Dance Parade met meerdere gemeenten in overleg Dance Parade met meerdere gemeenten in overleg

Tilburg noemt berichten over Dance Parade in Tilburg voorbarig

, Casper Sikkema

Dance Parade met meerdere gemeenten in overleg

Tilburg noemt berichten over Dance Parade in Tilburg voorbarig

Casper Sikkema ,

Nadat vorige week duidelijk werd dat de Dance Parade in Rotterdam niet doorgaat, dook al snel de naam van Tilburg op als nieuwe gemeente waar het evenement welkom zou zijn. Woordvoerder David Chapman van Tilburg benadrukt dat zoiets nog helemaal niet zeker is. “Het is erg voorbarig dat de Dance Parade aan ons Tilburg wordt toegeschreven. Wel is de organisatie van harte welkom om eens te komen praten.”

Tilburg noemt berichten over Dance Parade in Tilburg voorbarig

Een aantal media meldde het al alsof de kogel haast door de kerk was. Tilburg zou de Dance Parade overnemen van Rotterdam. In de havenstad zijn de veiligheidsmaatregelen namelijk zo verscherpt dat de organisatie van de Dance Parade zich genoodzaakt zag het evenement af te blazen. Op de rondgang die televisieprogramma Editie NL vervolgens langs een aantal Nederlandse gemeentes maakte, kwam Tilburg bovendrijven als nieuwe thuisstad voor het dansfestijn. 

Die berichtgeving verbaasde David Chapman: “Het evenement werd opeens door allerlei media aan Tilburg toegeschreven, totaal voorbarig. Het was een paar maanden geleden na wat informele contacten de bedoeling dat er een gesprek met de organisatie zou komen, maar dat is om agendatechnische redenen tot op heden nog niet gebeurd. Wij staan zeker voor de Dance Parade open, maar daarvoor moeten we eerst met de organisatie om tafel. Die gesprekken zijn dan wel voor 2011, dit jaar zit onze evenementenkalender vol.” 

Henk Witteveen van de Dance Parade vertelt dat de organisatie inmiddels met meerdere gemeenten in gesprek is. “De Dance Parade is een fantastisch evenement die door de nasleep van Hoek van Holland door de  gemeente Rotterdam de nek is omgedraaid. Vanuit city-marketing perspectief is het voor steden die echt willen interessant om een groot en veilig evenement als de Dance Parade binnen te halen.” Witteveen bevestigt dat er al eens contacten met Tilburg zijn geweest, maar dat er door een collegewisseling nog geen afspraak heeft kunnen plaatsvinden. “Dat zal nu vast snel goed komen. Het is voor ons vooral belangrijk dat de gemeente waar het zal plaatsvinden het ook echt wil en begrijpt wat de Dance Parade voor evenement is.”

Wittenveen benadrukt dat de Dance Parade vorig  jaar vrijwel geen incidenten kende en er vooral veel positiefs van uit gaat. “Je kan uit angst niks doen en alles dichtgooien, maar dan gebeuren er ook geen positieve dingen. Ik woon zelf in Amsterdam en ken bijna niemand die wel eens uitgaat in Rotterdam. Er is in Rotterdam, met als uitzondering de Dance Parade, vrijwel niks meer te doen. Door de maatregelen van de gemeente komt de stad daar voor een lange tijd niet meer vanaf.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg