Boef en de Gelogeerde Aap ruikt aan TopNotch en de Grote Prijs Boef en de Gelogeerde Aap ruikt aan TopNotch en de Grote Prijs

Tilburgers op Noorderslag en releasefeest in grote zaal 013

, Ingmar Griffioen

Boef en de Gelogeerde Aap ruikt aan TopNotch en de Grote Prijs

Tilburgers op Noorderslag en releasefeest in grote zaal 013

Ingmar Griffioen ,

Ze staan zaterdag in de finale van de Grote Prijs, drie weken later op 15 Jaar TopNotch in de Melkweg, en op het punt te tekenen bij hetzelfde hiphop-label. Is getekend: Boef en de Gelogeerde Aap. De hiphop/dubstep-act staat ook op Noorderslag en brengt 21 januari het tweede album uit met een feest in de grote zaal van 013. "Ja man dit is keihard. Dit is een heel mooi jaar geweest", geeft vocalist Thomas Waterreus toe.

Tilburgers op Noorderslag en releasefeest in grote zaal 013

Ze staan zaterdag in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Drie weken later spelen ze op 15 Jaar TopNotch in de Melkweg en ze staan ook op het punt te tekenen bij hetzelfde hiphop-label. Is getekend: Boef en de Gelogeerde Aap. De hiphop/dubstep-act staat ook op Noorderslag en brengt 21 januari het tweede album uit met een feest in de grote zaal van 013. "Dit is een heel mooi jaar geweest", geeft vocalist Thomas Waterreus (de Gelogeerde Aap) toe. "En dan krijg je op het einde nog een uitnodiging voor een van de mooiste festivals van volgend jaar."

Dat tweede album Wij Zijn is eigenlijk eind september al gepresenteerd in 013, maar toen was het nog niet helemaal af. Fakkelbrigade-producer A.R.T. heeft de plaat afgemixt en bovendien waren de Tilburgers toen ook al 'in gesprek' over de release met TopNotch. "De kans ik 95% dat we tekenen", vertelt Waterreus. "Het gaat vast wel goed komen, alle punten wijzen daar in ieder geval wel op." De boeking voor 15 Jaar TopNotch, als onderdeel van de Fakkelteitgroep, is er ook eentje om in te lijsten: "Ik heb de poster van 10 jaar TopNotch nog in de gang hangen. Sowieso heel tof dat we tussen al die grote namen staan. Sticks, Winne, Fresku; dat wordt een meesterlijke dag."

Op zaterdag 11 december staat Boef en de Gelogeerde Aap in de Grote Prijs-finale hiphop in Paradiso en het duo reist met vertrouwen af. "Dat hebben we altijd wel. We gaan om een uur of tien los in de Paradiso. We hebben de show van de halve finale een beetje aangepast, wat versneld omdat twintig minuten toch wel erg kort is." De Gelogeerde Aap verwacht geen winst, maar de groep doet er alles aan. "Het gaat erom spannen, maar wat kun je doen? We hebben heel Tilburg opgeroepen op ons te stemmen voor de publieksprijs en een dubbeldekker gehuurd zodat er sowieso negentig man uit Tilburg mee komt. Maar ik denk dat mensen uit Amsterdam toch Polski toffer vinden dan twee gewone jongens uit Tilburg."

De boeking voor Noorderslag en de stappen die de groep heeft gemaakt, vervullen Waterreus en beatmaker Tom Maas (Boef) met trots. "Ja man dit is keihard. Het is een hele eer op Noorderslag een showcase te mogen doen. Tom vindt het ook heel vet. Dit is een beloning voor een mooi jaar. En als je daar een goede show neerzet, kun je nog wel eens hoge ogen gaan gooien."

Door het uitstel komt het duo in de unieke positie dat ze het album straks in de kleine én in de grote zaal van 013 gepresenteerd hebben. De kleine zaal verkocht destijds in een mum van tijd uit. "Het is heel tof dat we de grote zaal mogen gebruiken. Die wordt wel afgeschermd met gordijnen hoor, anders is het wel heel groot. De hele Fakkelteitgroep komt langs die avond, dus ook Sticks, Rico en Typhoon. En Evenwicht, klasgenoten van de Rockacademie, een duo dat heel goed op weg is."

Beatmaker Tom Maas verbleef tijdens het telefoongesprek in Zwolle om in de studio van A.R.T. de laatste puntjes op de i te zetten voor de tweede plaat. Waterreus: "Dan moet het alleen nog gemasterd worden. Het wordt weer een album met veertien tracks. Heel erg Boef en de Gelogeerde Aap, maar toch meer een album met echte songs." Wij Zijn wordt ook wat rauwer en donkerder dan debuut Vind Ons en volgens Waterreus reageren Fakkelteitgroep-collega's enthousiast. "Ty sms'te me dat het hard, duister en tegelijk ondoorgrondelijk klinkt. Dat één van mijn favoriete mc's dat zegt is wel echt heel groots."

Boef en de Gelogeerde Aap staat zaterdag 11 december in de Grote Prijs-finale in Paradiso, donderdag 23 december bij het Glazen Huis in Eindhoven, donderdag 30 december op 15 Jaar TopNotch in De Melkweg, zaterdag 15 januari op Noorderslag, vrijdag 21 januari (cd-presentatie) in de 013 grote zaal en zaterdag 22 januari op Dordt = Dope in Bibelot.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg