Nieuw electrofeest 013 feest voor de electroconnaisseur Nieuw electrofeest 013 feest voor de electroconnaisseur

Lomp beuken is het devies van Ravage

, Bas van Duren

Nieuw electrofeest 013 feest voor de electroconnaisseur

Lomp beuken is het devies van Ravage

Bas van Duren ,

Sinds kort kunnen electroliefhebbers weer hun lol op in Tilburg: 013 heeft sinds afgelopen vrijdag er een nieuw electrofeest bij en de vuurdoop van Ravage werd weliswaar maar matig bezocht, maar was tevens memorabel.

Lomp beuken is het devies van Ravage

Sinds kort kunnen electroliefhebbers weer hun lol op in Tilburg: 013 heeft sinds afgelopen vrijdag er een nieuw electrofeest bij en de vuurdoop van Ravage werd weliswaar maar matig bezocht, maar was tevens memorabel.

STYLE BEATS LIBERATION FRONT
Aan de Eindhovenaren van Style Beats Liberation Front (SBLF) is het de eer om de eerste ravage aan te richten. Gewapend met twee laptoppen vuurt het duo de eerste paar tonen de Bat Cave in en dat wordt goed ontvangen. De set is er een van alternatieve-hitjes-door-de-electro-mangel en vooral een zekere groep vooraan kan daarmee hun lol niet op. Met papier tegen hun hoofd aan zijn zij meer de openingsact dan SBLF. Vooral als een van hen voor de zoveelste keer met camera op het podium een close-up fotografeert van een SBLF'er. Tegen het einde aan gaat er iets mis met de mix; remixen van Blur en Ting Tings volgen pal elkaar op zonder mix en dat is jammer, want zo blijft er een wat vertwijfeld publiek achter.

THE FILTHY EIGHTS
Van de ene buurstad, naar de andere. De Bredanaren van The Filthy Eights mogen de voor de helft gevulde zaal voorzien van een eigen gemaakte set die wat tam begint. Niet zonder reden, want 'opbouw' is een sleutelwoord voor de vieze achten. Kalm en beheerst bouwt het duo hun ritme uit tot een Detroitiaanse technotrip, compleet met 808 handclaps. Om niet te ver van het electropaadje te wandelen, wordt de bas nog eens dik aangezet en razen er uiteraard ook wat synths voorbij. Het geheel is lekker duister, is wellicht een tikkeltje te anders voor wat Ravage van plan is te bieden, maar als de grote groep vooraan erop kan dansen, wie maalt daar dan nog om?

PETR PASSIVE
Autonon, Peter van Drunen, Petr Passive. Drie namen, één persoon en Tilburger. Net als zijn voorgangers uit Breda heeft Petr Passive deze avond alleen maar eigen materiaal meegenomen en het is geen breakcore zoals we dat van zijn Autonon-project gewend zijn. Als eerste echte beuker van de avond lukt het Passive in ieder geval als eerste om het dansend publiek met een vreemd ritme op het verkeerde been te zetten. Daarna is het allemaal vierkwartsmaat met een triolenfeel zoals Monstertruckdriver ook klinkt. Nostalgie? Best wel, ook omdat er breakbeats voorbijkomen die doen denken aan de hoogtijdagen van The Prodigy en The Chemical Brothers, maar dan nog nét iets harder. Ook dubstep wordt niet geschuwd tot groot plezier van MC Thomas Waterreus van Boef en de Gelogeerde Aap.

DEM SLACKERS
Dan breekt het moment aan voor de enige dj van de avond die nog alléén met cd's werkt in plaats van een of ander wit doosje met een logo van een appel erop. En dat voor de jongste dj van de avond. Kevin van Veelen (18) doet het vanavond even solo en draait op zich veel usual suspects (Blake, Busy P, Bonkers en zelfs Calvin Harris), maar doet dat zo vakkundig en met plezier, dat hij bij wijze van spreke A-Ha zou kunnen draaien en ermee weg kan komen. Wat hij ook doet. Met speels gemak mixt Van Veelen en gooit er klakkeloos wat effecten over die nooit misplaatst klinken. De zaal mag dan zo rond half drie wel al een stuk leger zijn, het enthousiasme van de groep vooraan is, mede door Dem Slackers, zodoende nog groter.

BEAT THE BASTARDZ
En dan is het alweer drie uur. Iedereen die geen die-hard electrofan is, heeft inmiddels zijn of haar bed opgezocht of heil gezocht in een andere kroeg. Een man of dertig blijft tot het eind, want wie bij de No Sleep DJ Bash vorige week is geweest, wist al dat Beat The Bastardz een reputatie heeft om de tent af te breken. Zou dat deze nacht weer gebeuren? Als elk laatste restje energie uit de benen wordt geperst, remixen van Twisted Sister en Rage Against The Machine worden gedraaid, een crowdsurfer voorbij komt en DJep Bastard als een bezetene ieder hoekje van het podium opzoekt en mensen erop sleurt, wat kan ondergetekende daar dan nog aan toevoegen? Niets. Helemaal niets.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg