No Sleep 2010: Recensies Bat Cave avond No Sleep 2010: Recensies Bat Cave avond

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

, 3VOOR12/Tilburg

No Sleep 2010: Recensies Bat Cave avond

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

3VOOR12/Tilburg ,

Lees hier de recensies van Chapter7, Monomania, The Darkest Red, Rise a Thousand en Izah.

3VOOR12/Tilburg doet live verslag

CHAPTER7

MUZIEK
De muziek van Chapter7 is een soort kruising tussen alternatieve rock en groove metal, van nummer tot nummer in verschillende verhoudingen met elkaar vermengd.

PLUS
Het viertal oudere jongeren heeft er duidelijk zin in en zet een strakke show neer. De frontman heeft met zijn enigszins verlopen uitstraling behoorlijk wat rock ’n roll charisma.

MIN
Hoezeer deze kerels er zelf ook in geloven, hun eigenzinnige muzikale mix klinkt helaas niet bijzonder organisch. Daarbij eindigen de nummers regelmatig nogal abrupt en zijn de meeste riffs niet erg origineel.

CONCLUSIE
Een sympathieke poging tot een muzikale synthese die jammer genoeg niet zo goed slaagt.

CIJFER: 6 (WdW)

------------------------------------------------------------

MONOMANIA

MUZIEK
Het emo-kapsel van de gitarist verklapte het eigenlijk al een beetje. Monomania speelt emo-punk op z'n Amerikaans.

PLUS
Je moet wel een hele grote zijn om niet een beetje te gaan glimlachen bij deze band. De sfeer van ongecompliceerde vrolijkheid overheerst.

MIN
Het is allemaal niet zo strak gespeeld. De drummer en bassist lijken niet helemaal in elkaars ritme te kunnen komen, waardoor de gitarist het spoor af en toe ook een beetje bijster is.
Halverwege het optreden wordt duidelijk dat de bassist en gitarist nog maar pas bij de band spelen. Dat verklaart misschien wel iets.

CONCLUSIE
Inpluggen, rammen en gaan! Dat lijkt het devies van Monomania. Een goed devies, maar hierdoor lijkt de kans op kleine slordigheden groot. Er moet dus nog wat geschaafd worden aan het geheel. Al maakt het enthousiasme van de jongens veel goed.

CIJFER: 6,5 (KK)

------------------------------------------------------------

THE DARKEST RED

MUZIEK
Uitermate opgefokte, snoeiharde en complexe hardcore/metal, gespeeld door vijf zeer beweeglijke fanatiekelingen, waarvoor het Bat Cave podium eigenlijk te klein is.

PLUS
De strakheid en overtuiging waarmee deze kerels hun technisch veeleisende, soms ternauwernood langs de afgrond van de chaos scherende muziek op het publiek afvuren. De manier waarop deze groep erin slaagt met al haar vreemde breaks en tempowisselingen continu te blijven boeien zonder het spoor bijster te raken. De spetterende in chaotisch drumgeweld en een oerbrul uitmondende finale.

MIN
De technische problemen waaronder dit optreden te lijden heeft: men begint al met een vertraging van vijf minuten en tijdens het concert is het drumstel even defect door een ongecontroleerde actie van de zanger.

CONCLUSIE
Een woest, energiek en keihard concert dat ondanks technische strubbelingen tot de hoogtepunten van deze dag behoort.

CIJFER: 8,5 (WdW)

------------------------------------------------------------

RISE A THOUSAND

MUZIEK
Screamo metal

PLUS
Rise A Thousand is even druk met formatiewisselingen binnen de band als hun optredens op het podium. Met de energie van twee rollen Dextro achter de kiezen, is de podiumprestatie dik in orde voor een band waar je dat verwacht. Muzikaal gezien zoeft de band langs als een TGV.

MIN
Helaas zijn de cleane vocalen van zanger David Evers niet erg goed te horen vanavond. Daarentegen zijn de diepe grunts en felle screams prima. Rise A Thousand weet zich in het genre niet erg te onderscheiden van andere bands. Dit is jammer en al snel is de smaak van de eenheidsworst in de mond te proeven.

CONCLUSIE
Het aangename geweld van Rise A Thousand doet het hoofd meeschudden, maar weet helaas niet zozeer te overtuigen dat het gaat bangen.

CIJFER: 7,5 (DS)

------------------------------------------------------------

IZAH

MUZIEK
Noiserock en metal in een psychedelisch jasje. De band speelt twee nummers, minuten lang uitgesponnen met verscheidene climaxen. Een grunt en een combinatie van gitaar en van alles uit een doosje. Deze zeskoppige band produceert een bak prachtige herrie.

PLUS
Izah is een roes waar je als publiek in meegaat. Wat klein begint, pakt gaande het nummer wel vijf keer uit. Izah is een geheel, er zijn geen lagen in de muziek te onderscheiden. Alles vormt een mooi geheel.  

MIN
Af en toe wordt het wat saai, te begrijpen met maar twee nummers die allebei eindeloos doorgaan. Het is een roes waar je als publiek wel in mee moet kunnen.

CONCLUSIE
Izah is heftig maar ook erg mooi. Je moet je over kunnen geven aan de band, maar als je dat dan ook doet, is Izah een prachtige, experimentele ervaring.

Cijfer: 8,5 (LR)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg