Line-up No Sleep ‘Til Burg 2010 013 bekend Line-up No Sleep ‘Til Burg 2010 013 bekend

2nd Place Driver van de partij

, 3VOOR12/Tilburg

Line-up No Sleep ‘Til Burg 2010 013 bekend

2nd Place Driver van de partij

3VOOR12/Tilburg ,

De programmering van No Sleep 'Til Burg is volledig. In de Bat Cave spelen op 14 maart aanstaande voornamelijk metalbands en de Kleine Zaal is het podium voor poprockbands. Een verrassing is alvast een feit: de Tilburgse veteranenrockers van 2nd Place Driver komen ook.

2nd Place Driver van de partij

De programmering van No Sleep 'Til Burg is volledig. In de Bat Cave spelen op 14 maart aanstaande voornamelijk metalbands en de Kleine Zaal is het podium voor poprockbands. Een verrassing is alvast een feit: de Tilburgse veteranenrockers van 2nd Place Driver komen ook.

KLEINE ZAAL 013 - POP/ROCK AREA

Presentatie: Mano Gitz (McGyvers/WatNou TV)

GOOD MORNING SPIDER
In de klassieke rock 'n roll bezetting herontdekt Good Morning Spider de jaren 70 punk, de new wave van de jaren 80 tot de rock van de jaren 0. Recht in je gezicht als het moet en van subtiele melodieën tot een lange climax als het mag. De brede muzieksmaak en genre overstijgende invloeden en geeft de drie uit Tilburg en Breda een duidelijke eigen stijl. Een van de Tilburgers is Sean Walsh, bekend van de bluesformatie Sean Walsh Band.

MISS CASITA    
Miss Casita is de nieuwe band rond Sena Casita. Casita werd tien jaar geleden tijdens de finale van de Grote Prijs Van Nederland uitgeroepen tot ‘beste individuele artiest’. Vervolgens speelde ze met het Metropole Orkest en tourde ze door Afrika en Bosnië. In 2003 stond ze op Noorderslag en Festival Mundial. Na de release van haar debuut-cd Crazy People werd ze ambassadeur voor de gemeente Tilburg. Na een paar jaar in Amerika te hebben verbleven en theaterproducties te hebben gedaan, is Miss Casita terug met een nieuwe band om No Sleep te laten swingen op een frisse mengeling van funk, soul, hiphop en rock.

2ND PLACE DRIVER    
2nd Place Driver werd ruim zeven jaar geleden opgericht, in eerste instantie als home-studioproject. Al snel werd het een echte band en na het opnemen van een eerste eigen beheer EP volgden al snel vele optredens en een gedegen live-reputatie ontwikkelde zich snel. De eerste release zorgde voor airplay op zenders als 3FM, KINK FM en Studio Brussel en een reeks lovende recensies in de media. Ook na het uitbrengen van de tweede EP kon de band rekenen op veel lovende media-aandacht, airplay en optredens. Daardoor is de band inmiddels in veel zalen en op festivals in Nederland te zien geweest. De laatste tijd is het wat stil geweest rond de band, maar de heren zijn hard aan het werken aan een nieuw album en geven alvast een voorproefje op No Sleep!

GYRATION        
Gyration heeft haar wortels liggen in Aruba, Curaçao, Suriname, Engeland en Nederland. Deze verschillende achtergronden zijn ook terug te horen in de muziek en vormen de ruggengraat van de verschillende lagen van Gyrations sound, die zowel fris, opwindend als divers is. Een mengeling van reggae-flavoured rock, dub, dancehall, maar ook blues. Dit alles bedekt met een Caribisch laagje. Tevens bewijst zanger Jeremy Kock, bekend van de metalband Static Noise, ook moeiteloos zijn mannetje te staan in dit genre.

DEARWORLD    
Dearworld is een veelbelovende electrorockband uit Oss, Utrecht en Tilburg die er een eigenzinnige mix op na houdt, geïnspireerd door grote namen als Soulwax, Radiohead en Trentemoller. Het kwartet heeft al drie keer live opgetreden bij 3FM en was het verrassende hoogtepunt op het Solar Festival. Deze eenheid, met haar veelzijdige, eigen geluid, vormt een grote belofte voor de toekomst.

THE MEKANIK    
The Mekanik maakt vuige garage-disco. Geheel tegendraads, maar wel degelijk beïnvloed door Britpop, zet The Mekanik een geluidsmuur van catchy elektronische rock neer. Waar Kai Liebrand (bas) en Marjolijn Dokter (drums) een strakke basis neerzetten, zorgen Bram de Gruijter (zang & gitaar) en Remco van Zandvoort (synths & Rhodes) voor de catchy melodieën. Denk Soulwax met een vleugje Bloc Party en Snow Patrol en je komt uit bij de hippe, dansbare, maar rockende songs van The Mekanik. Ook live weet de band te overtuigen. Na shows in o.a. 013, De Groene Engel en W2 waren zowel publiek als recensenten iedere keer razend enthousiast.

GREY        
Het uitgangspunt van Grey is het brengen van stevige, vrolijke en catchy poprock. Door de krachtige en cleane vocalen, de melodische en mainstream gitaarpartijen en de pompende ritmesectie krijgt de band het steeds weer voor elkaar het publiek te veroveren. Zo wonnen de dames en heren de Publieksprijs tijdens de Lucas Dec Bokaal en stonden ze op het prestigieuze Elastiek Festival. Op dit moment is Grey bezig met het voorbereiden van een heus Krezip-memorialavond in 2010 met als titel ‘Greyzip’. Een avond vol Krezip- en eigen nummers als tribute voor deze vergelijkbare band.

THE JACKS        
Deze jonge band, bestaande uit drie meiden en een jongen, maakt vette rock met flink wat girlpower. De energieke stageperformance is onnavolgbaar en de songs catchy maar eigenwijs. De leadvocal van Marcia Savelkoul roept herinneringen aan Janis Joplin op, maar heeft ook het verfijnde en de soul van Amy Winehouse. The Jacks heeft in haar korte bestaan al veel indruk gemaakt. Zo stond de band op Festival Mundial, werd zij derde in de Benelux finale van het Emerganza festival en viel in de prijzen bij de talentenjacht Kunstbende.


BAT CAVE 013 - HEAVY AREA

Presentatie: Joost The Host

OVERGROWN    
Het viertal van Overgrown maakt een strakke samensmelting van rock ‘n roll, punk en hardrock. Te groot gegroeid zijn ze nog niet, maar als ze op deze weg doorbeuken, dan komen ze er zeker. Messcherpe solo's, duizelingwekkende gitaarlicks, pompende bassen, tsunamidrums en zang die in ieder speekseldruppeltje de heilige drie-eenheid van seks, drugs en rock 'n roll in zich verenigt; Overgrown is een heus rock 'n rollmonster. Dat bewees ze vorig jaar wel op B-Stage, waar de band een van de winnaars was.

RISE A THOUSAND    
Rise A Thousand staat inmiddels al een paar jaar bovenop de barricades van 's lands meest belovende screamo-metal acts. De band kende een vliegende start en maakte al snel indruk in zalen als Melkweg, 013 en Tivoli. Rise A Thousand's titelloze demo uit 2007 werd binnen een jaar meer dan duizend keer gedownload en waar Rise A Thousand als support act optrad, stonden de zalen al ver voor het hoofdprogramma begon vol. Na een aantal bandwisselingen is Rise A Thousand sterker dan ooit. Een kracht die voortkomt uit het aanstekelijke spel, de toegankelijkheid van de nummers en de strakheid en het enthousiasme waarmee deze gespeeld worden. De band is geëvolueerd tot een solide en overtuigende eenheid met een explosieve, overtuigende live-reputatie.

HELLISPHEAR    
Hellisphear is een alternatieve rock/metalband met verschillende invloeden, waarmee de band een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Dit is vooral te danken aan de samenstelling van de band. De enthousiaste bandleden zijn nogal verschillend, maar vormen een hechte club. De energie spat van het podium. Ieder nummer vertelt een eigen verhaal en is soms wat onvoorspelbaar. Dit alles maakt Hellisphear boeiend en zeer toegankelijk voor het publiek. De band nam deel aan verschillende wedstrijden en stond al twee jaar op rij in de finale van de Tavenu Bandstrijd. Onlangs speelde de band nog in het voorprogramma van Intwine.

MONOMANIA    
Monomania is een jonge rockband met vier talentvolle en gemotiveerde jongens, waarvan twee bandleden uit de Tilburgse punkband Reckless. De band is tot de tanden toe gewapend met catchy songs, tweestemmige, zomerse melodielijntjes, maar constant met een venijnig ondertoontje waarbij je eigenlijk niets anders kunt dan heel hard uit je plaat gaan. Ondanks haar korte bestaan zijn er al een demo en een EP uitgebracht die beide online te horen zijn. Naast het schrijven van songs en het ontwerpen van merchandise en goodies kun je zeker niet zeggen dat er stil gezeten wordt. Na het eerste optreden in 013 is meteen een deal met Lezards Bookings binnengehaald en daardoor komt de agenda steeds voller te staan.

LOMAX    
Breed uitwaaierende intro’s, melodieus gitaarspel, goed uitgebalanceerde blokken muziek en subtiele toepassing van andere stijlelementen: zie hier de meest in het oog springende ingrediënten voor een avondje progrock van de Tilburgse band Lomax. Na het verscheiden gaan van voorloper Sk;rl mag de doorstart die het kwartet gemaakt heeft hartgrondig toegejuicht worden. Zeker door een ieder die experimentele gitaarrock in de traditie van The Mars Volta een warm hart toedraagt.

CHAPTER7    
Chapter7 is ontstaan uit de as van de Tilburgse band Mur-Dog met  toevoeging van voormalig Ebola-bassist Bas van Os. In het korte bestaan van de band heeft zij al op verschillende festivals gestaan, waaronder The Cult, het Tumult Festival in Veldhoven en Bevrijdingspop in Tilburg. Verder hebben de heren de support gedaan van verschillende internationale bands, waaronder Jaya The Cat en Sayowa. De sound van het gezelschap is rauwe, in-your-face powerrock met catchy hooks. Chapter7 is geïnspireerd door bands als Stone Sour, Black Stone Cherry, Three Days Grays en Puddle Of Mudd.

THE DARKEST RED    
The Darkest Red is voortgekomen uit de metalband Final Nail en speelt een combinatie van heavy metal, metalcore en thrash metal, op een melodische basis. Denk hierbij aan bands als The Black Dahlia Murder, en Heaven Shall Burn. Ze is nu klaar om de wereld te vernietigen met haar eerste full-length album dat nét uit is: tien tracks, veertig minuten, snoeiharde metal. En vernietigen kan ze! Dat bewees het gezelschap eerder tijdens The Perseverence Tour in de Kleine Zaal van 013.

IZAH        
Vanuit de diepte van Tilburg en Den Bosch brengt Izah elementen van metal, hardcore, noise en postrock. Het resultaat is een donkere en melancholische mix van zware riffs, dynamische lagen van geluid en chaotisch drumgeweld. Refererend naar Cult Of Luna, Converge, Mono en Kruger bestormt Izah de grenzen van deze planeet. De band maakte indruk tijdens het voorprogramma van Baroness en was onderdeel, samen met onder andere Tank 86, van het Rising Magma Festival.

No Sleep 'Til Burg vindt plaats op 14 maart in 013 en Cul de Sac. Het programma begint vanaf 16:00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg