3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in augustus

, Wouter de Waal

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in augustus

Wouter de Waal ,

Net als juli staat ook augustus natuurlijk vooral in het teken van buitenfestivals en andere openluchtevenementen. Zo kun je deze maand iedere woensdagavond terecht op de UvT campus voor de Muzenconcerten. Met name voor de liefhebber van het hardere spul is daar deze maand namelijk nog genoeg te beleven, zelfs als je Slayer even niet meerekent.

Deze concerten mag je niet missen in augustus

Net als juli staat ook augustus natuurlijk vooral in het teken van buitenfestivals en andere openluchtevenementen. Zo kun je deze maand iedere woensdagavond terecht op de UvT campus voor de Muzenconcerten. Bij kwakkelende weersomstandigheden kan het echter nooit kwaad te weten wat zich zoal op de binnenpodia afspeelt. Met name voor de liefhebber van het hardere spul is daar deze maand namelijk nog genoeg te beleven, zelfs als je Slayer even niet meerekent.  

CRUEL HAND – 5 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Zo kun je donderdag de vijfde in het immer noest doorprogrammerende Little Devil terecht voor een drietal hardcore bands uit alle windstreken, aangevoerd door rijzende ster Cruel Hand uit de Verenigde Staten. Samen met het Portugese For The Glory en het Australische Miles Away (dat kun je in dit geval inderdaad wel zeggen ja) zal die groep je deze avond voor een euro of tien deskundig wegblazen.

SLAPSHOT – 8 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL 013
Heb je die dag echter al wat anders te doen, maar hou je wel van hardcore en ben je de zondag daarop vrij, dan kun je jezelf begeven naar Slapshot in 013. Vorig jaar gaven deze pioniers uit Boston al een uitermate sfeervol optreden in Little Devil en nu keren ze terug op een wat groter podium om het allemaal nog eens vet over te doen. Overigens kun je ’s middags al in de kleine zaal terecht, want voor deze gelegenheid zullen ook Tech-9, All For Nothing, Injury Time en 21 Gun Salute aantreden. Dat belooft dus een heftig feestje te worden.

LOS – 12 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Meer van de indie dan van de hardcore? Geen nood, ook daar wordt deze maand door Little Devil in voorzien. Het Engelse LOS telt evenveel bandleden als letters en grossiert in vuige, elementaire rock. Met enkel zang, gitaar en drums tot hun beschikking zal de groep je er vandaag stevig van langs geven, afgaande op de energieke live foto op haar MySpace. Als je daar even goed op kijkt, zie je trouwens dat deze bende door een vrouw aangevoerd wordt. Ook wel eens aardig voor de verandering.

THE 11TH HOUR – 13 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Kun je de zon onderhand niet meer zien en heb je behoefte aan wat inktzwarte doom, dan kun je de dag erna in dezelfde tent naar The 11th Hour. Dit ensemble timmert de laatste tijd hard aan de weg en voor de Gorefest en/of Ayreon fanaat zal de naam van bandbrein Ed Warby sowieso geen onbekende zijn. Live schijnt hij dit keer echter opvallend genoeg niet de trommels, maar de gitaarsnaren te beroeren – op zich al een bezienswaardigheid. En dan hebben we het nog niet  eens gehad over Tilburgs doomtrots Faal en Fehler, die ook de planken zullen betreden.

CHAPTER7 – 20 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
De liefhebber van modernere rock en metal kan een week later haar of zijn hart ophalen bij het Tilburgse Chapter7, dat helemaal gratis en voor niks zijn kunsten zal vertonen in (wederom) Little Devil. Kom die jongens dus lekker steunen en drink er fijn een pilsje bij voor het zomerreces ten einde is en je weer aan de bak moet, dan zorgt Chapter7 voor prettig rauw en direct muzikaal vertier.  

AFRIKAN VIBRATIONS: RITA MARLEY & C-SHARP – 24 AUGUSTUS, DOMMELSCH ZAAL 013
Staat er deze maand dan werkelijk niets anders op de rol dan hard gitaargeweld? Toch wel hoor, want de vierentwintigste kun je voor het hoofdpodium van 013 genieten van het prettig lome reggae geluid van Rita Marley en begeleidingsband C-Sharp. De vrouw van de alweer bijna dertig jaar geleden overleden muzieklegende Bob zal deze avond ongetwijfeld bewijzen dat het onlosmakelijk met haar echtgenoot verbonden genre ondanks diens fysieke afwezigheid nog allerminst dood is. En als zij het niet doet, doet aanstormend talent Jetlox Lion het wel.

NINE POUND HAMMER – 25 AUGUSTUS, KLEINE ZAAL 013
Daarna is het meteen weer stevig aanpoten met de energieke koeienpunk van het Amerikaanse Nine Pound Hammer. Deze landelijke makkers uit Kentucky zullen je vermaken met hun authentieke eigen repertoire, naar alle waarschijnlijkheid aangevuld met eigenzinnige covers van country grootheden als Johnny Cash en Waylon Jennings. De punk ‘n’ rollers van eigen bodem The 101’s brengen de uitgelaten stemming er alvast in.

ROXX ACTION – 27 AUGUSTUS, LITTLE DEVIL
Voor een ranzige afsluiting van de maand ben je bij Roxx Action uit Antwerpen aan het juiste adres. Duidelijk terugverlangend naar de ongelikte kant van de jaren tachtig gaan deze Belgen je in Little Devil trakteren op een ruimhartige portie sleaze en glam rock, waarbij de broeken en panties best wat gescheurd kunnen zijn van alle wilde stoeipartijen achter de schermen. Zonder dat je entree hoeft te betalen nog wel. Een beter einde van augustus is toch niet denkbaar?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg