Woost presenteert nieuwe cd tussen de rekken Woost presenteert nieuwe cd tussen de rekken

Instore optreden in Sounds van Tilburgs kwartet

, Tjeerd van Erve

Woost presenteert nieuwe cd tussen de rekken

Instore optreden in Sounds van Tilburgs kwartet

Tjeerd van Erve ,

Sounds had eerder Tim Knol in de winkel en sinds kort is er elke zaterdag rond vijf uur een instore-optreden om de winkelmiddag mee af te sluiten. En nu dus Woost. Eerder deze week is hun vierde plaat 6 Minutes South uitgekomen. Tijd dus om deze te presenteren aan de voormalige thuishaven en waar kan dat beter dan in een plek waar je het kleinood meteen aan kunt schaffen?

Instore optreden in Sounds van Tilburgs kwartet

Sounds had eerder Tim Knol in de winkel en sinds kort is er elke zaterdag rond vijf uur een instore-optreden om de winkelmiddag mee af te sluiten. En nu dus – haast last-minute ingelast – Woost. Eerder deze week is hun vierde langspeler, 6 Minutes South, uitgekomen. Tijd dus om deze te presenteren aan de voormalige thuishaven en waar kan dat beter dan in een plek waar je het kleinood meteen aan kunt schaffen?

Ondanks het uitnodigende terrasjesweer is Sounds rond acht uur goed gevuld. Woost staat nog op te bouwen, de band Frames klinkt uit de boxen en een paar vaste klanten staan bij Maarten Koehorst van Sounds te zeuren om een biertje of leggen nog even een stapel cd’s op de balie. Kortom, er hangt een ontspannen sfeer in de zaak wanneer Woost (vandaag in lichtelijk gewijzigde vorm, daar drummer Hustinx andere verplichtingen heeft) haar instrumenten omhangt en aanvangt.

Aansluitend bij de ontspannen sfeer speelt het viertal op een rustige, haast semi-akoestische set. Maar daardoor niet minder indrukwekkend. Hoewel het volume zelden boven dat van een rumoerige kroeg uitkomt, komen alle nummers geheel tot hun recht. Dit toont de kracht van het werk van Woost; om te overdonderen hoeft deze band je niet omver te blazen. Helaas worden de eerste twee liederen enigszins verstoord door de natte handdoek die om de zang is gewonden, waardoor het wat dof klinkt. Maar met wat kleine aanpassingen in het geluid wordt dat snel verholpen en kan de band haar werkelijk schoonheid tonen.

In een kleine driekwartier speelt de band voornamelijk werk van de nieuwste leg, '6 Minutes South', slechts afgewisseld met een Sparklehorse-cover die zij eerder al speelde voor Onder Invloed en een nummer van 'Welcome To Teleskopia'. Het nieuwe werk is echter goed genoeg om niet terug te hoeven vallen op oudere krakers. Niemand in Sounds die er dan ook om vraagt. Men geniet van de nieuwe nummers, van de ontspannen sfeer die ook de band uitstraalt en de nootjes op de balie van Sounds.

Af en toe bladert er iemand door de cd-rekken en krijgt de band een muzikale toevoeging van de rinkelende kassa. Vaak genoeg juist om de laatste cd van Woost aan te schaffen. Als achteraf ook blijkt dat naast het nodige bier er ook door minimaal een kwart van de bezoekers het nieuwe kleinood is aangeschaft, mogen we niet anders concluderen dat het een korte maar geslaagde cd-presentatie was van een sympathiek en vooral getalenteerd kwartet. Een kwartet, zo leerde deze avond ons, die snel met haar eerste single gaat komen: 'Hard To Live With'. Hopelijk reden om ze volgende keer eens in een uitverkochte 013 te gaan aanschouwen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg