IJslandse aswolk zit Roadburn flink dwars IJslandse aswolk zit Roadburn flink dwars

Diverse bands kunnen niet in Tilburg komen

, 3VOOR12 Landelijk: Erik Zwennes

IJslandse aswolk zit Roadburn flink dwars

Diverse bands kunnen niet in Tilburg komen

3VOOR12 Landelijk: Erik Zwennes ,

Festival Roadburn is in problemen door de IJslandse aswolk. Het uitverkochte driedaagse festival in Tilburg heeft flink te kampen met het sluiten van het luchtruim en de daardoor gestrande bands.

Diverse bands kunnen niet in Tilburg komen

Festival Roadburn is in problemen door de IJslandse aswolk. Het uitverkochte driedaagse festival in Tilburg heeft flink te kampen met het sluiten van het luchtruim en de daardoor gestrande bands. Ook veel internationale bezoekers kunnen niet overkomen voor Roadburn.

In een gesprek met Guus van Hove, directeur van 013, de hoofdlocatie van het festival, bevestigt hij het afzeggen van de volgende acts: Jesu, Candlemass, Evoken, Shrinebuilder, Yakuza en The Gates of Slumber. Church of Misery vervangt vandaag Jesu als openingsact op het hoofdpodium. Earthless vangt het gat van Church of Misery weer op door twee sets te spelen in het Midi Theater.

"In sommige gevallen spelen bands die hier al wel zijn een extra set," aldus Van Hove. "De situatie doet weinig af aan de geweldige sfeer van het festival. Daarnaast hebben onze internationale bezoekers veel mazzel gehad door net op tijd te vliegen. 90% van de bezoekers heeft het festival gehaald."

Hou de site van Roadburn, 013 en Twitter in de gaten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg