NH-Pop Live van start in Victorie

Eerste avond van NH-Pop Live van hoog niveau

Fotoverslag: Maikel Beers ,

NH-Pop Live is weer van start gegaan. De komende tijd tourt dit showcasetraject door de hele provincie. De verwachtingen liggen hoog, gezien het niveau van vorig jaar en de eerste avond heeft deze stempel alweer gezet.

Eerste avond van NH-Pop Live van hoog niveau

De eerste showcase van NH-Pop Live is een feit. In Podium Victorie in Alkmaar werd vrijdag meteen duidelijk dat het niveau, net zoals vorig jaar, weer hoog ligt. Met de bands Sorry Bunch, Wet T Shirt Contest, Semistereo en Damage Controle werden alle hoeken van de provincie vertegenwoordigd.

De avond startte met de smerige funk van Wet T Shirt Contest die het al vroeg aanwezige publiek vol energie aan het dans kreeg. Sorry Bunch zorgde, met hun filmische muziek, voor een mooi, donker, melancholiek moment. Als derde was het de beurt aan de mannen van Semistereo, met hun zeer afwisselende set lieten ze zien hoeveel ervaring er op het podium stond. Als afsluiter van de avond speelde de winnaar van het wildcardfestival: Damage Controle. Zij lieten zien dat ze terecht bij de selectie van NH-Pop Live horen. Met hun energieke powerrock wisten ze een eigen geluid te creëren wat overtuigt.
Al met al een mooie start van de showcases van NH-Pop Live. De komende tijd dendert de NH-Pop Live trein door de provincie heen en zal het laten zien dat er veel kwaliteit rondloopt in Noord-Holland.