3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in februari

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in februari

3VOOR12/Tilburg ,

Het is misschien de kortste maand, maar er is in februari toch meer dan genoeg te doen in Tilburg op pop- en rockgebied. Er komen veel Noren onze oren teisteren met hun black metal of freaky rock, maar ook bands uit eigen land zoals Barbarella en El Pino & The Volunteers staan de komende weken op de planken. Bovendien debuteert Stukafest in Tilburg met een verrassende line-up...

Deze concerten mag je niet missen in februari

Het is misschien de kortste maand, maar er is in februari toch meer dan genoeg te doen in Tilburg op pop- en rockgebied. Er komen veel Noren onze oren teisteren met hun black metal of freaky rock, maar ook bands uit eigen land zoals Barbarella en El Pino & The Volunteers staan de komende weken op de planken. Bovendien debuteert Stukafest in Tilburg met een verrassende line-up...

APECAT – 4 FEBRUARI, HALL OF FAME
Een aap en een kat in één en hetzelfde bandlichaam… dat moet natuurlijk wel frictie opleveren. Het Noorse ApeCat (een duo bestaande uit drummer/vocalist Øyvind Hegg-Lunde en gitarist/vocalist Stephan Meidell) grossiert dan ook bepaald niet in oorstrelende klanken. ‘Wiskundige spasten freak rock ‘n’ roll’ luidt de omschrijving op de flyer van cultuurfabriek Hall of Fame. Je kunt het ook gewoon ‘een heerlijke bak teringherrie’ noemen, voor slechts twee euro in voornoemde prachthal tot u te nemen. Echte liefhebbers weten genoeg.

ROADBURN PRESENTS: ULVER – 12 FEBRUARI, DOMMELSCH ZAAL 013
Ook deze maand presenteert Roadburn weer een avond in 013 met ditmaal een wel heel bijzonder programma. Het post-blackmetal-gezelschap Ulver (Noors voor wolf) geniet al zo’n anderhalf decennium een ware cultstatus in avontuurlijke metalkringen, maar treedt nagenoeg nooit op: nauwelijks in thuisland Noorwegen en al helemaal zelden daarbuiten. Dit concert in 013 is dus een unicum, dat je niet mag missen als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent in grensverleggende, duister atmosferische muziek. Bovendien zal niemand minder dan Attila Csihar (bekend als zanger van onder andere Mayhem en Sunn 0)))) met zijn eenmansproject Void Ov Voices het voorprogramma verzorgen. Alsof je nog niet reden genoeg had te komen.

BOB CORN – 14 FEBRUARI, HALL OF FAME
Ongeveer anderhalf jaar geleden opende singer-songwriter Bob Corn op (toen nog) ZXZW het zondagmiddagprogramma in de Synagoge. “Italiaanse americana, die de competitie zo aan kan gaan met grootheden als Will Oldham en andere moderne troubadours,” noteerde 3VOOR12-collega Tjeerd van Erve toen over de muziek van deze man. Wederom op een zondag staat hij in de kantine van Hall of Fame. Weliswaar niet zo’n mooie locatie als de Synagoge, maar dat mag de pret niet drukken, temeer daar je er gratis en voor niks naar binnen kunt. Gewoon doen dus.

BARBARELLA – 20 FEBRUARI, LITTLE DEVIL
Barbarella zit in de lift. Op de afgelopen Popronde speelde de band al in de Bat Cave en maakte daar een prima indruk met haar ‘modern times rock ‘n’ roll’, een optelsom van alle goeds dat stevige rock de mensheid de afgelopen halve eeuw gebracht heeft: goede nummers met pakkende riffs, zonder angst te hebben hier en daar instrumentaal wat verder uit te weiden en bovenal met veel passie gebracht. Meer heeft een mens toch niet nodig? Zelfs geld is overbodig, want de entree is deze zaterdagavond in Little Devil helemaal gratis. Niet mokken, lekker rocken kortom.

EL PINO & THE VOLUNTEERS - 21 FEBRUARI, KLEINE ZAAL 013
Na in 2007 veel indruk te hebben gemaakt op de Nederlandse podia, zijn David Pino en zijn mannen nu terug met een tweede album vol verfrissende nummers die de grenzen tussen folk en pop doen vervagen. In de twee jaar waarin de groep afwezig was, is El Pino & The Volunteers uitgegroeid tot een volwassen band met een eigen geluid in de voortwoedende hoos aan indiebandjes. Op deze zondagavond wordt bovendien het 3VOOR12/Tilburg team van Film It Yourself gelanceerd! Film It Yourself is een nieuw initiatief van 3VOOR12, waarbij het publiek de kans krijgt om het concert te filmen en het resultaat terug te zien in een montage van alle opnames. Wil je meedoen? Wordt dan lid van onze crew!

JACKIE-O MOTHERFUCKER - 25 FEBRUARI, CUL DE SAC
Een ware levende legende van de indie-muziek, zo mag je Jackie-O Motherfucker gerust noemen. Dankzij Incubate staat de invloedrijke band uit Portland zomaar op een donderdagavond in de Cul te spelen. JOMF bestaat al sinds 1994 en is berucht om hun verknipte, moderne kijk op folk en blues. De band wisselt nogal eens van line-up en bestaat nu uit zangeres Honey Owens (Atlas Sound), gitarist Nick Bindeman en drummer Danny Sasaki (Enemy Mine). JOMF wordt deze avond bijgestaan door lokale noise-makers Meldy Peaches en Ggu:ll.

RUB RECORDINGS LABEL NIGHT – 26 FEBRUARI, PARADOX
Een beetje wrijven kan geen kwaad, zeker niet in de vaak nogal ingekakte en ernstig bestofte wereld van de jazz, zo zal het Britse label bij de brainstormsessie voor een treffende eigennaam wel gedacht hebben. In ieder geval heeft het met Polar Bear één van de meest frisse jazzgroepen van de overkant van het kanaal onder zijn hoede. Deze jonge honden schakelen moeiteloos over van lyrische momenten naar free jazz uitspattingen en van elektronische dansmuziek naar volksmelodieën. Vanavond laten zij en pianotrio Curios in Paradox zien wat ze in huis hebben.

STUKAFEST – 24 FEBRUARI, DIVERSE LOCATIES

Al vele jaren een succes in andere (studenten)steden en dit jaar dan voor het eerst in Tilburg: het StudentenKamerFestival, kortweg Stukafest. Dit festival biedt je de gelegenheid jonge en opkomende artiesten in een intieme setting (lees: studentenkamer) aan het werk te zien. In drie rondes op telkens verschillende locaties komen talenten uit allerhande verschillende disciplines aan bod: op muziekgebied zijn onder anderen Marlon Penn, Mathijs Leeuwis en Lola Kite van de partij, maar ook toneel en cabaret zijn deze avond vertegenwoordigd. Na afloop kun je in Studio terecht om lekker te dansen op de electropop van Krause. Dat wil je toch allemaal niet missen? Op www.stukafest.nl kun je zelf je programma samenstellen. Kaartjes zijn te krijgen bij Sounds.


TIMMIETEX - 28 FEBRUARI, BAT CAVE 013
Als hiphop-kers op de slagroom deze maand nog dit: Timmietex komt zijn debuut-cd presenteren in de Bat Cave. Timmietex, die is toch al heul lang bezig? Dat klopt, maar na een intensieve muzikale ontwikkeling is het nu pas tijd voor zijn eerste album. De komende projecten van de rapper worden 'een mix van funk, jazz, soul en hiphop'. Wij zijn erg benieuwd naar het nieuwe spul waar Timmietex mee gaat komen op deze avond, waar hij ook nog wordt bijgestaan door de alomtegenwoordige Boef En De Gelogeerde Aap.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg