3VOOR12/Tilburg stelt voor: De Kling 3VOOR12/Tilburg stelt voor: De Kling

"Een vierde bandlid zou uit de boot vallen"

, 3VOOR12/Tilburg

3VOOR12/Tilburg stelt voor: De Kling

"Een vierde bandlid zou uit de boot vallen"

3VOOR12/Tilburg ,

Vorige maand maakte punkrocktrio De Kling diepe indruk op de Lucas Dec Bokaal. De terechte winnaars bestaan nog niet eens zo lang, maar werd door de jury gezien als een beloftevol trio dat het nog ver kan schoppen. Maar wie is De Kling eigenlijk?

"Een vierde bandlid zou uit de boot vallen"

Vorige maand maakte punkrocktrio De Kling diepe indruk op de Lucas Dec Bokaal. De terechte winnaars bestaan nog niet eens zo lang, maar werd door de jury gezien als een beloftevolle band die het nog ver kan schoppen. Maar wie is De Kling eigenlijk?

HOE IS DE KLING ONTSTAAN?
Bart (gitaar) en Joep (drums) kennen elkaar al van kinds af aan. Door de jaren heen zijn er heel wat jamsessies aan te pas gekomen, maar tot een echt vaste band is het nooit gekomen. Lotte en Bart speelden samen in een bandje op de muziekschool. Enige formatiewisselingen later bleven ze met z'n tweeën over. Met de toevoeging van Joep in de zomer van 2009 konden we nummers gaan schrijven. We hebben een tijd lang gezocht naar een bassist, maar dit was steeds om persoonlijke ofwel muzikale redenen nooit een match. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat een vierde bandlid waarschijnlijk altijd buiten de boot zou vallen. Toen heeft Lotte de basgitaar opgepakt en zo was De Kling compleet.

HOE ZIJN JULLIE AAN DE BANDNAAM GEKOMEN?
We hebben lang moeilijk gedaan over een bandnaam, omdat we het belangrijk vinden dat die (relatief) origineel en representatief is. We kwamen op de naam terwijl we op het terras van Cul de Sac zaten. Daar wist een bierviltje ons te vertellen dat "de kling" een ring van schuim is dat achterblijft als je een slok hebt genomen van een goed getapt biertje in een mooi schoon glas. In pintjes-land wordt dit beschouwd als een teken van kwaliteit: wij vinden het vooral lekker klinken.

WAT VOOR MUZIEK MAKEN JULLIE?
"Furieuze punkrock"

WAAR REPETEREN JULLIE?
In de garage van de gitarist.

WAT HOPEN JULLIE MET DE BAND TE BEREIKEN?
We zijn als band nog geen jaar bezig dus een masterplan ontbreekt nog. Eerst gaan we nieuw materiaal schrijven en een goede demo opnemen. Daarna willen we veel live spelen. Om te beginnen in regio Tilburg en geleidelijk aan naar de rest van Nederland. Als we eenmaal wat bekendheid hebben opgedaan, kunnen we gaan denken aan het uitbrengen van een EP. We zouden het heel tof vinden om ook uitstapjes te doen naar het buitenland, maar dat is voor de toekomst. Uiteindelijk willen we gewoon muziek spelen die we tof vinden voor mensen die het kunnen waarderen.

ZIJN JULLIE BINNENKORT ERGENS TE AANSCHOUWEN?
We spelen dit jaar op Bevrijdingsfestival Tilburg. Verder hebben we nog geen optredens staan. Lucas Dec Bokaal was voor ons de eerste kennismaking met optreden voor publiek, een experiment hoe mensen reageren op onze muziek. Het is ons zeer goed bevallen en we hopen dat het winnen van Lucas Dec een balletje kan laten rollen. Met deze wedstrijd hebben we twee dagen studiotijd gewonnen en het resultaat hiervan zullen we in Cul de Sac presenteren. We zijn momenteel hard bezig met het schrijven van nieuwe nummers zodat we na de zomer echt een volle set kunnen spelen en de agenda vol kunnen laden met shows.

LIEVER EEN PLATENCONTRACT OF EEN NUMMER 1 HIT?
Hoe ouderwets het ook mag klinken: een platencontract. Maar dan wel met een klein, onafhankelijk label. We werken liever op lange termijn basis met een select groepje ambitieuze en professionele mensen, dan dat we drie weken bovenaan in een of andere dit-is-hot-lijst staan om vervolgens in vergetelheid te raken.

WAT VINDEN JULLIE VAN DE LOKALE TILBURGSE MUZIEKSCENE?
Tilburg heeft sowieso een zeer levendige cultuur. Alle kunstdisciplines zijn hier aanwezig en dat mengt prima met elkaar. Op muzikaal gebied heeft Tilburg veel goede bands grootgebracht. De lokale muziekscene staat altijd open voor nieuwe muziek en initiatieven, maar behoudt ook een kritische houding. Dit is een goede combinatie waardoor er veel toffe dingen ontstaan.

WAAROM MOETEN MENSEN JULLIE IN DE GATEN HOUDEN?
Omdat het alleen nog maar beter gaat worden.

WAT WILLEN JULLIE VERDER NOG KWIJT AAN HET TILBURGSE PUBLIEK?
Dat ze 5 mei moeten afkomen op Bevrijdingsfestival Tilburg bij de Piushaven!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg