, mits men bereid is de oren open te zetten. Dat vinden de mensen die de kuil blijven bevolken gelukkig ook en zo zorgt My Bubba & Mi voor een ongewone, maar wonderschone start van het concertseizoen in Cul de Sac.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg