Line-up No Sleep ‘Til Burg 2010 in Cul de Sac bekend Line-up No Sleep ‘Til Burg 2010 in Cul de Sac bekend

Akoestische middag gevolgd door een beatvolle nacht

, 3VOOR12/Tilburg

Line-up No Sleep ‘Til Burg 2010 in Cul de Sac bekend

Akoestische middag gevolgd door een beatvolle nacht

3VOOR12/Tilburg ,

3VOOR12/Tilburg heeft ook dit jaar opnieuw de primeur om de line-up bekend te maken van No Sleep ‘Til Burg 2010. De eerste namen die bekend zijn gemaakt, zijn de bands in de Cul de Sac; dit jaar het akoestische podium en de plek voor de afterparty.

Akoestische middag gevolgd door een beatvolle nacht

3VOOR12/Tilburg heeft ook dit jaar opnieuw de primeur om de line-up bekend te maken van No Sleep ‘Til Burg 2010. De eerste namen die bekend zijn gemaakt, zijn de bands in de Cul de Sac; dit jaar het akoestische podium en de plek voor de afterparty.

CUL DE SAC
Host: Marlon Penn

Marlon Penn (Solo)

Marlon Penn maakte vorig jaar met zijn band The Modern Underground diepe indruk in de Kleine Zaal met zijn mengeling van Tom Waits meets Aphex Twin. Inmiddels is zijn plaat Independence? uit, die razendgoed wordt ontvangen door de vaderlandse pers. Zo stond het album op de 35ste plek in de Cul de Sac top 200 van dit jaar, samengesteld door lokale muziekkenners. Penn akoestisch is een beleving van een heel ander niveau, breekbaar fragiel en oorstrelend mooi en daarom mag Penn bij uitzondering nog eens terugkeren om zijn liedjes akoestisch te brengen.

Sabine

Sabine is van kleins af aan al met muziek bezig. Op haar vijfde begint ze met viool spelen, maar met het verstrijken van de tijd haalt ze steeds minder voldoening uit het spelen van bestaand werk. Op haar veertiende gaat Sabine achter de piano zitten en schrijft ze haar eerste liedje. Als ze hiermee een lokale compositiewedstrijd wint, verruilt ze haar viool voor een (elektrische) gitaar. In de jaren die volgen, ontwikkelt ze zich als songwriter maar ook als zangeres en gitariste. Haar laatste wapenfeit is de vorig jaar verschenen EP The Window In My Mind.

Zwarte Kat

Eclectisch is misschien het juiste woord om de samenstelling van de band, maar ook de stijl van deze pop/rockgroep te beschrijven. Luisterend naar de liedjes van Zwarte Kat over de dagelijkse beslommeringen van zanger Harm Timmermans kan men de invloeden horen van een scala aan muziekstromen. Al deze invloeden – van Blues tot Reggae en van Rock tot Funk – smelten samen tot een onmiskenbare popsound. De band won eerder Tilburg Heeft Talent en behaalde de finale van de Nederpopprijs.

Wellicht dat de naam Mante niet meteen een belletje doet rinkelen, wellicht Magic Mante iets meer en This Is Total War al helemaal. Mante is namelijk de vocaliste van het razendpopulaire electro-duo This Is Total War, waarmee ze tourde met De Jeugd Van Tegenwoordig en supports deed voor onder andere Aux Raus en Vive La Fete. Solo is Mante actief onder haar eigen naam, waarbij ze haar zelf begeleidt op piano en zo nu en dan ook stiekem een uitgeklede versie speelt van een This Is Total War nummertje. Een veelzijdig meisje dus!

Al op zeer jonge leeftijd kroop Jess achter de piano waarmee ze vanaf het eerste moment een zeer goede verstandhouding mee bleek te hebben. Met het schrijven en zingen van echte liedjes begon ze echter pas veel later. De Rockacademiewasin Jess’ ogen de ultieme plek om zich muzikaal te kunnen ontwikkelen. Zo zong ze met Hind Hakki, ook bekend als Double H in de funkband 2NFRO. Solo gaat het Jess voor de wind! Jess maakt popsongs met een flinke scheut blues, soul en jazz. Zelf noemt Jess zich de Bridget Jones van de popmuziek Jess speelde in het voorprogramma van Sabrina Starke, werd door Candy Dulfer op het podium begeleid, ging op bezoek bij Rob Stenders op 3FM, won de Zomerterras concoursen Pop 2008 en stond al in de grote zaal van Paradiso. Op het podium wordt ze begeleid door vier coole, mannelijke muzikanten en twee prachtige dames en haar optredens leverde al vele goede recensies op.

Vanaf 22.00 uur gaat in de Cul het dak eraf op de No Sleep ‘Til Burg 2010 Dance Afterparty met Boef En De Gelogeerde Aap en The Electrophants als knallende live acts. Tussendoor en erna draait Beat The Bastardz de lekkerste electro-krakers, wat zij al eerder succesvol deden op Loos en als resident dj op feestjes als Wildgroei in de Ekko in Utrecht en Ravage! in 013.

Host: Thomas Waterreus (Boef en de gelogeerde aap)

Boef En De Gelogeerde Aap

Boef en de Gelogeerde Aap brengt een kruising tussen hiphop en dubstep. Deze Tilburgs finest is moeilijk in een hokje te plaatsen. Dat bewijst wel het feit dat de heren voor de meest uiteenlopende festivals worden geboekt. Zo waren Boef en Aap te zien op zowel Incubate, als Loos en Definitie Van Dopeheid dit jaar. Maar waar de jongemannen ook staan, op ieder festival of podium krijgen zij door hun energieke liveshows en frisse sound, moeiteloos de voeten van de vloer, wat het tweetal al een behoorlijke fanschare heeft opgeleverd!

The Electrophants

The Electrophants is een elektronische live-act waarbij de meest rauwe dansstijlen je om de oren vliegen. Klappende beats, scheurende bassen en schreeuwende filters, dit alles aangevuld met live drums en gitaar. Dit duo laat gegarandeerd je broekspijpen wapperen, zoals ze in januari bewezen op Kontrast, de nieuwe dance-avond van de Rockacademie in de Kleine Zaal van 013, die ontplofte!

No Sleep 'Til Burg vindt op 14 maart plaats in de Kleine Zaal en Bat Cave in 013 en in Cul de Sac.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg