3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in september

, Wouter de Waal, Marco van Hoof en Herman Stehouwer

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in september

Wouter de Waal, Marco van Hoof en Herman Stehouwer ,

De r komt wederom in de maand, het gure weer neigt al naar de herfst. Voor de concertliefhebber is er echter allerminst reden tot treurnis, want podia als Cul de Sac en Paradox ontwaken deze maand uit hun zomerslaap en zorgen al meteen voor bruisende programma’s. Het Incubate Festival wordt zonder twijfel het centrale muzikale en culturele evenement van september.

Deze concerten mag je niet missen in september

De r komt wederom in de maand, het gure weer neigt al naar de herfst. Voor de concertliefhebber is er echter allerminst reden tot treurnis, want podia als Cul de Sac en Paradox ontwaken deze maand uit hun zomerslaap en zorgen al meteen voor bruisende programma’s. Ook in 013 en Little Devil is er als altijd genoeg te doen. Al deze cultuurnesten en nog vele meer vormen in het midden van de maand gezamenlijk het toneel waarop het jaarlijkse Incubate Festival zich afspeelt, zonder twijfel het centrale muzikale en culturele evenement van september.

MY BUBBA & MI – 2 SEPTEMBER, CUL DE SAC
De programmering in Cul de Sac begint dit seizoen op een hoge noot met My Bubba & Mi, een drietal Scandinavische dames wier hemelse samenzang en –spel door toedoen van een Italiaanse toerist voor het nageslacht zijn vastgelegd. Het folk trio speelt deze maand onder andere nog op het sfeervolle Into The Great Wide Open festival, maar voor degenen die dat wat te ver naar het noorden vinden, is de Cul kuil het alternatief bij uitstek. Een kleine portemonnee vormt trouwens geen geldig excuus voor afwezigheid, want je kunt voor nop binnenlopen.

SKYFORGER – 3 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Metal uit Letland, bestaat dat? Natuurlijk! Het heidense gezelschap Skyforger laat je deze vrijdag horen hoe men een folk feestje bouwt in de noordoostelijke uithoek van Europa. De woeste baardmannen worden vandaag in Little Devil bijgestaan door onze landgenoten van Magnetron en Secret Of Steel, die beide een wat meer rechttoe rechtaan potje metaal meebrengen. Al met al alle ingrediënten die je nodig hebt voor een stevig avondje haarwapperen.

STRAATFEEST – 4 SEPTEMBER, WILLEM II STRAAT
Op de eerste zaterdag van de maand wordt er door verschillende etablissementen aan de Willem II straat een straatfeest georganiseerd. In en rond Paradox zullen overdag singer-songwriter Roosbeef en de jazzy snarenplukkers van het FriSco Quartet en ’s avonds Little Louis en de befaamde Guy Forsyth Band optreden. Een vrolijk muzikaal allegaartje dus, dat ongetwijfeld gaat zorgen voor een bijzondere dag. Het dagprogramma is gratis toegankelijk, voor de blueshelden ’s avonds moet wel betaald worden.

UNCOMMONMENFROMMARS – 5 SEPTEMBER, BAT CAVE 013
Deze ongewone mannen van buitenaardse afkomst trakteren je maar al te graag op een stevige dosis moderne punkmuziek. Onze Franse aliens staan altijd garant voor een erg goed punkfeestje en weigeren dan ook op te houden met het teisteren van de aardbol. Ze zullen deze zondag kundig worden ondersteund door het Japanse S.M.N. en het Nijmeegse Antillectual. Een zeer internationaal (ja zelfs interplanetair) georiënteerd avondje voor de echte rammelfanaat dus.

ART MEETS: YOUECHO VS. ZHUOLING – 7 SEPTEMBER, CUL DE SAC
Een buitengewoon interculturele en -disciplinaire avond ligt in het verschiet. Op 7 september bundelen de Chinese singer-songwriter Wu Zhuoling, de Tilburgse kunstenaar YouEcho (oftewel Frans van Gastel) en poëet Arnoud Rigter namelijk hun krachten voor een intrigerende avond met onder andere de vertelling van een muzikaal beeldverhaal. Zhuoling, die voor het eerst op tour is in Europa, zal tevens een solo-optreden verzorgen. De entree is gratis.

BOO! – 10 SEPTEMBER, KLEINE ZAAL 013
In 2004 ging de monki punkband uit Zuid-Afrika na zeven vette jaren uiteen. Het trio zou het gehad hebben met elkaar. Nu is Boo! gelukkig weer helemaal terug. Zonder drummer Leon Retief AKA Princess Leonie (de nieuwe drummer heet Riaan van Rensburg), maar nog altijd met de talloze instrumenten spelende en immer vrolijke Ampie Omo en de androgyne Chris Chameleon, wiens stem net zoveel octaven kan bereiken als zijn bas snaren heeft!

THRASHCORE FEST – 11 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Ook deze maand doet de Little Devil weer goed haar best om de liefhebber van de rauwere muzikale uitwassen van de straat te houden. Deze avond staat in het teken van de kruisbestuiving van hardcore en thrash met optredens van ons eigen Milkman, T.C.F. uit het noordwesten, Septic Christ uit het oosten en Drunk uit het zuiden. Alle windrichtingen zijn dus vertegenwoordigd op deze elfde september en het belooft dan ook een ouderwets knallend feestje te worden.

INCUBATE FESTIVAL 2010 – 12 T/M 19 SEPTEMBER, OVERAL IN TILBURG
Wat nog te zeggen over het Incubate Festival? Het voormalige ZXZW is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar instituut voor onafhankelijke cultuuruitingen. Net zoals de vorige keren gebeurt er deze week van alles op de meest uiteenlopende culturele vlakken, ditmaal met piraterij als centraal thema. Op muzikaal gebied is vooral het ontdekken van de welhaast ontelbare, veelal obscure bands op het programma ieder jaar weer een groot genoegen. Hijs dus je zeilen en vlaggen, zet koers naar Tilburg en enter die grootse partij!

THE PHOENIX EXPLOSION – 23 SEPTEMBER, BAT CAVE 013
“Just when you thought it was quiet outside, they thought there should be more noise, more rock, more loudness.” Was getekend: The Phoenix Explosion. Samengesteld uit bandleden van Tilburgse trotsen Green Lizard en Krezip en met ex-Beef-basser Koen Lommerse kan het haast niet anders dan een memorabele gig worden. Eerste song Jealousy is in ieder geval niks te flauw en staat op de Converse Mixtape 2, die aan de eerste twintig bezoekers uitgereikt zal worden.

BOEF EN DE GELOGEERDE AAP – 24 SEPTEMBER, KLEINE ZAAL 013
Het nieuwe album ‘Wij Zijn’ van het Tilburgse hiphop/dubstep duo Boef En De Gelogeerde Aap komt er aan: dat vraagt natuurlijk om een feestje. In goede hiphop stijl nodig je daarvoor natuurlijk al je muzikale matties uit en dat is dan ook precies wat Boef en Aap gedaan hebben. Zo Moeilijk, NoizBoiz, Timmietex, Electrophants en Beat The Bastardz beklimmen vanavond allemaal de planken om hun ding te doen. Gratis en voor niks te bezichtigen in de kleine zaal van jouw lokale poptempel, dus waar wacht je nog op?

SEVERE TORTURE – 25 SEPTEMBER, LITTLE DEVIL
Op de laatste zaterdag van de maand mogen onze martelaars van eigen bodem Little Devil onveilig gaan maken. Een kans als geen ander om de top van de Nederlandse Death Metal in actie te zien in een intieme (of zo je wil verstikkende) omgeving. Het Tilburgse The Outburst Grind Project (goh, wie zouden daar nou inzitten) en het Haagse I Chaos verzorgen het voorprogramma en geven je nog twee redenen deze avond niet te missen. Verplichte kost voor lieden die bij het woord strak denken aan onmenselijk drumgeratel.

THE PLOCTONES FT. SPECIAL GUEST HARMEN FRAANJE – 29 SEPTEMBER, PARADOX
Aan het begin van 2010 zorgde de feestband The Ploctones al voor een heel geslaagde opening van het nieuwe jaar in Paradox. Nu zijn Anton Goudsmit en co. terug in het kader van de Boy Edgar Prijs Tournee. Stond pianist Harmen Fraanje in januari nog in het publiek, deze keer zal hij bij zijn muzikale vriend aanschuiven om het groepsgeluid met zijn talenten te verrijken, wat ongetwijfeld wederom in een memorabele avond zal resulteren. (Mensen die nieuwsgierig zijn naar de pianist, die lange tijd in Tilburg gewoond heeft, kunnen hem overigens een week eerder op dezelfde plek over zichzelf horen vertellen en aan het werk zien in het kader van een Radio 6 programma.)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg