Tilburgse dj produceert voor label Armin van Buuren Tilburgse dj produceert voor label Armin van Buuren

David Leese: "Tilburg kent geen club waar je je als dj kan ontwikkelen"

, Sebastiaan Coolen

Tilburgse dj produceert voor label Armin van Buuren

David Leese: "Tilburg kent geen club waar je je als dj kan ontwikkelen"

Sebastiaan Coolen ,

Dance en Tilburg. Het lijkt een combinatie die maar niet lijkt te matchen. Maar ondanks het geringe aanbod in onze stad zijn er toch dj’s die behoorlijk aan de weg aan het timmeren zijn. 3VOOR12/Tilburg sprak met één van hen: David Leese. Het gezicht van het Julian Vincent-project en al jarenlang zelfstandig dj.

David Leese: "Tilburg kent geen club waar je je als dj kan ontwikkelen"

Dance en Tilburg. Het lijkt een combinatie die maar niet lijkt te matchen. Maar ondanks het geringe aanbod in onze stad zijn er toch dj’s die behoorlijk aan de weg aan het timmeren zijn. 3VOOR12/Tilburg sprak met één van hen: David Leese. Het gezicht van het Julian Vincent-project en al jarenlang zelfstandig dj.

Kun je meer over jezelf vertellen en hoe je in contact bent gekomen met het dancegenre?
"Mijn naam is David Leseman, 28 jaar oud. Het is voor mij ruim tien jaar geleden dat ik mijn eerste plaatje op de draaitafel legde. Eind jaren 90 kwam dance enorm op in Nederland en dan met name de trance. Het was toen een hele nieuwe stroming met onze Nederlandse helden Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten aan het roer. Ik luisterde vaak naar 'Dance Department' op Radio 538 en ben toen eigenlijk verslingerd geraakt aan de dancemuziek. Ik begon ook met het draaien van trance, maar inmiddels is m’n stijl behoorlijk veranderd."

Oorspronkelijk kom je uit Wijchen. Hoe ben je in Tilburg terechtgekomen en wat vind je van de stad en de scene hier in Tilburg?
"Ik ben hier in Tilburg terecht gekomen vanwege mijn studie aan de universiteit hier in Tilburg. Momenteel zit ik in de afrondende fase en ik verwacht dan ook eind augustus af te studeren. Tilburg is een gezellige stad met een bruisend centrum, alleen op dancegebied laat het nog wel eens te wensen over. De stad zit vol met leuke kroegjes, restaurants en dat soort horeca maar echte goed clubs zijn er niet te vinden. Voor goede dancefeesten moet je vaak echt goed zoeken."

Tilburg heeft nauwelijks een naam op het gebied van dance. Vind je dat niet raar en waar zie jij mogelijkheden voor opkomende talenten?
"Gezien de grootte van de stad is dat zeker raar, alleen denk ik dat Tilburg toch op de een of andere manier te studentikoos is. 013 is een prachtig podium waar ook genoeg aan dance eprogrammeerd wordt, maar verder moet je meestal maar geluk hebben dat deze of gene tent een keer een tof dancefeest organiseert. Als opkomend talent is het vrij lastig in Tilburg omdat we gewoon geen vaste clubs hebben waar je lekker wekelijks je gang kan gaan en je kan ontwikkelen als dj."

Vind jij dat Tilburg genoeg organiseert op dat gebied?
"Tilburg doet zeker zijn best. 013 programmeert aardig wat dance en af en toe is er ook iets op de Korte Heuvel. En natuurlijk de losse evenementen zoals de Roze Maandag, Dancetour en City Sounds, alhoewel laatstgenoemde inmiddels ook niet meer bestaat. Maar eigenlijk zou er een veel levendiger clubscene moeten zijn in een stad van het kaliber Tilburg. Helaas blijkt dat een lastig verhaal…"

Wat voor stijlen draai je?
"Als David Leese heb ik een vrij brede smaak en ben ik niet gelijk in een of ander hokje te plaatsen, want ik draai zowel deep house, tech-house, techno en af en toe zelfs progressive."

Ben je een crowdpleaser of iemand die zijn eigen gang gaat?
"Meer een crowdpleaser. Ik houd enorm van de interactie met het publiek dus als zij om een andere stijl ‘vragen’ pas je je aan, maar ik zou nooit m’n eigen stijl verloochenen! Ik denk dat ik best aardig slaag ik het crowdpleasen gezien het enthousiasme dat ik uitstraal achter de draaitafels en de vaak afwisselende sets die ik draai."

Wat was je beste gig waar je tot nu toe gedraaid hebt?
"Ik heb wel een aantal memorabele gigs. Mijn set van 2,5 uur op Kreta in 2007 en de Nieuwjaarsgig van 2008 op 2009 in Wijchen zijn er twee die me nog goed bijstaan."

Je bent het gezicht van het Julian Vincent project. Kun je daar wat meer over vertellen?

"Zo’n twee jaar geleden kwam ik via m’n broer Daniel in contact met producer Mark Otten en via hem hoorde ik dat ze nog een dj zochten voor een nieuw op te starten project. Dit bleek het Julian Vincent project te zijn. Naast Mark werken ook nog producer/songwriters Raz Nitzan en Adrian Broekhuijse mee. Onder de naam Julian Vincent worden vooral vocale tranceplaten geproduceerd en uitgebracht en ik ben daarbij gekomen als frontman van het project. Ik doe de dj optredens, de pr, etc. Met andere woorden: ik ben het gezicht van het project; ik ben Julian Vincent."

Met dit project produceren jullie op het label van Armin van Buuren: Armada. Hoe is dit contact tot stand gekomen?
"Raz en Adrian werken al jaren als producers voor diverse artiesten, waaronder velen die op Armada of een van de sublabels hun platen uitbrengen. Het contact met Armada was dus eigenlijk heel makkelijk gelegd. En gelukkig zijn tot nu toe alle producties goed ontvangen daar! Voor september staat de volgende release “Shadows: The Sun” alweer gepland. De remixen worden nu gedaan."

Heeft een opkomende dj ook last of plezier, het is maar hoe je het bekijkt, van groupies?

"Het is voornamelijk plezier. Echt last van groupies heb ik (nog) niet. De aandacht die ik nu krijg is alleen maar leuk. Wellicht dat dat nog gaat veranderen in de toekomst…"

Je vertelt net dat je aan het afstuderen bent. Wat nu als je een droombaan als resident dj in het dj-walhalla in Ibiza wordt aangeboden?

"Als ik er m’n werk van zou kunnen maken zou ik dat meteen doen. Ik haal zoveel plezier uit het dj'en dat ik dat gelijk zou doen. En Ibiza is en blijft toch wel echt een soort van droom voor elke dj."

Wat is het uiteindelijke doel en de ultieme droom van David Leese?
"Ik zou toch wel graag van mijn uit de hand gelopen hobby m’n  beroep willen maken. Lekker de wereld over toeren en overal optreden. En tegelijkertijd zie ik nog eens wat van de wereld. Lijkt me heerlijk!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg