Niet een maar twee nieuwe programmeurs voor 013 Niet een maar twee nieuwe programmeurs voor 013

Jasper van den Dobbelsteen en Ruud Lemmen completeren kwartet op Programma & Marketing

, Ingmar Griffioen

Niet een maar twee nieuwe programmeurs voor 013

Jasper van den Dobbelsteen en Ruud Lemmen completeren kwartet op Programma & Marketing

Ingmar Griffioen ,

Jasper van den Dobbelsteen en Ruud Lemmen zijn per 1 mei programmeur bij 013. Zij verruilen hun banen als programmeurs bij respectievelijk de Groene Engel in Oss en het Tilburgse muziekcafé Little Devil voor de afdeling Programma & Marketing van 013. "We gaan dus ook bezig met de marketing, daar heb ik na 8 jaar mijn eigen label runnen wel ervaring mee", vertelt Lemmen.

Jasper van den Dobbelsteen en Ruud Lemmen completeren kwartet op Programma & Marketing

Jasper van den Dobbelsteen en Ruud Lemmen zijn per 1 mei werkzaam als programmeur bij 013. Zij verruilen hun banen als programmeurs bij respectievelijk de Groene Engel in Oss en het Tilburgse muziekcafé Little Devil voor een rol op de afdeling Programma & Marketing van 013 naast programmeur Joep Smeets en hoofd marketing Suzanne van Bilsen. Lemmen: "Ik heb er hartstikke veel zin in. Na acht jaar hetzelfde doen, was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ik was al kind aan huis als bezoeker en zie bij 013 alle mogelijkheden me verder te ontwikkelen."

Het duo vult de vacature die 1 maart ontstond toen Japi Roelofs naar WATT vetrok. Lemmen: "In plaats van één persoon fulltime, kiest 013 voor twee mensen voor 32 uur. Dat zijn dus effectief meer uren, wat betekent dat we ook bezig gaan met de marketing. Daar heb ik na al die jaren mijn eigen label Neurotic Records runnen wel ervaring mee", vertelt Lemmen. Voormalig Fret-hoofdredacteur Van den Dobbelsteen heeft nog geen ervaring met marketing. "Ik ben wel iemand die graag naar buiten treedt en de samenwerking en partners opzoekt. Ik heb er sowieso heel veel zin in. Ik vind 013 een mooi podium, waar ik veel groei in zie. Dat is ook de motivatie om het te doen. Ik ben iemand die graag opbouwt en iets laat groeien."

Tilburger Lemmen is ook oprichter van Neurotic Deathfest, het festival dat "van een paar honderd man in Rotterdam in zeven jaar uitgroeide naar een meerzalenconcept in 013". Op 30 april en 1 mei is de volgende editie. Lemmen gaat ook door met het label, maar stopt wel als programmeur bij Little Devil. Ook Van den Dobbelsteen moet wat functies opgeven. "Bij de Lakei in Helmond, waar ik interim-directeur ben, voeren we al gesprekken voor een nieuwe directeur. De Groene Engel moet ik na drie jaar ook met pijn in het hart gedag zeggen en ik moet stoppen als bestuurslid van Incubate, om belangenverstrengeling te vermijden. Ook heb ik iets minder tijd voor festival Into The Great Wide Open, maar daar krijg ik deze zomer wel weer ruimte voor van 013."

Neurotic Deathfest specialiseert in death metal, grindcore en andere vormen van extreme metal en Little Devil programmeert ook vooral het steviger werk. Lemmen: "De hardere genres zijn uiteraard mijn specialiteit, daarbuiten ligt een hele weg open om ook andere genres te bedienen. Het zal niet heel zwart-wit verdeeld zijn, we moeten jaarlijks zo'n vierhonderd producties met zijn vieren doen en het is logisch dat ik de hardcore, metal en punk op me neem. Het is de bedoeling dat we alle vier ook all-round bezig zijn."

Van den Dobbelsteen is blij dat hij zich bij 013 meer op één ding kan gaan focussen. "Meer inhoudelijk. Bij de Groene Engel hadden we een veel kleiner team en moest ik ook mensen aansturen en bijvoorbeeld de drank bestellen. Nu kan ik meer bezig zijn met waar ik me ook buiten mijn werk mee bezig houdt: het ontdekken van nieuwe muziek en daar ook iets mee doen. Dit komt ook op een goed moment in mijn persoonlijke leven."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg