Band bestaande uit ArtEz studenten wint Pop Secret 2016

Jaarlijkse popwedstrijd in Twente levert weer veel talent op

door: Hiske Vaanholt. ,

Ook dit jaar vond Pop Secret plaats, de jaarlijkse popwedstrijd in Twente. De finale was op 12 november te bekijken in Poppodium Atak te Enschede. De vijf finalisten, uit verschillende categorieën, streden tegen elkaar om de hoofdprijs van 1000 euro. Bekijk hier onze foto's van deze muzikale avond!

Pop Secret is de jaarlijkse muzikale zoektocht naar poptalent uit Twente en een samenwerking tussen Atak en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. De finale wordt deze avond geopend door RUV, de band die de finale binnenkwam door een wildcard. Stevige gitaarmuziek gebaseerd op blues met een scherp randje zet de toon voor de avond. Om 20.30 uur is de zaal nog redelijk leeg, maar al snel stroomt het vol en is de sfeer gezet. Kort hierna volgen de volgende finalisten:

Lisa Nora uit de categorie Typische Tokkelaars, een stem die doet denken aan Stevie Ann en rust uitstraalt.

Het Rijk uit de categorie Gitaar Geweld, een dynamische band die het publiek weet te vermaken.

February Moon (Wildcard), die begin dit jaar nog De Roos van Nijmegen won. 

Tot slot de band AUFGLAUFT in de categorie Anders Alternatief, bestaande uit studenten van ArtEZ in Enschede en de conservatoriums in Amsterdam en Groningen. Zij weten de hoofdprijs van 1000 euro binnen te slepen die ze mogen besteden ter bevordering van hun muzikale carrière. De jury, bestaande uit Sander Guis, Jeroen van den Bogert en Stef Classens, zei het volgende hierover: “Deze band is enthousiast en zit vol met passie. Je ziet dat ze doen wat ze leuk vinden. De muzikanten zijn allemaal ook individueel sterk. Een feestje om naar te kijken!" Na een meeting van de band zelf, waarin werd overlegd hoe ze dit geld het meest optimaal kunnen gaan gebruiken, hebben ze besloten het vooral in te zetten voor promotiemateriaal zoals bandmerchandise en apparatuur.

Wie meer van AUFGLAUFT wilt horen of zien: begin 2017 zal de band opnames gaan maken en staan er een aantal mooie optredens op het programma waar ze nog geen details over los mag laten. Wat wel vaststaat is dat het zeker nieuwsgierig maakt! Op naar 2017 dan maar.