3VOOR12/Tilburg stelt voor: The Screaming Jesters

Electro-duo niet vies van een potje gitaar spelen

3VOOR12/Tilburg ,

Dat Tilburg meer kent dan alleen bands, spreekt voor zich. Dj's genoeg, maar om boven het maaiveld te komen, moet je toch ook iets anders brengen. The Screaming Jesters doet dat. De twee Tilburgers treden niet alleen geschminkt op, maar spelen ook gitaar mee met de tracks. Tijd om deze narren zich laten voor te stellen.

Electro-duo niet vies van een potje gitaar spelen

Dat Tilburg meer kent dan alleen bands, spreekt voor zich. Dj's genoeg, maar om boven het maaiveld te komen, moet je toch ook iets anders brengen. The Screaming Jesters doet dat. De twee Tilburgers treden niet alleen geschminkt op, maar spelen ook gitaar mee met de tracks. Tijd om deze narren zich laten voor te stellen.

HOE ZIJN THE SCREAMING JESTERS ONTSTAAN?

Afgelopen augustus hebben we elkaar op een feestje ontmoet. Na een aantal biertjes en drankjes, bleek dat er bij ons toch iets verkeerd is gegaan. De ochtend erna werden we wakker met ons huidige gezicht en een flinke dosis energie om de clubs te rocken!

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?

Onze nieuwe gezichten brachten ons meteen op 'jesters', een ander woord voor clown of joker. Doordat we zoveel energie hebben en dit uit willen schreeuwen, zijn we op de naam The Screaming Jesters gekomen.

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?

We maken voornamelijk electro. We maken echter graag uitstapjes naar dubstep en drum & bass. Zolang we de grond ermee kunnen laten trillen en het publiek gek krijgen, is ons doel bereikt! Onze live gitaar-act zorgt er daarbij voor dat we een behoorlijk portie rockinvloeden hebben. Check onze Youtubefilmpjes voor een voorproefje, of onze Soundcloud.

WAAR REPETEREN JULLIE?

Omdat we veel inspiratie hebben, zijn onze kamers thuis ook ingericht als studio. Zo kunnen we alle inspiratie die we krijgen meteen toepassen. Zo zijn we het meest productief. Internet zorgt dat we veel met elkaar kunnen samenwerken door projecten heen en weer te sturen.

WAT HOPEN JULLIE ALS DJ'S TE BEREIKEN?

Allereerst het publiek een onvergetelijke avond te verzorgen. De clubs te rocken. En een doel waar we naar streven is een eigen album met muziek die we zelf schrijven en deze platen te laten horen op I Love Techno.

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?

We zijn natuurlijk pas in september 2010 begonnen maar hebben een aantal gigs al achter de rug, maar we hebben binnenkort een avond waarop we draaien. Dat is op 26 november voor 3VOOR12/Tilburg in Cul de Sac. Komen!

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT?

Moeilijke vraag… Een nummer 1 hit laat je doorbreken in de scene en zal je veel optredens bezorgen. De lat wordt dan echter meteen hoog gelegd voor alle andere producties die nog komen. Je loopt de kans een eendagsvlieg te worden. We zouden dus voor een platencontract kiezen om zo bij onze eigen stijl te blijven.

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?

GE-WEL-DIG! De laatste tijd zijn er veel unieke acts in en rondom Tilburg te vinden. Denk daarbij aan Boef en de Gelogeerde Aap, Electrophants en Beat The Bastardz. Je merkt dat iedereen elkaar kent en elkaar graag wil helpen.

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?

Er wordt veel gesproken over de dood van de electro scene. Wij denken hier echter heel anders over en willen het helemaal terugbrengen. Dit met invloed van gerelateerde stijlen waardoor we interessant zijn om in de gaten te houden. We zijn een totaalplaatje. Check ons ook op Twitter. Daar plaatsen we alle tracklists die we gedraaid hebben.

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?

Kom vooral 26 November naar 3VOOR12/Tilburg Draait en check ons! WE WILL LET YOU SCREAM!