Delorentos maakt er het beste van voor bescheiden publiek Delorentos maakt er het beste van voor bescheiden publiek

The Mekanik als altijd prima op dreef

, Wouter de Waal

Delorentos maakt er het beste van voor bescheiden publiek

The Mekanik als altijd prima op dreef

Wouter de Waal ,

Bijzonder dankbaar was het optreden afgelopen maandag in de Bat Cave niet voor de jongens van Delorentos. Dat belette de vriendelijke Ieren echter allerminst een strakke en enthousiaste performance te geven, die muzikaal helemaal in de lijn lag van de nieuwe lichting New Wave.

The Mekanik als altijd prima op dreef

THE MEKANIK
Het in ons stadje ondertussen welbekende gezelschap The Mekanik opent vanavond het bal en doet dat zoals we van hen gewend zijn met een sterke noot. De voornamelijk op Groot-Brittannië georiënteerde, rockende electropop wordt ook vanavond weer overtuigend uitgevoerd door deze dame en heren. Uw verslaggever bemerkt dat de meeste nummers die voorbij komen hem onderhand prettig vertrouwd in de oren klinken, terwijl hij toch geen album van de band bezit. Dit viertal weet duidelijk hoe een pakkend nummer in elkaar te draaien. De halverwege spontaan binnengedragen hapjes vormen een verder onmiskenbaar pluspunt bij dit energieke optreden (ondergetekende zou het van harte toejuichen als dit een trend gaat worden om concertgangers te binden). Wel jammer dat er vandaag zo weinig mensen zijn om daarvan te profiteren.

DELORENTOS
Hoewel er vervolgens nog wel een paar belangstellenden binnendruppelen, heeft ook hoofdact Delorentos te kampen met publiekschaarste. Onze Ierse vrienden laten zich hierdoor echter geenszins van de wijs brengen en spelen hun materiaal feilloos en met zichtbaar plezier. Daarbij is het welhaast onmogelijk niet aan hun landgenoten van U2 te denken, alsook aan de vele andere Britse bands die het laatste decennium zijn opgestaan om de jaren tachtig New Wave klanken nieuw leven in te blazen. Heel erg origineel is het geluid van deze makkers dus niet te noemen en bovendien moet gezegd dat de liederen vooral qua ritme en tempo onderling veel van elkaar weg hebben. Maar goed, dat schijnt het grote publiek in het geval van beroemdere bands uit de nieuwe ‘alternatieve’ lichting ook niet bijzonder te hinderen. Uiteindelijk zijn het vooral het enthousiasme en de sympathieke instelling van deze band die ervoor zorgen dat het moeilijk is deze Ieren niet in het hart te sluiten. Het uitgelaten gespring van beide gitaristen bij de naar Arcade Fire neigende nieuwe single S.E.C.R.E.T., hun gespurt door de zaal op het einde en de gratis uitgedeelde debuutschijf na afloop: alles wijst erop dat deze jongens er echt voor willen gaan en tot veel bereid zijn om het publiek te overtuigen. Hoe klein het op een avond als deze ook moge zijn. Hartverwarmend.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg