No Sleep 2010: Recensies Bat Cave middag No Sleep 2010: Recensies Bat Cave middag

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

, 3VOOR12/Tilburg

No Sleep 2010: Recensies Bat Cave middag

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

3VOOR12/Tilburg ,

Lees hier de recensies van Overgrown, Hellisphear en Lomax.

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

OVERGROWN

MUZIEK
Brutale punkrock met de nodige momenten van samenzang die je direct terug voert naar je middelbare schooltijd.

PLUS
Deze vier jongens mogen dan de ondankbare taak hebben om af te trappen voor een behoorlijk lege Bat Cave, het enthousiasme is er niet minder om. De 'brats' bewegen er lustig op los, de bijtende riffs en gierende solo's vliegen je regelmatig om de oren en op het eind springt een van de bekrulde gitaristen zelfs van het podium om gezellig in de zaal door te rocken.

MIN
De zanger/bassist heeft soms de neiging zichzelf te overschreeuwen en ook de stemmen van de af en toe (mee)zingende gitaristen zijn niet echt aantrekkijk. Al past dat ook wel een beetje bij de vuige rock van deze luitjes.

CONCLUSIE
Een energiek begin van de dag. Niet mokken, lekker rocken!

CIJFER: 8 (WdW)

------------------------------------------------------------

HELLISPHEAR

MUZIEK
Crossover metal. Kennen we de Amerikaanse dreadlockband P.O.D. nog?

PLUS
Het is even in de ogen wrijven wanneer frontman Jeroen Gilhuys staat te soundchecken. De bedreade zanger/gitarist van het uit Drunen afkomstige Hellisphear, lijkt als twee druppels water op Green Lizard zanger Remi Tjon Ajong. Gilhuys doet het goed. Zijn vocalen zijn in orde en hij weet de verlegen ogende bassiste mee te trekken in zijn speelplezier. Overall is Hellisphear een aardige band, maar weet niet erg te overtuigen.

MIN
Op de website van Hellisphear is te lezen dat de metalformatie opgericht is in 2004. Als de band in deze zes jaren nog niet tot het No Sleep niveau (lees: beginnende acts) is uitgegroeid, mogen hier best wat vraagtekens bij worden geplaatst.

CONCLUSIE
Hellisphear speelt een strakke set met hier en daar wat slordige foutjes. Dit is na zes jaar speelervaring eigenlijk onnodig.

CIJFER: 6.5 (DS)

------------------------------------------------------------

LOMAX

MUZIEK
Prima progrock gemaakt door een stel adolescenten.

PLUS
De bas- en gitaarloopjes van Lomax zitten degelijk in elkaar en de opbouw van de meeste nummers is eveneens solide. Gitarist Dennis van Doremalen heeft een gat in zijn spijkerbroek op kniehoogte en een subtiele glimlach op zijn gelaat waardoor hij een boys will be boys-gevoel uitstraalt. Maar Van Doremalen biedt een gezellig drukke Bat Cave vooral een aantal memorabele riffs.

MIN
Het voornaamste minpunt is de zang van zanger/gitarist Bram Snijder. Een enigszins schor stemgeluid is regelmatig een meerwaarde, maar in dit geval kan dat helaas niet worden geconcludeerd. Het is tevens jammer dat de vier mannen af en toe wat scherpte missen. Zo is het coda van het laatste nummer bijvoorbeeld een beetje flauw.

CONCLUSIE
Misschien moet Lomax overwegen om een uitsluitend - in plaats van een overwegend - instrumentale band te worden. Deze suggestie niettegenstaande is Lomax ondertussen toch een behoorlijk aardig progrockbandje. Niets meer, niets minder.

CIJFER: 7- (MvH)


 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg