3VOOR12/Tilburg stelt voor: Bridget

'Je wilt toch niet worden herinnerd als die ene van dat ene nummer?'

3VOOR12/Tilburg ,

Haar EP is af en morgen kan iedereen haar bezichtigen in de Cul de Sac: Bridget van Zundert, kortweg Bridget. Even kortweg kun je haar singer-songwriter noemen, maar dan wel met een jazzy/funky feel. Tijd voor Bridget om zichzelf voor het Tilburgse publiek te presenteren.

'Je wilt toch niet worden herinnerd als die ene van dat ene nummer?'

Haar EP is af en morgen kan iedereen haar bezichtigen in de Cul de Sac: Bridget van Zundert, kortweg Bridget. Even kortweg kun je haar singer-songwriter noemen, maar dan wel met een jazzy/funky feel. Tijd voor Bridget om zichzelf voor het Tilburgse publiek te presenteren.

HOE IS DE BAND ONTSTAAN?
"Band, band... Bridget bedoel je. Ik ben ontstaan uit… Tsja dat hoef ik niet uit te leggen. Al geruimte tijd componeer ik liedjes die ik zelf zing en speel. Na in een aantal band gespeeld te hebben die ermee ophielden, besloot ik in mijn het heft in eigen handen te nemen en als singer-songwriter verder te reizen. Dat gaat supergoed en is erg leuk om te doen."

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
"Na lang wikken en wegen is het mijn voornaam geworden. "

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
"Je kunt het simpelweg als singer-songwriter muziek omschrijven, maar dat is altijd een te brede noemer. Mijn nummers zijn vrij divers in klank. Er zitten rustige tokkelnummers bij, maar ook dingen met een meer funky slag of jazzy feel. Ik wil het gitaarspel altijd afwisselend houden, houd er niet van om alleen maar simpel slagakkordjes te spelen. Mijn stem, ja, ik doe gewoon mijn bek open. Kortom, akkoestische muziek met folk, pop, en jazz invloeden, soms vrolijk, soms sober."

WAAR REPETEREN JULLIE?
"Ik en mijn hele gevolg repeteren bij mij thuis."

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
"Als ik ergens speel en er is in ieder geval 1 persoon die het geraakt heeft, dan is dat al mooi. Ik hoop natuurlijk wel meer mensen te bereiken en dat die er van mogen genieten."

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
"Op 12 september ga ik mijn EP presenteren bij de Cul de Sac, Tilburg. Verder zal ik dan nog meer optreden, waarvan de data nog bekend zullen gemaakt worden op mijn nieuwe website: www.thisisbridget.com."

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT EN WAAROM?
"Platencontract, en dan het liefst bij een klein indie-label zoals Rightiousbabe records. Het lijkt me ontzettend gaaf om fulltime muziek te kunnen maken, en er niet bij te hoeven werken, maar schatrijk hoeft niet. Wat moet je met al dat geld? Bovendien wil je toch niet herinnerd worden als die ene van dat ene nummer heul lang geleden? Hoe heet je ook alweer… dinges?"

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
"Die is erg divers en er loopt veel talent rond. Ik ben zelf al fan van een aantal collega’s uit de regio, zoals Marlon Penn en Daybroke."

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
"Omdat er nog veel leuks in de planning ligt. Mijn EP komt 12 september uit. Deze bestaat uit nummers geschreven, gecomponeerd en uitgevoerd door mijzelf. Er gaat waarschijnlijk ook een videoclip komen bij de single, maar dat wordt later pas bekend. Daarnaast ben ik op het moment bezig met een nieuwe band. Daar ga ik flink mee repeteren om over niet al te lange tijd daarmee het podium te beklimmen. Ik kan er nog niet al te veel over zeggen, maar dit wordt een hele toffe band."

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGS PUBLIEK?
"Kom 12 september naar de Cul de Sac en check www.thisisbridget.com."