3VOOR12/Tilburg Tipt! 3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in april

, Wouter de Waal

3VOOR12/Tilburg Tipt!

Deze concerten mag je niet missen in april

Wouter de Waal ,

Muzikaal gesproken wordt de maand april in deze stad natuurlijk al jaren gedomineerd door het Roadburn festival dat binnen no-time is uitverkocht. Wanhoop echter niet als je naast een kaartje hebt gegrepen of als stoner en/of extreme metal gewoon niet je ding zijn: zoals altijd zijn er nog meer dan genoeg andere mogelijkheden om muzikaal aan je trekken te komen!

Deze concerten mag je niet missen in april

Muzikaal gesproken wordt de maand april in deze stad natuurlijk al jaren gedomineerd door het Roadburn festival. Vroeger dan voorgaande jaren komt daar helemaal op het einde van de maand dan nog het Neurotic Deathfest bij. Wanhoop echter niet als je naast een kaartje hebt gegrepen voor eerstgenoemd festijn of als stoner en/of extreme metal gewoon niet je ding zijn: zoals altijd zijn er nog meer dan genoeg andere mogelijkheden om muzikaal aan je trekken te komen!

11-JARIG BESTAAN CUL DE SAC – 1 APRIL, CUL DE SAC
Muziekcafé Cul de Sac is alweer elf jaar een begrip in Tilburg en op welke dag kun je dat nou beter vieren dan op 1 april? Naast het aangekondigde El Pino & The Volunteers (!) schijnt ook de Duitse zeebonk en bodybuilder, maar bovenal gevoelsmens pur sang Rummelsnuff op te treden, een kerel die sinds het afgelopen Incubate festival een ware cultstatus geniet in deze contreien. Echt waar of 1 april grap? Dat kun je deze donderdag helemaal gratis en voor niets gaan uitzoeken!

DAYBROKE CD RELEASE PARTY – 2 APRIL, KLEINE ZAAL 013
Op Goede Vrijdag presenteren Tom Sikkers en co. de langverwachte debuutschijf van hun nieuwste liefdeskindje Daybroke in de kleine zaal van 013. Dat betekent dat je je borst mag natmaken voor een partij gemakkelijk in het gehoor liggende, aanstekelijke rock in de beste traditie van Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Het Utrechtse Aestrid verzorgt het voorprogramma en de entree is volkomen vrij, dus alle reden om je neus te laten zien en deze lokale helden te steunen voor ze dit podium ontgroeien.

FESTIVAL DE BESTUIVING – 5 APRIL, HALL OF FAME
Nog op zoek naar een goede tijdsbesteding op Tweede Paasdag? Zoek dan niet verder, want voor zes magere euro’s kun je je een hele namiddag en avond vermaken in de Hall of Fame, waar het piepjonge Festival De Bestuiving zijn bijenvleugeltjes zal neerslaan. Idee van het festival is om beginnende groepen uit verschillende landen die opereren in de meer avontuurlijke rockgenres met elkaar in contact te brengen. Deze editie treden onder andere het Britse Avacate, het Franse [P.U.T] en het ons welbekende Sanctimonious Minions op. Vroege bijtjes krijgen nog twee consumptiebonnen gratis ook, dus wat let je om deze bandjes even uit te checken?

COLOSSA E.A. – 10 APRIL, LITTLE DEVIL
Ook deze maand biedt Little Devil de armlastige rock-, punk- en metalliefhebber weer een hele serie gratis concerten aan. Stonerfanaten die naast een Roadburnkaartje gegrepen hebben (of af en toe verlangen naar een café ambiance) kunnen gedurende dat festival ’s avonds laat op deze plek terecht voor kosteloos live vermaak uit Italië en Spanje, maar een week daarvoor is het voor de rocker die van recht door zee spul houdt al prijs met een drietal bands van (overwegend) eigen bodem: Colossa, Gods Monkey en Dogday Revolt. Een alleraardigste zaterdagavondbesteding die je goed van de straat houdt en enkel wat drankjes kost.

LOST MOMENTS ORCHESTRA – 14 APRIL, PARADOX
Het Lost Moments Orchestra is een project van de Tilburgse componist en geluidstechnicus Danny Wieggers, waarin hij elektronische klanken vermengt met jazz, pop, rock en close harmony zang. Ondersteund door passend videomateriaal zullen deze woensdagavond een twaalftal musici het resultaat van zijn inspanningen ten gehore brengen in Paradox, daarbij voorafgegaan door componist en videokunstenaar Budha Building. Wellicht is deze voorstelling eenmalig, dus mis het niet!

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR – 19 APRIL, BAT CAVE 013
Postrockadepten kunnen maandag de negentiende in hun agenda schrijven, want dan zal het Noord-Ierse And So I Watch You From Afar een poging ondernemen de muren van de Bat Cave te verpulveren met haar verpletterende geluid. Was deze band één van de verrassingen van het afgelopen Eurosonic/Noorderslag festival, voorprogramma Steak Number Eight won een paar jaar daarvoor Humo’s Rock Rally met een soortgelijke muzikale aanpak. Niet te versmaden voor wie zich graag volledig in trillingen onderdompelt.

RIVERSIDE – 23 APRIL, DOMMELSCH ZAAL 013
Wie heel veel van heavy metal houdt en hem zijn periode als frontman van Iron Maiden vergeeft, kan vanavond bij Blaze Bayley in Little Devil terecht. Zit je echter meer in de progressieve hoek en heb je zin in een avondvullend programma, dan kun je beter de grote zaal van 013 aandoen om het Poolse Riverside live aan het werk te zien tijdens hun enige Nederlandse show in 2010. Tel bij deze rijzende ster in het genre voorprogramma’s Pure Reason Revolution en Jolly op en je kunt niet anders concluderen dan dat je waar voor je geld krijgt (in ieder geval, als je al om zeven uur present bent).

DÉTENTE – 29 APRIL, LITTLE DEVIL
De dag voor de start van het onvolprezen Neurotic Deathfest in 013 kan de onverzadigbare metalfanaat (en degenen die meer voor thrash dan death gaan) zich laven aan het Amerikaanse Détente in Little Devil. Deze ontspannen bende heeft ergens halverwege de jaren tachtig een enkele old school thrash klassieker uitgebracht en staat na een lange rustperiode sinds drie jaar weer op het podium. Binnenkort ziet zelfs een nieuwe langspeler het licht, weliswaar niet opgenomen in de bezetting van enige decennia geleden, maar opvallend genoeg wel wederom met een vrouwelijke vocaliste. Vergezeld door lokale thrashers Persistense zullen ze daar vanavond (naast het nodige oude werk) ongetwijfeld een voorproefje van geven. Komt dat zien!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg