Fontys betaalt vijf ton voor feestje Fontys betaalt vijf ton voor feestje

Caro Emerald treedt op tijdens feestelijke inleiding

, Stefan ten Teije

Fontys betaalt vijf ton voor feestje

Caro Emerald treedt op tijdens feestelijke inleiding

Stefan ten Teije ,

Fontys Hogescholen trekt de portemonnee, zo aan het begin van het jaar. Het bestuur van Fontys wilde het studiejaar eens op een hele andere manier inluiden. En dat mag wat kosten. Prijskaartje: 500.000 euro.

Caro Emerald treedt op tijdens feestelijke inleiding

Fontys Hogescholen trekt de portemonnee, zo aan het begin van het jaar. Het bestuur van Fontys wilde het studiejaar eens op een hele andere manier inluiden. Uit het hele land werden nieuwe eerstejaars studenten opgetrommeld voor een feestelijke inleiding van de studieloopbaan. “Georganiseerd door studenten, voor studenten”, zei Marcel Wintels, voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij benadrukte dat het een feest moest zijn waar studenten energie en inspiratie vandaan kunnen halen. De achterliggende gedachte was bovendien dat het goed zou zijn voor de exposure van Fontys. En dat mag wat kosten. Prijskaartje: 500.000 euro.*

Pardon? Inderdaad. Het Willem II stadion leek een uitstekende locatie voor dit feestje. Er zouden – zo dacht men van tevoren – zo’n tienduizend studenten op af komen. Uiteindelijk was het stadion nog niet half gevuld, dat komt neer op vijf- tot zesduizend man. Zij konden genieten van optredens van studenten van dansopleidingen, sportievelingen van de sporthogeschool en een heus koor van de hogeschool voor de kunsten. Prima optredens, hoor. Geen kwaad woord daarover. Als klap op de vuurpijl kwam topscorer in de AlbumTop100 Caro Emerald optreden. Dat is niet niks. Een prima feestje, zo aan het eind van de middag.

Maar nu wil ik wel even een rekensommetje maken. De studenten kwamen niet allemaal uit Tilburg. Dus er werden bussen ingezet voor de vestigingen in Venlo, Sittard en Eindhoven. Maar vooruit. De Tilburgers hoefden niet tien minuten op de fiets. Dus ook zij werden met de bus opgehaald. Ik heb denk ik zo’n veertig bussen gezien. Wat kost dat?

Goed, we tellen verder. Beveiliging. De politie werd ingezet en de kruispunten werden nauwlettend in de gaten gehouden door klaar-overs. In het stadion zelf stonden bij elke ingang minstens vier stewards. Wat kost dat?

Nu we toch bezig zijn. De barretjes werden bemand door ingehuurd horecapersoneel. Nu weet ik (omdat ik in die branche heb gewerkt) dat het minstens 15 euro tot zelfs 25 euro de man kost. Er waren talloze figuren aanwezig. We kregen trouwens allemaal vier bonnetjes consumptie aan de deur, dus die baromzet kan Fontys ook op de buik schrijven. Wat kost dat?

Het geluid was prima. Echt waar. Heel goed geluid door het hele stadion. Extra boxen neergezet enzo. Presentator erbij. En Caro Emerald met band. Wat zou die doen voor een half uur? 10.000 euro? Vangt ze gemakkelijk hoor. Gordon vraagt dat ook. Goed, alles bij elkaar zou het wel wat kosten. Maar geen ton toch?

En dan dat stadion. Willem II is niet failliet. De gemeente Tilburg ook niet. Het stadion is van de gemeente. Huurprijs voor zo’n middagje. Wat kost dat?

De gemeente Tilburg vond ook dat ze moest investeren trouwens. Dat drukt de kosten, maar het bedrag is voor het rode tapijt waarschijnlijk: 15.000 euro. Ben ik nog wat vergeten? En wat kost dat?

Als u achter elke vraag ‘wat kost dat’ een antwoord hebt ingevuld, dan kunt u nu de getallen bij elkaar optellen. En dan komt u bij 500.000 euro uit. Klopt dat? Meneer Wintels. Het was een sympathiek idee dat op mijn steun rekent als het top was allemaal. En ook als het ietsje minder had gekost. Want kan het onderwijs zichzelf nog in de spiegel aankijken als er straks een x-aantal leraren ontslagen moet worden vanwege ‘overheidsbezuinigingen’? Had het dan niet wat minder mogen kosten?

* In een reactie tegenover Powned heeft Fontys het bedrag inmiddels bijgesteld. 300.000 euro zou het gekost hebben.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg