Zanger Textures stapt uit band Zanger Textures stapt uit band

Mogelijke opvolger al in zicht

, Fiona Fortuin, redactie 3VOOR12 NL

Zanger Textures stapt uit band

Mogelijke opvolger al in zicht

Fiona Fortuin, redactie 3VOOR12 NL ,

Zanger Eric Kalsbeek stapt uit Textures. “Hij was one of a kind”, zegt drummer Stef Broks refererend aan Kalsbeek. Het vertrek van de zanger wordt dan ook betreurd, maar Broks, die namens de band spreekt, noemt zijn besluit ook begrijpelijk.

Mogelijke opvolger al in zicht

Zanger Eric Kalsbeek stapt uit Textures. In een persoonlijk bericht op de site van de Tilburgse metalband licht hij zijn vertrek toe:

My life changed, priorities shifted. I can’t cope with the heavy touring and the time investment anymore. I need to focus on my job and family. I need to take a few steps back.


Kalsbeek volgde zes jaar geleden Pieter Verpaalen op als zanger. Samen met hem nam Textures Drawing Circles en Silhouettes op. Beide albums werden niet alleen geroemd om de brede muzikale aanpak, maar ook om de bijzonder goede zang van Kalsbeek.

“Hij was one of a kind”, zegt drummer Stef Broks refererend aan Kalsbeek. Het vertrek van de zanger wordt dan ook betreurd, maar Broks, die namens de band spreekt, noemt zijn besluit ook begrijpelijk. “Het is een simpele reden, maar het is waar. We zijn nog dikke maatjes, maar hij trok het gewoonweg niet meer en wilde graag meer tijd aan zijn privéleven besteden. De band vraagt elke dag om aandacht, doordat we alles zelf doen; van het artwork tot aan de merchandise. Het is in zo’n geval moeilijk om de band te matchen met je vrienden en relaties.”

Voor het vierde album heeft Textures een wereldwijde deal bij Nuclear Blast getekend, eind vorig jaar kwam daar een contract bij met de Indiase EMI. Broks: “Toch is dit misschien wel de beste timing voor Eric om er mee te stoppen. Het nieuwe contract zou weleens een stap voorwaarts kunnen betekenen. Het zou voor Eric en ons nog moeilijker zijn geweest als hij besloot te stoppen wanneer we al op de volgende trap hadden gestaan.”

In tegenstelling tot  wat in het bericht is te lezen, willen de overige bandleden geen auditie houden voor een nieuwe zanger. Broks: “Die zin is misschien wat onduidelijk geformuleerd. De emailbox stroomt vol met mailtjes van mensen die zich kandidaat stellen. Heel vleiend, maar we hebben al iemand op het oog. Een naam kan ik nog niet noemen. We moeten nog uitzoeken of hij een geschikte zanger voor Textures is. Maar vooralsnog komt er dus geen auditie.”

De release van het nieuwe album is vanwege het vertrek van Kalsbeek uitgesteld tot begin 2011. “Dan nog is het een hele klus om voor die tijd de nummers af te krijgen, maar we stellen een strakke deadline om weer aan de slag te kunnen. Dus gaan we er keihard aan werken om die te halen. We hebben al een zooi aan riffs en een paar grote stukken muziek, maar nog geen song is af. Zie het als een nieuw te bouwen wijk waar nog geen huis staat. De nieuwe zanger zal dan ook met hartenlust kunnen experimenteren.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg