Op naar de Burger Band Clash

Een interview met Silkscreen

Tekst:: Steven den Boer ,

Op vrijdag 2 april is de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. De derde band van deze avond die we aan jullie voorstellen is Silkscreen. Misschien winnen zij wel een single-opname in een professionele studio, een fotoshoot en een optreden op het Havenwerk festival.

Een interview met Silkscreen

Jullie spelen zowel akoestisch als elektronisch. Wat spelen jullie liever?

Beiden hebben zo hun charme, maar dan wel als ze bij het juiste nummer horen. Akoestisch heeft een bepaalde sound die je anders gewoon niet bereikt, maar elektrisch heeft wel meer mogelijkheden.

Wat zal jullie geheime wapen zijn op de Burger Band Clash waar jullie de jury mee gaan overtuigen?

Onze fantastische humor, ons groots, grandioos, ongekend talent en onze opvallende bescheidenheid die we allen van nature bij ons dragen. Juist. Waarschijnlijk moeten wij het hebben van ons afwijkende genre.

Afwijkend? Wat spelen jullie dan?

Wat wij spelen is eigenlijk onze eigen mix van pop, soul, jazz, indie en rock. Dat komt omdat we allemaal andere muziekachtergronden hebben en onze manier van spelen zo mengen. Denk aan invloeden als Jamie Lidell, Amy Winehouse, Wouter Hamel.

Dit optreden betekent voor jullie…

podiumervaring, plezier en een kans ons te laten horen aan Deventer.

Wat gaan jullie eten voor het optreden?

Iets met veel vet, suiker of een combinatie van die twee indien mogelijk  :).

Als jullie winnen, met welk nummer gaan jullie dan een single opnemen?

Hier hebben we nog niet echt over nagedacht, maar waarschijnlijk het liedje waar het publiek het meest enthousiast over is. Uiteindelijk gaat het daar om. En het gaat er natuurlijk ook om welke we leuk vinden om te spelen.

Met welke belofte zorgen jullie dat alle 67 Hyves-vrienden jullie op 2 april komen steunen?

Gratis handtekeningen voor iedereen!

Dit was de vijfde en laatste band die we deze week hebben geïntroduceerd. Kom vanavond, vrijdag 2 april, ze allemaal live zien bij de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis in Deventer (zaal open vanaf 19:30).