Weinig support voor lokale hardcore scene bij Midnight Souls Weinig support voor lokale hardcore scene bij Midnight Souls

Belgen winnen van Nederlanders

, Arold Roestenburg

Weinig support voor lokale hardcore scene bij Midnight Souls

Belgen winnen van Nederlanders

Arold Roestenburg ,

Men neme drie relatief onbekende hardcore bands, een show aan het begin van de vakantie en weinig promotie. Het resultaat: een tamme avond. Gelukkig gaan de bands er wel voor.

Belgen winnen van Nederlanders

Men neme drie relatief onbekende hardcore bands, een show aan het begin van de vakantie en weinig promotie. Het resultaat: een tamme avond. Gelukkig gaan de bands er wel voor.

Rond negen uur ’s avonds  kun je als bezoeker van de Little Devil één conclusie trekken; druk gaat het niet worden. Jammer, want zoals op een flyer met grote letters staat aangegeven: 'Support your local hardcore scene'. Het kleine café annex podium aan de Stationsstraat heeft de komende maanden genoeg hardcoreshows op het programma staan, met voor elke liefhebber wat wils.

FIELDS ON FIRE
De aftrap wordt deze keer gedaan door het Brabantse Fields On Fire. Typisch zo’n band die creatief wil zijn en elementen uit de verschillende hardcore stromingen probeert te mixen tot een geheel. Zoals vaker is het daardoor een geval van net niet. Het is net geen lompe mosh, maar ook net geen snelle New York hardcore. Wel is het enorm energiek en wordt het met veel overtuiging gebracht.

SCREW HOUSTON START SCREAMING
Het Utrechts/Tilburgse gezelschap Screw Houston Start Screaming tapt ook uit verschillende hardcore- en punkvaatjes. Deze band ligt echter meteen wat lekkerder op de maag. De mannen beheersen hun instrumenten beter en maken er een echte show van voor het tienkoppige publiek. De melodieuze stukken zitten ingenieus in elkaar en doen bij vlagen denken aan genretopper Rise Against.

MIDNIGHT SOULS
De Belgen van Midnight Souls hebben de eer om als laatste aan te treden. En vanaf lied een is duidelijk waarom. Deze band is veruit het beste. Vol passie en overtuiging brengen ze een korte set midtempo hardcore, die doet denken aan helden als Hope Conspiracy en Modern Life Is War. Waar veel bands met dit stijltje naar metalcore neigen, blijft Midnight Souls veel melodie en open akkoorden spelen. Midnight Souls brengt binnenkort een single uit op het Tilburgse Reflections Records. Het moet gek lopen, wordt de band daarna niet door een groot hardcoreminnend publiek opgepikt. Bij een volgend optreden in de Little Devil van deze band zal het wel eens dringen kunnen worden. Dan is het toch mooi dat je kunt zeggen dat je er bij was toen ze nog voor tien man speelden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg