NH Pop Five

Captain Orthegon

Interview: Maike Gerritsen ,

De derde editie van NH Pop Live is van start gegaan. 3VOOR12/Noord-Holland volgt dit showcasetraject op de voet, met fotoverslagen en interviews. In de serie NH-Pop Five stellen we de bands door middel van vijf vragen aan je voor. Vandaag: Captain Orthegon.

Captain Orthegon

Wie zijn jullie?
“Wij zijn Captain Orthegon, een band uit Amstelveen. Onze muziek wordt vaak als “Alternative Rock” bestempeld, maar daar treden we vaak buiten. Zowel naar de wat zachtere als de wat hardere kant.

Captain Orthegon is Tom de Groot (zang/gitaar), Dick Thole (zang/gitaar), Samuel Norbury (bas/zang) en Dorus Groen (drums). Captain Orthegon is ontstaan nadat Tom, Dick en Dorus al lange tijd samenspeelde. Samuel werd erbij gehaald op bas en sindsdien is het steentje zo’n beetje gaan rollen. Wij spelen vanaf de lente van 2010 in deze formatie samen en hebben in die tijd aardig wat optredens gegeven op verscheidene podia.”

Wat maakt jullie Noord-Hollands?
“Poeh, wat een vraag.. Meestal vragen mensen of je een Nederlander of Europeaan bent. Daar heb ik altijd wel een antwoord op. Maar dit is toch wel wat moeilijker te beantwoorden.
Waarschijnlijk het feit dat wij uit een typisch doorsnee Noord-Hollands dorp komen, Amstelveen. Daarbij ook dat ik persoonlijk mij altijd meer thuis voel in deze provincie dan in andere provincies. Dit komt vaak door bepaalde kenmerken in het landschap en de omgang met andere Noord-Hollandse mensen.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?
“Eigenlijk komen we net de studio uitrollen en hebben we een aantal dagen aan de opnames voor onze eerste release gewerkt. Ons toekomstplan is om zoveel mogelijk te spelen door heel Nederland en misschien wel daarbuiten. Ook zouden we graag een volledig album willen opnemen en uitbrengen, want het werd wel erg lastig om te kiezen tussen bepaalde nummers bij de vorige opnames. Het belangrijkste in ons toekomstplan is toch wel dat we het leuk vinden om muziek te maken en dit graag willen blijven doen. En natuurlijk willen we mensen entertainen, zowel met onze muziek als onze live performances.”

Welke rol moet NH-Pop Live daarin spelen?
“Een groter publiek bekend maken met onze muziek en de band. Niks is zo belangrijk als de fans. Momenteel merken wij dat als we in de buurt spelen dat er veel mensen naar onze optredens komen. Als wij echter wat verder van huis zijn wordt het lastiger om echt zelf actief daar te gaan promoten (ook omdat wij natuurlijk qua leeftijd nog relatief jong zijn). Dan moet je het toch wel van horen zeggen en mond-tot-mond reclame van fans hebben. NH-Pop Live zou dus een rol kunnen spelen in het verspreiden van onze muziek. Ook kan het de volgende stap betekenen voor onze carrière.”

Waarom zouden jullie een plaats in het eindtraject moeten krijgen?
“Simpelweg omdat wij een gepassioneerde, jonge en vooral vernieuwende band zijn die vaak geëerd wordt voor zijn verfrissende sound en energieke en spontane live optredens. Binnen een jaar is er al veel vooruitgang geboekt en worden de zalen steeds voller. Een goed teken in onze ogen, hopelijk ziet de jury dit ook als een goed teken.”