No Sleep 2010: Recensies Kleine Zaal middag No Sleep 2010: Recensies Kleine Zaal middag

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

, 3VOOR12/Tilburg

No Sleep 2010: Recensies Kleine Zaal middag

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

3VOOR12/Tilburg ,

Lees hier de recensies van Miss Casita, Grey en Good Morning Spider.

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

MISS CASITA

MUZIEK
Miss Casita is het bandproject van zangeres Sinna Casita. Aangevuld met een vijfkoppige band maakt ze funky jazz met een zeer ruig randje. Veel wereldmuziekinvloeden en grote variatie in ritmiek maken het tot een dansbaar geheel.

PLUS
Kwaliteit en variëteit, de basisingrediënten voor goed optreden. Miss Casita beschikt over beiden: goede muzikanten en een grote verscheidenheid in de nummers. De percussie heeft absoluut toegevoegde waarde; ritmisch gezien is Miss Casita een stuk uitdagender dan bijvoorbeeld Sabrina Starke. Ruigere nummers en meer climaxen in de nummers. Miss Casita beschikt over een dijk van stem en een fijne podiumperformance.

MIN
Het begin van het optreden is wat saai, maar de band moet gewoon op gang komen. De eerst twee nummers zijn meer in het straatje van de standaard ‘jazzzangers met een band’. Gelukkig is de rest van het optreden een stuk ruiger en gevarieerder.

CONCLUSIE
Goede band met wat opstartprobleempjes die gelukkig worden ingelost door de rest van de nummers. Sterke zang en sterke nummers, helemaal niets mis mee.

CIJFER: 8 (LR)
------------------------------------------------------------

GREY

MUZIEK
Springerige powerpop met een rauw randje. Wanneer ze halverwege de set aankondigen dat ze binnenkort in de Cul de Sac staan met een Krezip-tribute is dit gezien hun muziekstijl niet heel verrassend: Grey is dan een wat hardere versie van Krezip.  

PLUS
Wat een energie straalt Grey toch uit. Waar een normaal mens na een paar minuten barstende hoofdpijn krijgt, lijkt deze band hier geen last van te hebben. Vol power duwen ze hun set er doorheen.

MIN
De continue power die Grey heeft, kan na een tijdje wat vervelend worden. Af en toe lijkt de muziek op een muur van geluid waarin de nuance ontbreekt. Zonde, want hierdoor verdwijnt de melodie van de nummers soms in de brei van klanken.

CONCLUSIE
Een Grey is een leuke band vol energie maar zonder een echt eigen geluid. Dat maakt ze echter niet minder sympathiek. Ze tonen een onuitputtelijk dankbaarheid naar het publiek en stralen veel plezier uit.  

CIJFER: 6.5 (KK)

------------------------------------------------------------

GOOD MORNING SPIDER

MUZIEK
De jaren tachtig zijn een duidelijke inspiratiebron voor dit viertal. De lage zang doet sterk aan Ian Curtis denken en ook het bas- en drumwerk zijn duidelijk geïnspireerd op dit mooie tijdperk. Sean Walsh (Sean Walsh band) is geen onbekende in Tilburg, maar staat de rol van frontman bij Good Morning Spider over aan Boris Walet.

PLUS
De lang uitgesponnen nummers zijn erg mooi en werken van climax naar climax. Complimenten aan de lichtvrouw, ze weet de sfeer die de band creëert perfect te vangen met het licht. De kwaliteit van de band is goed en weet vanaf het eerste nummer het unheimische jaren tachtig gevoel op te wekken.

MIN
De zang is mooi maar klinkt ook wat nep en pathetisch. Sommige overgangen zijn wat raar en klinken rommelig. Ook de eindes zijn wat abrupt. Waar Good Morning Spider tijdens een nummer naar prachtige climaxen toe weet te werken, lijkt dit aan de eindes niet te lukken.

CONCLUSIE
De sfeer die Good Morning Spider op weet te roepen is perfect. Goede band maar er kan nog gewerkt worden aan de schoonheidsfoutjes.

CIJFER: 7,5 (LR)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg