Zonnige en gezellige Koninginnedag bij De Bakkerij

Jaarlijks festival ondanks instortend podiumdak een groot succes

tekst: Tessa van den Brink - foto's: Jorinde Reijnierse ,

Ook dit jaar heeft De Bakkerij weer een succesvol Koninginnedagfestival georganiseerd. Optredens zijn er overdag buiten op het plein en ’s avonds binnen in de zaal. Op het programma staan onder meer Radiofood, MeuG, Wet T-Shirt Contest en Catfish.

Jaarlijks festival ondanks instortend podiumdak een groot succes

Zoals ieder jaar hebben de Vrienden van De Bakkerij een gezellig Koninginnedagfestival op het plein van de Maranathakerk in Castricum georganiseerd. Voor het eerst sinds de heropening van het poppodium vorig jaar is er aansluitend ook nog een gevarieerd avondprogramma. Al vroeg in de ochtend zijn de vrijwilligers op het zonnige maar winderige plein in de weer om podium en bar op te bouwen. Naast muziek is er ook een rommelkraam, worden er als een echte bakkerij allerhande baksels verkocht en kan er traditioneel weer met eieren gegooid. Dit alles om geld in te zamelen voor de vereniging.

Brokstukken
Begin van de middag wordt er afgetrapt met de grungy rock van Radiofood. De taps zijn aangesloten en op het nog rustige plein worden de eerste biertjes besteld. Daarna is de beurt aan de mannen van Translated. Het publiek gaat nog niet echt los, maar toch speelt de band in letterlijke zin het dak eraf: de wind krijgt vat op de overdekking boven het podium, en dat bezwijkt. Gelukkig is het droog en blijft de schade verder beperkt, dus het festival gaat rustig verder terwijl de vrijwilligers zich inspannen de brokstukken op te ruimen.

Dan volgt de hilarische act van Varken Aan ’t Spit, een vaste act op dit jaarlijkse Koninginnedagfestival. Er wordt fanatiek gegoocheld en gestunt, en het publiek vindt het prachtig. Vervolgens is het weer tijd voor muziek, met Uncle Frankle. Laatste band in de buitenlucht is MeuG, en het feest op het plein wordt daarmee knallend afgesloten.

Avondprogramma
In zo kort mogelijke tijd wordt er synchroon afgebouwd op het plein en opgebouwd in De Bakkerij. Begin van de avond gaan de deuren weer open, en even later beklimmen de heren van Wet T-Shirt Contest het podium. Hun funky nummers brengen de sfeer er meteen lekker in. Even later staat Red The Planeeet op het programma, een knallende en bizarre act op ongekend volume. Afsluiter van de avond is de eclectische sound van de band Catfish. De Bakkerij kan hiermee weer terugkijken op wederom een drukke, slopende maar bovenal gezellige en geslaagde Koninginnedag.

Gezien: Koninginnedagfestival
De Bakkerij, Castricum, 30 april 2011