3VOOR12/Tilburg Tipt voor een nieuw decennium! 3VOOR12/Tilburg Tipt voor een nieuw decennium!

Deze concerten mag je niet missen in januari

3VOOR12/Tilburg Tipt voor een nieuw decennium!

Deze concerten mag je niet missen in januari

Het begin van een nieuw jaar, laat staan een nieuw decennium, is een mooie tijd voor nieuwe plannen, hernieuwde kennismakingen en werken aan de toekomst. Bovendien zijn er heel veel leuke concerten in Tilburg waar je alle goede voornemens even kunt vergeten en het nieuwe jaar nog een keer goed in kan luiden. Dit zijn de feestjes waar we je graag terug zien deze maand!

Deze concerten mag je niet missen in januari

Het begin van een nieuw jaar, laat staan een nieuw decennium, is een mooie tijd voor nieuwe plannen, hernieuwde kennismakingen en werken aan de toekomst. Bovendien zijn er heel veel leuke concerten in Tilburg waar je alle goede voornemens even kunt vergeten en het nieuwe jaar nog een keer goed in kan luiden. Dit zijn de feestjes waar we je graag terug zien deze maand!

NEW YEAR'S GATHERING - 10 JANUARI, KLEINE ZAAL 013
Blijf deze keer maar niet te lang in bed liggen na LOOS, want 013 organiseert een bijzondere nieuwjaarsborrel op deze zondagmiddag. Hoofdmoot van de dag is The Stooges Tribute, een gelegenheidsband met leden van o.a. The Bloody Honkies en Peter Pan Speedrock. Rudeboy kruipt in de huid van Iggy Pop en verder verschijnen ook Denvis en Janneke Riplet nog ten tonele. Wie dat nog niet leuk genoeg vind, wordt misschien over de streep getrokken door optredens van de Eindhovense metalmaniakken Heretic en rockbands Automatic Sam, Ginger Pig en The Reactionaries. Een mooi startschot voor 2010!  

EUROSONIC @ CUL DE SAC: JOENSUU 1685 – 15 JANUARI, CUL DE SAC
Op 14 en 15 januari staat Groningen in het teken van het Eurosonic festival, waar jonge en veelbelovende Europese bands de gelegenheid krijgen zich bij boekers, promotors en het Nederlandse publiek in de kijker te spelen. Vind je dat echter wat ver reizen (en wie vindt dat nou niet, op een handjevol professionals na), niet getreurd, want op 15 januari speelt één van die bands in onze eigen Cul de Sac: het Finse Joensuu 1685. Enige maanden terug traden de drie indierockers al op in de Bat Cave en maakten ze een uitstekende indruk op het daar verzamelde selecte gezelschap. Was je daar ongelukkigerwijs niet bij, dan kun je ze nu gratis en voor niks bezichtigen in een ongetwijfeld gezellig rokerige ambiance. Mis het niet! 

KICKBACK, ANAPHYLACTIC SHOCK E.A. – 17 JANUARI, HALL OF FAME
Frankrijk, het land van de liefde en de wijn… en van Kickback, een viertal pretlichten dat naar eigen zeggen een mix van hardcore en black metal maakt. Bij deze jongens geen “united we stand, divided we fall” mentaliteit: in plaats daarvan moeten we het doen met “fuck hardcore, fuck your scene, fuck you”. Echte mensenvrienden kortom, die deze zondagnamiddag vast een stemmig muziekje ten gehore zullen brengen in de Hall of Fame. Om alvast in de sfeer te komen zijn onze lokale vrienden van Anaphylactic Shock, plus Fehler en Human Demise uitgenodigd. Alleen de namen van deze orkestjes zijn natuurlijk al voldoende om te beseffen dat dit een uitermate aangename bijeenkomst gaat worden. Liefhebbers zijn voor tien euro van de partij.

BARONESS + IZAH - 18 JANUARI, KLEINE ZAAL 013
Vorig jaar lieten de heren van Baroness de Dommelsch Zaal van 013 nog op zijn grondvesten trillen met de rauwe mix van sludge en stoner. Op 18 januari krijgen ze de kans om hetzelfde te doen met de Kleine Zaal. Het belooft een avond vol testosteron en gescheurde trommelvliezen te worden. De onlangs uitgekomen opvolger van het alom geprezen Red Album krijgt in alle media lovende kritieken, net als de energieke en strakke live shows. Ook het voorprogramma, het uit Tilburg afkomstige Izah kreeg het afgelopen jaar alleen maar positieve reviews. De sfeervolle intense mix van post-metal en doom vulde al eerder met succes de kleinere zalen des lands en zal op deze avond de Kleine Zaal van 013 niet onberoerd achter laten. Laat je meesleuren met het intense Izah en het testosteronspiegel verhogende Baroness.

WOOST + SANCTIMONIOUS MINIONS - 21 JANUARI, CUL DE SAC
Een avond vol lokale helden! Woost is al jaren een begrip in Tilburg. Deze avontuurlijke rockband weet met elk nieuwe album weer indruk te maken op haar vele volgers en fans. Vanavond presenteren ze nieuw werk, dat in 2009 is opgenomen en dit jaar uit zal komen. Sanctimonious Minions is een nieuwe band met Erik van Haaren (ex-Undeclinables) als frontman en broer Pieter achter het keyboard. Opgericht voor een last-minute show op No Sleep 'Til Burg in 2009 is de band daarna keihard doorgegaan en stonden ze onder meer ook op het jubileum van 3VOOR12/Tilburg. Beide bands gaan volgens ons een prachtig jaar tegemoet; kom het nu vast met ze vieren in de Cul!

KONG - 23 JANUARI, KLEINE ZAAL 013
Na een afwezigheid van tien jaar werd in 2008 werd Kong heropgericht. Van de originele line-up is weinig meer over, van het bandgeluid des te meer. De nieuwe plaat "What It Seems Is What You Get" wordt omgeschreven als instumentale progressieve metal, maar dan wel met een flinke scheut experiment en avant-garde. De optredens van Kong kenmerken zich door een soort van quadrofonisch geluid, doordat de leden van de band elk in een eigen hoek van de zaal opgesteld staan. Komt dat zien op 23 januari in 013.

LABERINTO – 29 JANUARI, LITTLE DEVIL
Wie aan het einde van deze koude wintermaand snakt naar wat warmbloedige zomerse geluiden, kan vrijdag de negenentwintigste terecht in Little Devil. Daar zullen de vanuit Amsterdam opererende Venezolanen (en Nederlander) van Laberinto de temperaturen naar behaaglijker waarden trachten op te stuwen met hun warmbloedige “metalatino”, inclusief exotische percussie en ritmes. Als het bandgeluid alleen nog niet voldoende is om je een beetje warm te maken, dan kun je natuurlijk altijd nog zelf ter plekke een wild dansje wagen. Zo waan je jezelf voor slechts vijf euro ergens anders op de globe, in een prettiger klimaat… geen geld toch?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg