3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli en augustus

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli en augustus

3VOOR12/Tilburg ,

Nederland is door naar de halve finales, maar ook op muzikaal gebied is het feest nog niet voorbij in de maand juli. Naast het tot halverwege de maand doorlopende programma van 013 en de rond die tijd beginnende Muzenconcerten op woensdagavond is dat met name te danken aan het immer doorprogrammerende Little Devil. De meeste tips deze maand komen dan ook op het conto van dat café.

Deze concerten mag je niet missen in de maand juli en augustus

Nederland is door naar de halve finales, maar ook op muzikaal gebied is het feest nog niet voorbij in de maand juli. Naast het tot halverwege de maand doorlopende programma van 013 en de rond die tijd beginnende Muzenconcerten op woensdagavond is dat met name te danken aan het immer doorprogrammerende Little Devil. De meeste tips deze maand komen dan ook op het conto van dat café.

OPEN PODIUM: SHORT SKIRTS E.A. – 3 JULI, LITTLE DEVIL
Het is erg warm in Nederland, maar gelukkig lopen de lokale rammelpunk meiden van Short Skirts altijd al lekker luchtig gekleed over de planken. Vandaag delen ze het Little Devil podium met de eveneens Brabantse bluesrockers van Shotgun Flavour en  Operation Julie uit Utrecht. “Hot & Nasty, Cheap & Dirty”, zo luidt het credo van die laatste band op MySpace. Met de hitte zal het in ieder geval wel goed zitten en goedkoop is de bijeenkomst ook, want je hoeft alleen maar je drankjes te betalen.

THE STRANGE BOYS – 5 JULI, KLEINE ZAAL 013
Degenen die een (e-)ticket voor de poppy bluesrock van The Black Keys (10 november in 013) hebben, hebben geen enkel excuus om 5 juli thuis te blijven. Met dat kaartje op zak kun je namelijk gratis naar het concert van The Strange Boys. Voor alle anderen geldt dat ze eigenlijk ook weinig reden hebben om niet te gaan: Er zijn geen WK-wedstrijden die dag en een avondje genieten van uitermate aangename old skool rhythm and blues met garagerock-elementen is een prima manier om de week te beginnen.

THE LOW FREQUENCY IN STEREO – 9 JULI, BAT CAVE 013
Net zo intrigerend als de bandnaam is de vele kanten uitschietende postrock van dit kwintet. De band wil niet kiezen tussen een lekker avant-gardistische bak lawaai, laid back (gitaar)loops en aanstekelijke britpopperige composities en heeft zowel instrumentale stukken als nummers met - soms wat lijzige doch zeer prettige - vocalen in het repertoire. Deze Noren zijn muzikaal gezien verre van eenkennig en voor een luizige zes euro moet je daar gewoon je voordeel mee doen.

KONGH – 11 JULI, LITTLE DEVIL
Met hun loodzware doom ‘n’ roll komen de mannen van Kongh deze zondag de Little Devil in donkere klanken onderdompelen. Zelf beschrijven de Zweden hun muziek als het geluid van zeshonderd zesenzestig bezeten Orange versterkers onder water en daar valt natuurlijk niets meer aan toe te voegen, behalve dan dat ze al op Roadburn te zien waren en de liefhebber van dat festival dit optreden niet mag missen. Het Antwerpse voorprogramma Sombra De Bestia zal met zijn instrumentale geweld de avond alvast op passende wijze inleiden.

BL3NDER – 14 JULI, CAMPUS UVT
Is het jazz? Rap? Een nog onbekend genre? Met Bl3nder slaan het Bas Van Lier Trio en Def P (uitvinder van de nederhop) de handen ineen voor een nu al geslaagd samenwerkingsproject. Deze woensdag zullen ze de reeks Muzenconcerten in het park op de campus van de UvT op een ongetwijfeld hoge noot openen. Komt dat dus zien en neem gerust je vriendjes, vriendinnetjes, dekentjes, knuffels (en als je arm bent: eten en drinken) mee. Succes gegarandeerd.

MIDNIGHT SOULS – 15 JULI, LITTLE DEVIL
Naast vrijhaven voor rock en metal is Little Devil zoals bekend ook het vertrouwde honk voor hardcore en punk. Vandaag gaan onze zuiderburen van Midnight Souls hier de maand doormidden snijden met een onvervalste pot gitaarherrie in die laatste categorieën. Ze krijgen daarbij deskundige steun van het op eigen bodem opgekweekte Screw Houston Start Screaming! Voor slecht vijf euro ben je ook van de partij en krijg je waarschijnlijk nog een verrassingsact op de koop toe.

STEVE VON TILL/HARVESTMAN – 16 JULI, BAT CAVE 013
Meer Roadburn gerelateerd genot komt deze maand van Neurosis zanger/gitarist Steve von Till, die onder eigen naam en als Harvestman een combinatie van singer/songerwriter materiaal en breder uitwaaierende psychedelische exploraties op het Bat Cave publiek zal loslaten. Samen met de geluidslandschappen van Canadees Aidan Baker en het ingetogen Microphonics werk van Antwerpenaar Dirk Serries moet dat welhaast een heel bijzondere laatste concertavond van juli in 013 gaan opleveren.    

MUGSTAR – 24 JULI, LITTLE DEVIL
Waar het in 013 vervolgens een paar weken stil is, daar gaat Little Devil gewoon onvermoeibaar door met programmeren. Met zelfverklaarde invloeden die uiteenlopen van Sonic Youth tot Neu! en van Steve Reich tot Sun Ra belooft het optreden van Mugstar de vierentwintigste allesbehalve saai of voorspelbaar te worden. Het net als het hoofdprogramma uit Liverpool afkomstige The Beast kent eenzelfde reeks van ongebruikelijke inspiraties, zij het dat dit groepje enkel met drums en synthesizers in de weer is. Verplichte kost voor de avontuurlijke muziekliefhebber.

RIGHT IDEA – 30 JULI, LITTLE DEVIL
Je hoeft de naam van deze Amerikaanse groep maar te zien om ‘hardcore’ te denken – en die associatie is volkomen terecht. Straight edge gerelateerd misschien? Ook dat nog. Vanavond treedt de bende samen met streektalenten State Of Affairs en Incarnation helemaal gratis en voor niks op, zoals dat zo vaak het geval is in Little Devil. Als je nog in het land bent en bovendien niet vies van een stevige portie rechtschapen geweld, weet je dus waar je verwacht wordt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg