No Sleep 2010: Recensies Kleine Zaal avond No Sleep 2010: Recensies Kleine Zaal avond

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

, 3VOOR12/Tilburg

No Sleep 2010: Recensies Kleine Zaal avond

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

3VOOR12/Tilburg ,

Lees hier de recensies van The Mekanik, Gyration, 2nd Place Driver, The Jacks en Dearworld.

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

THE MEKANIK

MUZIEK
Dansbare poprock met toetsen.

PLUS
The Mekanik ontleent haar naam aan de mechanische stacatto-riffs en elektronische toetsen die de boel begeleid. De band klinkt erg strak en dit is vooral te danken aan een goede ritmesectie. Dit muzikale eentweetje tussen drumster Marjolijn Dokter (ex One In A Million) en Kai Liebrand pakt erg goed uit. Ook de vocalen van Bram de Gruijter mogen er wezen en geeft het geheel een rauwe rand. Er is door 3VOOR12/Tilburg-collega Kim Kabbedijk in het verleden al eens verwezen naar zanger Caleb Followill (Kings Of Leon red.) en dit is geen vreemde vergelijking.

MIN
Hoewel de band naar eigen zeggen garage-disco maakt, is eigenlijk de vraag waar dan precies die disco te vinden is. De boel swingt zeker, maar het net-niet-gevoel bekruipt al snel en blijft een beetje te lang hangen.

CONCLUSIE
The Mekanik heeft potentie, maar weet uiteindelijk niet genoeg te boeien om boven het gemiddelde uit te stijgen.

CIJFER: 7 (DS)

------------------------------------------------------------

GYRATION

MUZIEK
Puike reggae met soms stevige intro's.

PLUS
De stem van zanger Jeremy Kock is geknipt voor het genre. Tegen het eind van het optreden blijkt ook backing vocal Tammerly Jane over een bijzonder prettig stemgeluid te beschikken. De instrumenten worden bemand door muzikanten die weten wat ze doen. Gyration begrijpt wat de ingrediënten voor goede reggae zijn.

MIN
De dames die de backing vocals voor hun rekening nemen, lijken niet volledig overtuigd van de kwaliteit van de band. Ze staan er dan ook nogal ongeïnspireerd bij.
Er zou iets verder mogen worden gekeken dan de reggaeneus lang is. Zo vervalt een ballad-achtig stuk dat naar meer smaakt al snel in de stijl van de rest van het optreden.

CONCLUSIE
Gyration zet een zuivere en bij vlagen lekker stevige set reggae neer. Dat de band meer in zich heeft, komt er maar mondjesmaat uit. Jammer, maar zeker geen onoverkomelijk probleem.

CIJFER: 7,5 (MvH)

------------------------------------------------------------

2ND PLACE DRIVER

MUZIEK
2nd Place Driver is werkelijk een combinatie van alles. Melodische pop, electro, powerrock en knal daar nog wat genres overheen. Tegenwoordig is de band uitgerust met een frontvrouw, Roos, en maakt de band dus een allegaartje van het bovenstaande.

PLUS
De combinaties werken soms goed. De elektrostukken zijn erg dansbaar, de zanglijnen zijn melodieus en zangeres Roos beschikt over een fijne stem. Daarnaast is ze niet schuw voor het publiek en weet een relaxte sfeer te creëren.

MIN
Alle goede dingen aan de band, zijn ook de minpunten. Sommige combinaties zijn niet echt te rijmen. Een powerrock gitaarriff gecombineerd met electrobeats, britpopdrum en een melodieus, poppy zanglijntje zijn niet direct goede vriendjes. Vandaar dat ook niet alle nummers lekker in het gehoor liggen. Sommige combinaties zijn verassend, andere slaan een beetje de plank mis.  

CONCLUSIE
Echt eenduidig is deze band niet. 2nd Place Driver is wennen maar alsnog wordt je soms erg verrast (en dan niet altijd in positieve zin). Het album van de band, Big Mess, is net uit. We zijn benieuwd hoe evenwichtig de band daarop klinkt.

Cijfer: 6 (LR)

------------------------------------------------------------

THE JACKS

MUZIEK
Lichtelijk vuige rock met poppy geluiden.

PLUS
The Jacks bestaat uit drie stoere rockchicks (en een mannetjesdrummer) die zowel tussen als binnen de nummers redelijk afwisselend te werk gaan. Hoe gitariste Estelle Stijkel - wiens gezicht bijna full-time verscholen blijft achter haar haar - volledig losgaat op haar instrument is net zo vrolijkmakend als de grote kunde die blijkt uit haar solo's.  

MIN
Zangeres Marcia Savelkoul is enigszins overdreven in haar gedragingen en bewegingen, wat soms afleidt van haar op zich niet vervelende stem.

CONCLUSIE
The Jacks is een aanrader voor de liefhebber van met passie en aanstekelijk gespeelde rock. Vooral Stijkel blijft bij dankzij zowel spel als overgave en doet verlangen dat het optreden langer duurt dan 25 minuten.

CIJFER: 8 (MvH)

------------------------------------------------------------

DEARWORLD

MUZIEK
Electronisch, maar toch net niet helemaal. De grens tussen instrumentaal en digitaal is niet helemaal duidelijk meer. Het drumstel klinkt soms zo strak als een elctronische beat en soms is niet duidelijk of de zanger echt zo vaak iets herhaald, of dat de computer dat voor hem doet.

PLUS
De muziek die Dearworld maakt lijkt het beste van Rock en Dance met elkaar te kunnnen combineren.  Het is dansbaar, maar blijft toch stevig genoeg om je zonder te dansen mee te kunnen vermaken.

MIN
Het lijkt of Dearworld toch net niet het onderste uit de kan haalt. Er is weinig interactie met het publiek, waardoor ze niet iedereen kunnnen blijven boeien.

CONCLUSIE
Dit is een top band! Creatief, dansbaar en toch niet direct een immitatie van Cmon & Kypski. Deze band kan heel interessant gaan worden in de toekomst..

CIJFER: 8,5 (KK)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg